12.02.2015 Uusi supervahvistus rosteriin ­- päävalmentaja Kelhälän aatoksia
SeuraJulkaistu: 18.06.2019 00.00

12.02.2015 Uusi supervahvistus rosteriin ­- päävalmentaja Kelhälän aatoksia

12.02.2015

Aiemmin päivällä uutisoidusti KaDy-kasvatti Mikko ”Komik” Kytöläpalaa loppukaudeksi Dynamon riveihin. Kytölä muutti veljensä Jukan kanssa futsal-ammattilaiseksi Italian Tridentinaan kesällä 2013 ja jatkoi uraansa syksyllä 2014 Gruppo Fassinassa. Siirtoikkunan ollessa auki ”Komik” saatiin kuitenkin houkuteltua mukaan KaDyn mestaruusjahtiin loppukevääksi.

Dynamon päävalmentaja Tero ”Quelhis” Kelhälä ei peittele tyytyväisyyttään siirtoprosessin pyörähdettyä käyntiin ja Kytölän muutettua takaisin Jyväskylään. Kelhälä istahti KaDyfutsal.netinpiinapenkkiin tuokioksi.

”Monipuolinen, taktisesti ja taidollisesti etevä pelaaja”

johto-kelhis.jpg

KaDyfutsal.net: Tero Kelhälä, millä mielin vastaanotat ”Komikin” takaisin joukkueeseen?

Kelhälä: – Tämä on erittäin hyvä uutinen valmentajan näkökulmasta; mahtava juttu että tällainen siirto onnistui. Joukkueenjohto ja etenkin myyntipäällikkö Jussi ”$” Väisänen on tehnyt työtä hartiavoimin, että tämä voitiin toteuttaa. Mikolla taisi itselläänkin olla haluja palata (ainakin yhdeksi kevääksi) tänne pelaamaan.

KaDyfutsal.net: Olet valmentanut Mikkoa aiemmin 2008–12, mikä muistetaan sekä Dynamolle että Mikolle henkilökohtaisesti valtaisan kehityksen aikakautena. Ensimmäisenä sapattivuotenasi 2012–13 hän oli yhä ratkaiseva pelaaja KaDyn menestyksen takana. Luonnehdi ”Komikia” muutamalla sanalla?

Kelhälä: – Hän on erittäin monipuolinen, taktisesti ja taidollisesti etevä kokonaisvaltainen futsalpelaaja. Hänellä on kyky tehdä joukkueesta kuin joukkueesta parempi panoksellaan. Kunhan vaan hänen pelilupansa kansainvälistä siirtoa varten matkaa Rooman valtakunnasta tänne Pohjolan perukoille, hän tulee olemaan KaDylle tosi tärkeä pelaaja kevään pyrinnöissä.

– Hänet on valittu Palloliiton Futsal-gaalassa kahdesti perättäin Suomen parhaaksi pelaajaksi ja muitakin tunnustuksia on sadellut. Lisäksi hän on pelannut ja treenannut näinä Italian-vuosinaankin maajoukkueessa muiden kadylaisten (J. Kytölä, Hosio, Muridiyazd) paljon, joten siinäkin mielessä hän on parempi hankinta kuin samantasoinen kaveri jostain aivan muualta.

KaDyfutsal.net: Alleviivaako tämä hankinta nyt sitä, että KaDy on kevään suurin mestarisuosikki?

Kelhälä: Ei mennä asioiden edelle. Sievi lähti tällä kaudella kunnolla kilpavarusteluun hankkien ison nipun osaamista kentälle, tolppien väliin ja valmennukseen. Tämä on meiltä hyvä vastaus, että halutaan tehdä asiat tosissaan. Sanotaan, että meillä tulee olemaan iskukykyinen joukkue keväällä. Sievi ja Ilves ovat aina kovia luita, eivätkä perässä väijyvät joukkueetkaan ole sanoneet viimeistä sanaansa.

”Suomi-futsalin kaikkien aikojen superketju”?

KaDyfutsal.net: Monet asiantuntijatahot pitävät Mikko Kytölää Suomen parhaana futsalpelaajana jopa Panu Aution edellä. Onko hän jopa Pohjoismaiden paras kenttäpelaaja?

Kelhälä: – Tähän on mahdoton ottaa kantaa, koska en ole seurannut Norjan, Tanskan tai Ruotsin futsalia niin läheisesti enkä tunne niin hyvin muiden Pohjoismaiden pelaajia. Joulukuun PM-turnaus Tampereella ja Hyvinkäällä osoitti, että Suomi on tällä hetkellä ainakin taktisesti edellä muita Pohjoismaita. Suomen ykkösketju ei antanut muille maille mahdollisuuksia. Ehkä tuota PM-turnausta miettien ”Komik” voi kokonaisvaltaisena futsal-pelaajana sitten olla Pohjoismaidenkin paras. Kysymys ei ole juuri nyt meille kovin tärkeä, sillä Futsal-Liigan joukkueissa ei ole pelaajia muista Pohjoismaista.

Kady_juhlii_valenciaa_vastaan

KUVA: KaDy:n edellinen "superketju" juhlii maalia mestaruuden voittanutta Valenciaa vastaan opiskelijoiden EM-kisoissa 2011.
(c) Markus Kakkonen

KaDyfutsal.net: Kun ”Komikin” pelilupa saapuu Roomasta, nähdäänkö kentällä Suomi-futsalin kaikkien aikojen superketju Kytölä–Kytölä–Hosio–Arash? Vai alkaako valmentaja rakentaa käsillä olevista palikoistaan kahta tasavahvaa ketjua?

Kelhälä: – En paljasta kaikkia suunnitelmiani. Nyt pääfokus on seuraavassa pelissä (la 14.2. KaDy – PS Villa), jossa tietääksemme M. Kytölä ei vielä ole edustuskelpoinen. Kyllä jossain välissä varmaan nähdään KaDyn ”majuketju” kentällä yhtä aikaa. Mutta myös muut variaatiot ovat nyt entistä mahdollisempia, esim. mainittu kahden tehoketjun rakentaminen. Meillä on nyt laaja ja tasokas rinki; lasaretin puoleltakin on tulossa taas laatumiestä kehiin.


KaDyfutsal.net:
Kiitos haastattelusta, "Q"!

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.