Tero Intala palaa punamustiin!
SeuraJulkaistu: 29.06.2020 00.00

Tero Intala palaa punamustiin!

Paluu punamustiin!

Tero ”Terdelli” Intala (28) palaa yhden välikauden jälkeen takaisin Kampuksen Dynamoon. Edellisillä pelikausilla Intalan kaulaan ehdittiin jo ripustaa kaksi kultamitalia: hän pelasi kaudet 2017–2018 ja 2018–2019 Jyväskylässä. Intala on tehnyt Dynamon kanssa kaksivuotisen sopimuksen (1+1).

– Niiden kahden vuoden aikana, jotka sain työskennellä Tero Intalan kanssa, huomasin hänen laadukkuutensa pelaajana, mutta valitettavasti vammat eivät antaneet hänen loistaa ihan sillä tasolla mihin tiedän hänen pystyvän, toteaa Dynamon päävalmentaja Vasko Vujović pelaajansa paluusta takaisin joukkueen riveihin. – Olemme yhdessä voittaneet jo kaksi mestaruutta, Cupin sekä Super Cupin ja nyt vuoden poissaolon jälkeen olen todella iloinen siitä, että hän pelaa jälleen kanssamme. Jatkamme totta kai siitä mihin jäimme vuosi sitten, Teron poikkeuksellinen nopeus ja tekninen taitavuus tuo merkittävän panoksen joukkueen kolmivuotiseen projektiin viedä KaDy Euroopan parhaiden futsaljoukkueiden tasolle.

– Haluan kehittyä pelaajana entisestään ja parista vuodesta Dynamossa tuli jo tutuksi treenaamisen kulttuuri ja treenaamisen ja pelaamisen tavoitteellisuus. Jyväskylä on ehdottomasti paras paikka kehittyä futsalin huipulle, listaa Intala syitään paluuseen. – Muutokset kuuluvat urheiluun ja pelaajien siirtyminen joukkueiden välillä ovat osa lajia, mutta nyt asetetut tavoitteet pitää vähintäänkin runkopelaajat samoina seuraavien kausien ajan vievät varmasti joukkuetta kohti kolmatta mestaruutta.

Eikä välivuosi punamustista todellakaan mennyt hukkaan Intalan pelatessa Akaa Futsalissa. Koko runkosarjan ajan sarjaa johtanut Akaa oli matkalla mitalinkiilto silmissä kohti pudotuspelejä kauden päättyessä kesken koronan takia. Kauden aikana ehti Intala jo näin vastustajan näkökulmasta pahantekoon tehden 8 maalia ja 11 maalisyöttöä, lisäksi kauden aikana vakiintui paikka maajoukkueeseen.

– Kolmen vuoden projekti kiehtoi ja motivoi palaamaan takaisin Jyväskylään, ja tänne on hyvä ja helppo palata. Viihdyin Jyväskylässä erinomaisesti jo edellisellä kierroksella ja on kiva palata takaisin. Pikkuvelikin, Jere Intala, löytyy samasta joukkueesta ja joukkueessa on muutenkin paljon tuttuja pelaajia, jatkaa Intala. – Pelisysteemi on ajettu sisään kaikille, se on kaikille samaa ja kaikki ajattelee samalla tavalla. Pelaaminen Kampuksen Dynamossa on vaan oman kehityksen kannalta paras paikka kehittyä. Sopeutuminen joukkueen mukaan tulee varmasti olemaan helppoa.

Kampuksen Dynamossa viime kaudesta asti pelannut Jere Intala on Teron kaksi vuotta nuorempi pikkuveli. Molempien taustalla on tamperelaisseura PP-70. – Tosi kiva on päästä pelaamaan veljen kanssa taas samassa joukkueessa pitkän tauon jälkeen. Edellinen kerta taisi olla 2015 vuoden loppupuolella, miettii Jere Teron paluuta Dynamoon. – Sitä ennen tulikin pelattua futsalia junioreista lähtien samassa joukkueessa, joten eiköhän kemia ole silti tallella ja nähtävissä Monnarin parketilla ensi kaudella. Tero on kunnossa pysyessään päässyt vakiinnuttamaan itsensä maajoukkueen vakiokasvoksi, ja uskon että hän tulee olemaan yksi tärkeitä palasia KaDyn joukkueessa seuraavina vuosina.

Myös joukkueen kapteeni Mikko Kytölä toivottelee entisen joukkuekaverinsa mielellään takaisin joukkueeseen: – Vahvat paluumuuttajat ovat aina tervetulleita. Saamme takaisin tehokkaan ja nopean pelaajan, joka viime vuosina on kasvanut varsin kokonaisvaltaiseksi futsalpelaajaksi. Teron kanssa on mutkatonta pelata.

– Nälkä pelaamaan ja treenaamaan joukkueen mukana on jo kova, Intala jatkaa vielä. – Koronakevään jälkeen oli hieman epävarma olo jatkosta, pelataanko seuraavaa kautta tai milloin se alkaa ja nyt tulevaisuuden selkiytyessä on hieno suunnata katse tulevaan. Pelaamista ja treenaamista alkaa todella arvostamaan tällaisen poikkeuksellisen ajan jälkeen.

Tero Intala on valmis pukemaan pelipaidan #17 jälleen päällensä 20.9.2020 alkavalle kaudelle. Tervetuloa takaisin, Terdelli!


Tero Intala avasi Dynamon maalitilin mestarien liigassa!