RAPORTTI: KaDy taipui Toijalassa jatko-ottelussa 3–2, sarja jatkuu vapunpäivänä

3. välierä, Toijalan monitoimitalo

Akaa Futsal – KaDy 3–2 jo., 2–2 (0–1)

Voitot 1–2

Akaa taisteli tiensä neljänteen välierään lukemin 3–2

KaDy matkusti vappuaattona Akaa Futsalin vieraaksi Pirkanmaalle. Parketilla nähtiin elävää peliä ja palloa pyöritettiin molemmissa päissä. Akaa otti kolmannessa välierässä ensimmäistä kertaa johtoaseman jopa kahteen otteeseen ja taisteli itselleen neljännen välierän voitettuaan KaDyn täpärästi jatko-ottelussa.

Akaa oli ajoittain hienoisessa alakynnessä, mutta pääosin ensimmäinen jakso meni molempien joukkueiden prässätessä korkealta tehden ison osan vastustajan pallonpyörityshaaveista tyhjiksi. Jovan Stankovic palasi tänään Akaan rosteriin, ja se näkyi Akaan pelitavassa. Reikäpaitapeliä ei tällä kertaa ensimmäisellä jaksolla nähty, vaan maalintekoon pyrittiin perinteisemmin keinoin.

Dynamo yritti useasti saada pallon huippuottelun pelanneen Kasper Kankaan ohi, mutta onnistui siinä vain kahdesti. (Kuva Anu Kangas)

Ensimmäisellä jaksolla KaDy otti hieman Akaata enemmän maalipaikkoja itselleen, mutta pääsipä myös Juha-Matti Savolainen torjuntahommiin useampaankin otteeseen jakson aikana, kun maalintekoa yrittivät vuorollaan akaalaiset Juhana Jyrkiäisestä Iiro Vanhaan. Sergei Korsunov onnistui maalinteossa Jani Korpelan suosiollisella avustuksella ajassa 10:51. Korpela piti palloa tiukasti hallussaan Akaan maalin edustalla ja Korsunov toimitti pallon lopulta Kasper Kankaan selän taa otettuaan sen kauniisti haltuun polvellaan.

Sergei Korsunov vei Dynamon johtoon ensimmäisellä jaksolla. (Kuva Anu Kangas)

Muutoin Akaa torpedoi suurimman osan KaDyn kauneimmista syöttelykuvioista ja yksi onnistuneimmistakin valitettavasti kariutui maaliviivan tuntumassa kolmentoista minuutin kohdilla. Vaikka Jussi Nyström ja Stankovic olivat karata maalintekoon ensimmäisen jakson loppupuolella, mentiin kuitenkin tauolle tilanteessa 1– 0.

Myös Juha-Matti Savolainen sai tehdä täyden päivätyön Dynamon maalilla. (Kuva Anu Kangas)

Toiselle jaksolle Akaa lähti eri jalalla. Aleksi Pirttijoki otti Jussi Nummelan syötön onkeensa ja onnistui maalinteossa ajassa 22:58 tuoden Akaan tasoihin heti jakson alussa. Hieman myöhemmin oli Akaan ensimmäinen johtoasemakin lähellä, kun Kangas heitti pallon maaliltaan Savolaisen selän taa Pirttijoen pään yli. Mikäli Pirttijoki olisi saanut päänsä väliin, olisi pallo kuitattu maaliksi.

Dusan Milojevic hassutti Lassi Lintulaa ja pääsi yrittämään maalintekoa kahdenkymmenenviiden minuutin tienoilla, mutta Savolainen kuitenkin torjui yrityksen. Jukka Kytölä taasen yritti maalintekoa kahdenkymmenenkuuden minuutin tienoilla, mutta Kangas torjui pallon kulmaksi. Molempien joukkueiden maalivahdit loistivatkin esiintymisillään ja heidät palkittiin ansaitusti ottelun parhaina pelaajina.

Jani Korpela oli kovalla pelipäällä luoden tekopaikkoja kerta toisensa jälkeen. Maaliputki tosin katkesi tähän peliin. (Kuva Anu Kangas)

Jovan Stankovic onnistui maalinteossa ajassa 27:07 ja Akaa siirtyi ensimmäistä kertaa välierien aikana johtoon Jyrkiäisen pideltyä palloa Stankovicia varten. Jukka Kytölä ja Italo "Bob" Henrique miltei onnistuvat tasoitustyössä vielä samalla minuutilla, mutta valitettavasti palloa ei saatu toimitettua Kankaan selän taakse.

