12.11.2015 ENNAKKO: Sarjakärki SoVo lauantaina Monnarilla
19.6.2019 14:18 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Sarjakärki SoVo lauantaina Monnarilla

12.11.2015

kady-logo300px.png

sovo_futsal_logo.png

KaDy SoVo
La 14.11.2015 klo 14:00
Monnari, JKL
Liput: 8/5 €

Facebook-tapahtuma

Kampuksen Dynamo pääsee edellisviikonlopun vieraskiertueensa jälkeen taas kotiparketilleen Monnarille ja lauantain alkuiltapäivän ottelu onkin todella mielenkiintoinen, sillä kentän vastakkaiseen päätyyn ryhmittäytyy sarjan kärkipaikkaa hallussaan pitävä Someron Voima.

ENNAKKOASETELMAT

Dynamo jatkoi pohjoisen kierroksella tuloksellisessa myötätuulessa ja palasi pitkältä taipaleelta takaisin Keski-Suomeen mukanaan viisi pistettä kuudesta mahdollisesta. Tervarit lyötiin Oulussa kolmen pisteen arvoisesti numeroin 2-6 ja FC Kemiltäkin saatiin lopulta rankkarikisan jälkeen kaksi pinnaa ottelussa, jossa oltiin hyvin lähellä jäädä täysin tyhjin käsin. KaDyn pistesaldo oikeuttaa tällä haavaa sarjan viidenteen sijaan tasapisteissä ottelun vähemmän pelanneiden ja paremman maalieron omaavien GFT:n ja Mad Maxin kanssa. Sarja on vielä alkuvaiheessaan sekä kauttaaltaan hyvin tasainen ja parhaassa tapauksessa KaDyn on lauantaina voittaessaan mahdollista nousta jopa ainakin hetkellisesti sarjan kärkeen – tämä skenario on tosin riippuvainen siitä kuinka SoVon perjantai-illan ottelu Riemua vastaan päättyy.

liima2.jpgDynamon kannattajia on viimeisimmissä otteluissa ilahduttanut tehojen ja vastuun jakaantuminen usean pelaajan kesken. Maajoukkuekolmikko Kytölä – Muridiyazd – Savolainen on ollut luonnollisesti suuressa roolissa kun pelejä on väännetty voitoiksi, mutta laajemmastakin ratkaisupotentiaalista on saatu evidenssiä. Esimerkinomaisesti voidaan esiin poimia jo kolmessa ottelussa KaDyn parhaana palkittu Jere Keskinen sekä jäisellä varmuudella”pitkät rankkarit” pohjoisessa pussiin tintannut Tuomas Linjamäki (kuvassa). Lisäksi juuri kauden kynnyksellä joukkueeseen liittynyt kokkolalainen Jesse Kalliokoski on kovan liigarutiininsa ja viimeistelytaitonsa kautta osoittautunut kelpo vahvistukseksi.

Jo viime kaudella ajoittain erittäin kovia esityksiä tehneeltä SoVolta osattiin odottaa väkevää panosta, eikä varsinaissuomalaisten kärkipaikkaa voida aivan mahdottomana yllätyksenä pitää, etenkään kun joukkue on saanut pelata viidestä ensimmäisestä ottelustaan neljä kotisalissaan. Someron pienehköltä kentältä ovat joka tapauksessa tappio niskassaan poistuneet muiden muassa sarjan paremman puoliskon joukkueiksi ennakoidut GFT ja Sievi. Toistaiseksi ainoan tappionsa SoVo on kärsinyt Tampereella Ilvekselle, tosin vasta voittomaalikilpailun jälkeen, joten siinäkään kamppailussa he eivät pisteittä jääneet.

Somerolaisten kirkkaimpana tähtenä loistaa liigan lokakuun pelaajan palkinnon saanut Arber Istrefi. Albanialaistaustainen taituri nousi lajiyleisön tietoon viime kaudella ja on jatkanut vakuuttavaa menoa johtaen liigan pistepörssiä tehoilla 8+4. Tukevaa komppia on antanut Benjamin Westö, jonka pörssinoteeraus ennen viikonvaihdetta on 3+6. SoVo on saanut alkaneelle kaudelle myös muutamia varsin mielenkiintoisia vahvistuksia, joista mainittakoon KaDya usein TPK:n tolppien välissä kiusannut maalivahti Marko Laaksonen, sekä jalkapalloliigan puolelta paremmin tunnettu Xhevdet Gela, jolla on myös toki kosolti futsaltaustaa alemmilta sarjatasoilta AC Stopin riveissä.

Kuten edellä mainittiin, saapuu SoVo Jyväskylään jo perjantaina ja kohtaa tuolloin Monnarin myöhäisillassa Riemun. Kovatempoinen ja kuluttava ottelu olisi tietenkin tietynlainen etu Dynamolle lauantaita silmällä pitäen, mutta liikaa painoarvoa ei tällaiselle parane antaa.

KaDyn ja SoVon keskinäisissä otteluissa on menty voimakkaasti punamustan komennossa. Dynamo voitti seitsemän ensimmäistä keskinäistä kohtaamista, kunnes kuluvan vuoden tammikuussa kapealla miehistöllä Monnarille saapunut SoVo vei Istrefin ilmiömäisen peli-esityksen - tehot 5+1 - siivittämänä kolme pistettä numeroin 6-8.

SEURAA TÄTÄ

Kuka onnistuu tällä kertaa SoVo-ottelussa? Somerolaisia vastaan käydyissä kamppailuissa on vuosien varrella tehokkain punamusta ollut Arash Muridiyazd (5+4) ja näkyvästi ovat otteluita olleet ratkomassa myös Jukka Kytölä (6+1) sekä Kimmo Tolvanen (5+1). ”Kimblen” legendaarisin SoVo-mittelö osui tietysti toissa kauden kotipeliin, jolloin hän astui hätätilanteessa maalivahdin positioon ja kävi päälle päätteeksi järjestämässä syötöllänsä vielä voittomaalinkin.

Vastaavasti SoVon tehokkaimmat ovat keskinäisissä olleet Arber Istrefi (6+1), Mikko Matinaro (2+2), Esa-Pekka Jaakkola (1+3) sekä Juho Pettersson (0+4).

KaDy vs. SoVo/SoFo kautta aikain:

7 voittoa, 1 tappio (maaliero 47-23)

---

Viime kaudella joukkueeseen liittynyt Juho Rinne on saanut syksyn otteluissa mukavasti vastuuta päävalmentaja Tero Kelhälältä. ”LoPSi” Rinteellä on henkilöhistoriassaan kytkyjä SoVon pelaajiston suuntaan, joten sikälikin oli paikallaan jututtaa miestä lauantain huippuottelun alla:

Ave ”LoPSi”! Kemissä irtosi eka liigamaali ja muutenkin olet saanut kuluvalla kaudella ihan ok:sti vastuuta ja peliaikaa. Kadylainen pelitapa alkaa olla selkäytimessä? Entä onko valmennus painottanut joitain vahvuuksiasi pelaamisessasi ja roolissasi – ainakin olet varreltasi melko ulottuva?

- On ollut mukavaa saada enemmän vastuuta. Se on auttanut paljon kehittymisessä ja tuntuukin, että vasta viime aikoina on päässyt enemmän peliin sisälle. Kadylainen pelitapa on varmaan vielä kaukana selkäytimestä, mutta jatkuvasti tulee uuden oppimista ja pelaaminen helpottuu. Omat vahvuudet löytyvät pivot-pelaamisesta ja pääasiallinen paikka kentällä onkin ollut juuri pivottina. Suojauksessa ja syöttöjen katkoissa omasta ulottuvuudesta on paljon apua mutta en silti koe, että ne olisivat lähelläkään riittävää tasoa.

juho2.jpgKerrotko hieman kuinka olet Jyväskylään kulkeutunut ja mitä teet futsalin peluun ulkopuolella?

- Jyväskylään päädyin parin Turussa asutun vuoden jälkeen. Tyttöystävä opiskeli ja asui Jyväskylässä, joten ryhdyin etsimään töitä täältä. Turussa työskentelin Elixialla personal trainerina ja samaa hommaa siirryin sitten tekemään Jyväskylään.

Olet kotoisin Imatralta. Mistä johtuu että Itä-Suomi on nykyisellään melkoista joutomaata futsalin saralla?

- Itä-Suomessa futsal on ollut melko pieni juttu kaikenkaikkiaan. Kaudella 99-00 lappeenrantalainen WIFK voitti Suomen mestaruuden mutta paria vuotta myöhemmin luopuivat sarjapaikasta ja sen jälkeen ei alueelta ole juuri futsalmenestystä tullut. Omina pelivuosina Imatralla futsal olikin lähinnä jalkapallon talviharjoittelua, kun kunnollisia talviharjoituspaikkoja jalkapallolle ei muuten ollut. Nykyään tilanne jalkapallossa on parantunut sisähallien ja lämmitettävien tekonurmien johdosta, joten epäilen futsalin voivan alueella vielä huonommin kuin aiemmin.

Entäpä sitten oma futsaltaustasi? Mitä joukkueita ja sarjatasoja löytyy historiasta ennen KaDya?

- Imatralla asuessani futsalia tuli pelattua Ruokolahden Palloseuran riveissä joitain kausia 2-divaria - kuitenkin siis pääasiassa vain jalkapallon talviharjoitteluna. Todenteolla futsalin pariin pääsin muutettuani Turkuun. Siellä päädyin pelaamaan Loimaalle LoPSiin, kesäisin jalkapalloa ja talvella futsalia. LoPSin kanssa pelasin kauden Kakkosta ja kauden Ykköstä ennen Jyväskylään muuttoani.

Olet kuten mainittua ehtinyt vaikuttamaan myös Varsinais-Suomessa ja joitain tuttuja kasvoja taitaa SoVossa pelata? Kenen kikat tunnet parhaiten ja kuinka SoVon pasmat saadaan lauantaina sotkettua?

- Someron joukkueesta tutuimmat pelaajat ovat veljekset Aapo ja Tuomas Hakala, joukkuekaverit LoPSin ajoilta. Tuomaksen kanssa olimme myös työkavereita Elixialla ja sitä kautta tunnemme toisemme paremminkin. Vaikka molempien kikat ovatkin jo nähtyjä, niin aliarvioimaan heitä tai muuta SoVon joukkuetta ei pidä lähteä, kyseessä on kuitenkin vahvan alkukauden pelannut sarjakärki.

- Meillä pelillinen ilme niin yksilöillä kuin koko joukkueella on parantunut paljon alkukaudesta, sekä äskettäin hyvin sujunut pohjoisen tupla on tuonut joukkueeseen lisää itseluottamusta. Uskon SoVolla olevan vaikea peli edessä. Toivottavasti myös äänekäs yleisö löytää paikalle hirviöluolaan ja tuo kannustuksensa punamustalle!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat