06.10.2014 ENNAKKO: Kausi käyntiin huippuottelulla!
18.6.2019 13:18 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Kausi käyntiin huippuottelulla!

06.10.2014

Futsal-Liiga
KaDy - Sievi Futsal
Ke 8.10 klo 19.00
Monnari, JKL
Liput: 7/4 €; kausikortit: 50/30 €

Otteluisäntä Jyväskylän yliopisto tarjoaa JYU:n opiskelijoille ja henkilökunnalle ilmaisen sisäänpääsyn otteluun.

jyu-logo-2014-15.png

Puoli vuotta on jälleen vierähtänyt ja Kampuksen Dynamon on taas aika palata pelipaikoille Futsal-Liigan merkeissä, kun Monnarin tuttuun askiin saapuu keskiviikkoillan vieraaksi viime kauden kotiavauksen tapaan Sievi Futsal. Tarjolla on siis heti kättelyssä huippuluokan liigafutsalia, sillä Sievi luetaan yleisesti sarjan suurimpiin suosikkeihin, siinä missä perättäisinä keväinä 2011-2013 mitaleja kerännyt KaDy hakee kuivan viime kauden jälkeen paluuta palkintosijoille.

Ennakkoasetelmat

johto-kelhis.jpg- Pre-seasonilla pelasimme mm. kolme tiukkaa ottelua Ilvestä vastaan ja voitimme kaksi kertaa Tervarit, joten olen luottavainen KaDy:n iskukykyyn kauden alla, summaa optimistinen päävalmentaja Tero "Q" Kelhälä harjoituskauden saldoa liigapremiäärin kynnyksellä.

Dynamon kaksi kertaa hopealle luotsanneen Kelhälän paluu ruoriin oli Jukka Kytölän siirron ohella kesäkauden merkittävin KaDy-uutinen. Kevään 2012 finaaleihin ensimmäisen pestinsä Dynamossa päättänyt "Q" sai punoa mitalikausien pudotuspeleissä juonia myös Sievin kampittamiseksi ja KaDyn kannattajat muistelevat erityisellä lämmöllä kahta näissä mittelöissä otettua vierasvoittoa, joista kumpikin saavutettiin kiperästä sillasta nousemalla.

Kauden 2014-15 KaDya voisi vuoden takaisen kesän "siirtoikkunaan" verrattuna luonnehtia maltillisesti uudistuneeksi. Sivuun on jäänyt muutama useammankin kauden ajan Dynamoa palvellut pelaaja, mutta vastaavasti pukukopin ovesta on astunut edellä mainittujen uusvanhojen tekijöiden ohella sisään myös tyystin uusiakin kasvoja. Keskiviikkona nähtäneenkin Monnarilla punamustia liigadebyyttejä kenties jopa monikossa, sillä peluutukseen on tarjolla vaihtoehtoja.

- Joukkueen terveystilanne on hyvä, joten pääsemme optimaalisella miehistöllä liiga-avaukseen, toteaa Kelhälä kokoonpanon tiimoilta. Jalkeille saadaan siis leveä pöytäkirja, tosin kysymysmerkki on "Nacho" Marturet, jonka pelilupaa odotellaan vielä saapuvaksi Espanjasta.

- SiFu on entisestään vahvistunut, joten meidän pitää onnistua hyvin kaikilla osa-alueilla, mutta etenkin puolustuspelissämme voittaaksemme ottelun, arvioi "Q" keskiviikon vastustajaa. Viime kaudella Dynamo ei onnistunut Sieviä voittamaan - joskin kumpainenkin ottelu oli varsinaisen peliajan jälkeen tasalukemissa.

sifu.pngSievi Futsal on KaDyn ehdottomasti perinteikkäimpiä vastustajia, ovathan joukkueet kohdanneet toisensa virallisissa kamppailuissa jo kaikkiaan 15 kertaa ja ottelut ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta olleet erittäin tasaisia - usein dramaattisiakin. Organisaationa YPA/SiFu suhtautuu lajiin erittäin kunnianhimoisesti, mistä kielivät kesällä tehdyt nimekkäät hankinnat, joilla joukkuetta vahvistettiin niin kentän kuin valmennuksenkin puolella. Valtaosa SiFun pelaajistosta päätti jalkapallokautensa vasta viime lauantaina, eikä Kadyfutsal.net- toimituksen tietoon ole kantautunut että joukkue olisi pelannut kauden alla harjoitusotteluita.* Tilanne on toki Sievissä vanhastaan tuttu ja siirtymä lajista toiseen on sujunut keltapaidoilta aiemminkin tehokkaasti. Viime kaudella liigan pistepörssin ennätyksen uusin lukemiin nuijinut Nikola Erceg kuitenkin jatkaa vielä kesäpallokauttaan joukkueensa PS Kemin selviydyttyä Ykkösen nousukarsintoihin; Keski-Suomessa voidaan ainoastaan arvailla onko sopimukseensa kirjattu futsalkauden päällekkäisen aloittamisen mahdollistavaa klausuulia.

*päivitys: Sievi Futsalin 7.10 julkaistu kausiennakkoteksti paljastaa SiFun pelanneen kaksi harjoitusottelua, joissa se on kohdannut Futsal Ykkösen joukkueet FC Kemin ja LaPo-90:n, lyöden molemmat murskanumeroin.

Seuraa tätä

sadeg.jpg22- vuotias Sadeg Akhawan debytoi liigassa jo lokakuussa 2010 ja iski ensimmäisen liigamaalinsa tammikuussa 2012. Pysyvä läpimurto pelaavaan kokoonpanoon on kuitenkin antanut vielä odottaa, mutta kautta valmistelevissa harjoitusotteluissa FC Kurdistanin kasvatti on saanut valmennukselta runsaasti vastuuta ja peliminuutteja. Viime kaudella punamustien nuorukaisista eturiviin harppasi Jere Keskinen - onko nyt "Saddun" vuoro?

Kohtaamiset kaudella 2013-14:

16.10.2013 KaDy – Sievi Futsal rp. 3-4, ja 3-3, 2-2 (1-1)
18.1.2014 Sievi Futsal – KaDy ja. 4-2, 2-2 (2-2)

KaDy vs Sievi kautta aikain (Futsal-Liiga, Futsal Ykkönen):

8 voittoa, 2 tasapeliä, 5 tappiota (maaliero 71-53)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat