Lassi Lintula jättää jäähyväiset KaDylle, osoitteena Puolan mestari Piast Gliwice
Julkaistu: 29.12.2022 16.41

Lassi Lintula jättää jäähyväiset KaDylle, osoitteena Puolan mestari Piast Gliwice

KaDyn 25-vuotias tehopelaaja Lassi Lintula jättää hyvästit Jyväskylälle, KaDylle ja seuran kannattajille. Lintulan uutena osoitteena tammikuusta lähtien on Puolan hallitseva mestari Piast Gliwice. Lintulasta tulee näin kolmas Puolan pääsarjassa Futsal Ekstraklasassa pelaava suomalainen.


KaDyn puna-mustassa paidassa kolme ja puoli vuotta ihastuttanut Lassi Lintula jättää tammikuussa hyvästit Jyväskylälle ja Dynamo-perheelle. Lintula käyttää runkosarjan puolessavälissä sopimuksensa ulkomaanoption ja siirtyy Puolan hallitsevan mestarin Piast Gliwicen riveihin.

25-vuotias Lintula matkustanee Gliwiceen tammikuun alkupuolella, joten hänen viimeisimmäksi esiintymisekseen KaDyn paidassa – ainakin toistaiseksi – jäi itsenäisyyspäivän vierasottelu Vieska Futsalia vastaan.

Lassi Lintula avaa valintansa taustoja:

– Yhteydenottoja tuli muutamista eri seuroista, mutta tähän hetkeen Piast Gliwice vaikutti parhaalta vaihtoehdolta. Seura vaikuttaa kunnianhimoiselta ja esiintyi edukseen myös syksyn UEFA Futsal Champions Leaguessa. Loppukauden tavoitteena seuralla on varmasti mestaruuden uusiminen: siitä päästäänkin varmaan taistelemaan pääasiassa Rekord Bielsko-Białan sekä KS Constract Lubawan kanssa.

– Puolan liigan sarjajärjestelmään tuli tälle kaudelle playoffit takaisin, mitä pidän erittäin hyvänä asiana. Seurassa on paljon myös muita ulkomaalaispelaajia, joten kommunikointi tapahtunee pääosin englanniksi, mikä varmasti helpottanee sopeutumista.

Kolme ja puoli vuotta Jyväskylässä nostivat Lintulan Suomen huipulle


Lintula saapui Dynamoon heinäkuussa 2019 tullessaan samalla opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakouluun. Tuolloin KaDy oli jo ehtinyt voittaa kaksi ensimmäistä Suomen mestaruuttaan Vasko Vujovićin valmennuksessa. 22-vuotias Lintula kertoi ensimmäisessä KaDy-haastattelussaan, että kaudelle on “vain yks ja ainoo tavote: nostella pyttyä keväällä."

Ensimmäinen KaDy-kausi keskeytettiin kuitenkin covid-pandemian vuoksi ja pytty jäi nostelematta. Lintula pääsi mukavasti joukkueeseen sisään ja oli KaDyn kesken jääneen kauden neljänneksi paras pistenikkari.

Toinen kausi KaDyssa, 2020–21, oli Lintulalle isojen harppausten kausi. Keväällä Dynamo nosteli kannua Kemin Tervahallissa, ja Lintula oli 32 ottelua pelanneena joukkueen paras pistemies (28 + 24 = 52).

Kolmaskin KaDy-kausi päättyi Lintulalla mestaruuteen. Tehoja tuli selvästi edelliskautta vähemmän (17 + 15 = 32), mutta Lintulan pelaaminen monipuolistui ja hän nousi vahvemmin maajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

Mestarien Liigaa Lintula pelasi KaDyn riveissä neljässä turnauksessa: Preliminary Round 2019, 2021 ja 2022 sekä Main Round 2022. Syksyn 2021 Main Roundin Bosnia-Hertsegovinassa Lintula seurasi valitettavasti katsomon puolelta loukkaantumisen johdosta.

Kuluvalla kaudella Lintula on pelannut kahdeksan liigaottelua. Vahvan pelillisen panoksensa lisäksi hän ehti napata Futsal-Liigan syyskierroksen varoituskuninkaan tittelin viidellä kortillaan. KaDy-leirissä muistellaan toki eniten Lintulan onnistumisia ja upeita maaleja.

"Isoin kiitos kuuluu treenikulttuurille"


Lintula kertaa KaDy-vuosiaan kiitollisin mielin:

– Päällimmäisenä varmasti mielessä molemmat mestaruudet, varsinkin ensimmäinen (2020–21). Sillä kaudella meillä oli paljon vaikeuksia, mutta niistä huolimatta saatiin kivireki maaliin ja päästiin nostelemaan pokaalia Kemissä. 2021–22 kaudella meillä oli koossa mielestäni paras joukkue Suomi-futsalissa kautta aikojen, ja oli erittäin hienoa olla osana sitä jengiä.

– KaDy-vuosieni kehityksestä isoin kiitos kuuluu varmasti päävalmentajana olleelle Vasko Vujovićille sekä vallitsevalle vaativalle treenikulttuurille. Heinäkuussa 2019 seuraan saapumiseni jälkeen on opittu paljon niin futsalista kuin elämästäkin. Kentän puolella kehitys on ollut melko kokonaisvaltaista, koska Vujović oli hyvin vaativa niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin.

– Kaikista tämän kauden käänteistä huolimatta uskon, että KaDy tulee olemaan jälleen keväällä hyvin vahva. Etenkin Bob pystyy kääntämään minkä tahansa pelin oman joukkueen hyväksi. Dynamon päävastustajat lienevät tuttuun tyyliin Akaa, Kemi ja GFT.

– Lopuksi haluaisin lähettää vielä kiitokset kaikille KaDyn taustoille, valmentajille sekä erityisesti pelikavereille, Lintula sanoo.

Lassi Lintula debytoi Suomen futsalmaajoukkueessa 18-vuotiaana 29.2.2016 Skövdessä Ruotsia vastaan. Tuolloin Lintula edusti Ilves FS:ää. Suomi voitti ottelun 3–6. Lintulan ensimmäinen maaottelumaali näki päivänvalon 5.3.2021 EM-karsintaottelussa Italiaa vastaan Vantaan Energia Areenalla.

Puolan liigan kärkijoukkueissa nyt jo kolme suomalaista


Puolan Futsal Ekstraklasaa voi seurata sarjan omalta viralliselta sivustolta: https://www.futsalekstraklasa.pl/

Siirron jälkeen Puolan pääsarjassa Futsal Ekstraklasassa pelaa kolme suomalaista huippupelaajaa. KaDyakin neljällä kaudella edustanut Jani Korpela pelaa moninkertaisessa mestarijoukkueessa Rekord Bielsko-Białassa, Jaakko Alasuutari siirtyi loppukesällä Vieska Futsalista KS Constract Lubawan paitaan. Nämä kolme Puolan liigan “suomalaisjoukkuetta” muodostavat sarjataulukon ylivoimaisen kärkikolmikon tällä hetkellä. Lintulan uusi joukkue Piast Gliwice on kolmantena seitsemän pistettä Korpelan Bielsko-Biała jäljessä. Kaikki Puolan liigan kolme suomalaista ovat 1997-vuosikertaa ja maajoukkueen vakiokalustoa.



Koko Kampuksen Dynamon väki kiittää Lassia kolmen ja puolen vuoden upeasta palveluksesta ja toivottaa onnea ja menestystä uusiin haasteisiin!


Lassi Lintulan tilastot KaDy-vuosilta:

2019–20 (keskeytetty kausi)

19 liigaottelua, 8 maalia + 9 maalisyöttöä = 17 tehopistettä

2020–21 (Suomen mestaruus)

32 liigaottelua, 28 maalia + 24 maalisyöttöä = 52 tehopistettä

2021–22 (Suomen mestaruus)

22 liigaottelua, 17 maalia + 15 maalisyöttöä = 32 tehopistettä

2022–23

8 liigaottelua, 2 maalia + 11 maalisyöttöä = 13 tehopistettä

Yhteensä 2019–22:

81 liigaottelua, 55 maalia + 59 maalisyöttöä = 114 tehopistettä

Lassi Lintula Suomen futsalmaajoukkueessa 2016–2022:

44 ottelua, 3 maalia


Lassi Lintula Palloliiton Tulospalvelussa:

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/person/77760/player/seasons

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.