ENNAKKO: KaDy kohtaa sunnuntaina liiganousija Mad Maxin
KaDy Edustus naisetJulkaistu: 08.11.2023 21.55

ENNAKKO: KaDy kohtaa sunnuntaina liiganousija Mad Maxin

Naisten Futsal-Liiga

Su 12.11.2023 klo 15:00
Valkeakosken liikuntahalli, Valkeakoski
Mad Max – KaDy

Ottelustriimi: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/naisten-futsal-liiga

KaDy matkustaa isänpäivänä Valkeakoskelle, kun vuorossa on kohtaaminen Naisten Futsal-Liigaan täydennysmenettelyllä nousseen Mad Maxin kanssa.

Vahvan kauden Futsal-Ykkösessä 2022–2023 pelannut joukkue taipui liigakarsinnassa EBK:lle, mutta liigapaikka avautui lopulta kesällä porilaisen MuSaFutsalin jäätyä ilman liigalisenssiä. Ensimmäisen liigakauden alla ovi Valkeakoskella kävi molempiin suuntiin – saapuvien liigapelaajien joukossa oli viime vuoden mestarijoukkueen HIFK FS:n maalivahti Tytti-Maria Mikkola, GFT:a edustanut Heta Huhtaniska sekä liigasta viime kauden päätteeksi pudonneen PJK:n Minna Kivelä ja Anne Riekki. Sen sijaan leijonanosan Mad Maxin viime kauden otteluista aloittanut maalivahti Heini Lehtipuu siirtyi tälle kaudelle Kampuksen Dynamon riveihin.

Valkeakoskelaisten ensimmäinen liigakausi on lähtenyt hieman mollivoittoisesti käyntiin - lukuun ottamatta kauden avausottelun voittoa FC Halikkoa vastaan joukkue on joutunut taipumaan kaikille kohtaamilleen joukkueille. Mistään rökäletappioista ei kuitenkaan puhuta, sillä pelit ovat päättyneet pääosin yhden tai kahden maalin eroilla ja “Mäxit” ovat onnistuneet myös GFT:a lukuun ottamatta upottamaan vähintään yhden maalin vastustajan verkkoon. Viime viikolla Valkeakoskella vieraili RaiFu, joka toisen puoliajan maaleilla korjasi pistepotin Raisioon lukemin 1–4. Sarjataulukosta Mad Max löytyy tällä hetkellä kymmenentenä, neljän pisteen ja maalieron 10–17 kera. Joukkueen tehokkaimpina pelaajina ovat alkukauden aikana kunnostautuneet Milla Vuori (2+2) sekä Noora Alastalo (2+1).

Viime viikolla Dynamo vieraili Espoossa EBK:n vieraana, ja kotiintuomisiksi tarttui vierasvoitto lukemin 1–6. Maaleista viime viikon ottelussa vastasivat Sini Lauermaa, Hanna-Mari Pietilä, Vilma Terävä, Emmi Rauhala ja Heidi Malkki. Viime viikon ottelun jälkeen Dynamon tehokkaimmat pelaajat ovat seitsemän pisteen Sini Lauermaa (3+4) ja Emmi Rauhala (6+1). Heti kaksikon kintereillä on Vilma Terävä (4+2), ja viiden pisteen pelaajia joukkueessa on kolme. Sarjasijoitus punamustilla on tällä hetkellä seitsemäs yhdeksän pisteen kera.


Sunnuntain kamppailua ennakoi punamustiin tälle kaudelle liittynyt Veera Lehtinen (kuvassa):

"Henkilökohtaisesti odotan innolla sunnuntain peliä Mäxeja vastaan, koska on tullut useamman kerran Ykkösessä kohdattua kyseinen joukkue. Mielenkiintoista nähdä, millainen matsi saadaan aikaan nyt liigakentällä. Aiemman perusteelta ajattelisin, että joukkue on fyysinen ja sisältää paljon ahkeria laukojia. Tietystikin unohtamatta hyvin myös jalalla pelaavaa maalivahtia. Uskon kuitenkin, että me pystytään hyvin pistämään vastaan. Pitämällä pää kylmänä ja pelaamalla omaa peliä meillä on mahikset ottaa pisteet mukaan Jyväskylään."

Tiedossa on varmasti vauhdikas isänpäivän futsalkamppailu, joten tervemenoa Valkeakoskelle paikan päälle! Ottelu alkaa kello 15.00, ja sen näkee myös suorana Ruutu+ -palvelun kautta.

Kuvat: Essi Kaattari