Akaan toinen johtomaali oli jälleen lähellä, kun Markus Rautiainen karkasi yksin kentän läpi KaDyn päätyä kohden. Savolainen kuitenkin torjui Rautiaisen laukauksen rutiinilla. Korsunov ja Lintula karkasivat puolestaan yrittämään maalia viimeisen kymmenen minuutin alkupuolella, mutta yritys jäi valitettavasti tuloksettomaksi. Myös Bob otti pallon taiturimaisesti haltuunsa Akaan maalilla ja pyöräytti laukauksen Kangasta kohti. Maalintekoa yrittivätkin kaikki kadylaiset vuorollaan ja lopulta Jere Intala onnistui tasoittamaan ajassa 37:05 Nummelan jäätyä kakkoseksi Akaan maalin edustalla.

Jere Intala nousi lopussa esille tuutaten tasoituksen ja vieden kolmannen koitoksen jatko-otteluun. (Kuva Iiro Väänänen)

Akaa pyrki vielä pääsemään uudelleen johtoon ja pelin voittoon varsinaisen peliajan puitteissa ottamalla Pirttijoen lentäväksi maalivahdiksi, kun peliä oli puoli minuuttia jäljellä. Yritys jäi kuitenkin tuloksettomaksi. Myös KaDy pääsi kulmapotkulle vielä viisi sekuntia ennen loppua, mutta toisen jakson päätyttyä tilanteeseen 2–2 odotti joukkueita jatko-ottelu samoin kuin ensimmäisessä välierässä.

Akaa lähti jatko-otteluun ilman Kasper Kangasta Pirttijoen pitäessä reikäpaitaa keskiviivan tuntumassa. Pian Nyström pääsikin syöttämään keskikentästä maalin kulmalle, josta Milojevic tuuttasi pallon maaliin jo ennen jatko-ottelun ensimmäisen minuutin täyttymistä.

Jatko-otteluun siirtyivät toisen jakson rikkeet, joita oli molemmilla joukkueilla 4. KaDyn riketilin täyttyminen näkyi hienoisena varovaisuutena KaDyn pelissä. KaDyn seitsemännestä rikkeestä Iiro Vanha pääsi laukomaan 10 metrin esteettömän vapaapotkun Savolaista kohti. Myös Aleksi Pirttijoki pyrki viemään Akaan kahden maalin johtoon, kun ottelua oli nelisen minuuttia jäljellä, mutta veti verkkojen sijaan Savolaisen maalin tolppaan.

KaDyn kovasta yrityksestä huolimatta ei maalinteossa käynyt enää munkki. Tasoitusta yritettiin myös lentävän maalivahdin avulla, kun Korsunov puki reikäpaidan ylleen jatko-ottelun lopulla. Valitettavasti myöskään 5 vs. 4 -ylivoimapeli ei tuottanut tulosta, vaikka useampia hienoja maalipaikkoja KaDy saikin. Bob sohi viimeisellä minuutilla tyhjän maalin oikealta takatolpalta pallon ohi Jani Korpelan tarjoilusta. Viimeisillä sekunneilla Korpela itse laukoi tyhjästä maalista vasemmalta ohi Korsunovin unelmapassista. Akaan maali oli kuin noiduttu: Dynamon oli tyytyminen tappioon.

Joukkue oli saanut Toijalaan vapusta huolimatta mukavan bussilastillisen KaDyn faneja tuekseen. (Kuva Anu Kangas)

Akaan ja KaDyn väliset pelit jatkuvat huomenna vapunpäivänä kello 15. KaDyn finaaliin pääsy on edelleen katkolla myös sunnuntaina, Akaa puolestaan tarvitsisi voiton sekä 4. että 5. välierästä mieliessään finaaliin.

Toijalan ottelukuvat Anu Kangas.

Tilastot
Akaa Futsal

3 - 2

10'MaaliKorsunov Sergei
22'MaaliPirttijoki Aleksi
27'MaaliStankovic Jovan
37'MaaliIntala Jere
40'MaaliMilojevic Dusan

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.