RAPORTTI: Kotiintuomisina Espoosta kolme pistettä
KaDy Edustus naisetJulkaistu: 06.11.2023 21.33

RAPORTTI: Kotiintuomisina Espoosta kolme pistettä

4.11.2023 EBK - KaDy 1-6 (0-2)

Viime lauantaina Dynamo matkasi Espooseen EBK:n vieraaksi. Ensimmäinen puoliaika oli paljolti punamustien pallonhallintaa, mutta vedot eivät osuneet maalia kohti ja EBK piti hyvin yllä puolustustaan maalin edustalla. Dynamolla oli useita hyviä hyökkäyksiä, mutta EBK:n maalia suojellut Emilia Rauvanlahti piti nollat taulussa pitkään. Ensimmäinen maali syntyi ajassa 9:03 kun Vilma Terävä kuljetti palloa vasemmalta laidalta ja löysi hyvin maalin edustalta Hanna-Mari Pietilän, joka tyrskäytti pallon huikeasti takakulmaan. Tämän jälkeen pallonhallinta vaihteli molemmilla joukkueilla, ja peli oli vauhdikasta molemmin puolin. Puoliajalle mentiin tuloksessa 0-2, kun maalin tehneen Hanna-Mari Pietilän kulmapotkusta Sini Lauermaa laukaisi pallon päättäväisesti puolustajien ohi suoraan maaliin ajassa 18:45.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti molempien joukkueiden maalintekoyrityksillä, kun ensin EBK:n sivurajan jälkitilanteesta pallo pomppi Dynamo-päädyssä kutosen viivalle, josta espoolaisten kapteeni Emilia Jaatinen pääsi tökkäämään pelivälineen kohti maalia. Lähes heti tämän perään toisessa päädyssä Sini Lauermaa pääsi laukaisemaan Emmi Rauhalan syötöstä noin kymmenestä metristä. Seuraavaa maalia päästiin tuulettamaan ajassa 22:42, kun selkeästi maalintekotuulella ollut Lauermaa viimeisteli päivän toisen maalinsa matalalla laukauksella etukulmaan. Neljättä maaliakaan ei tarvinnut kauaa odotella: Heidi Malkki katkaisi Rauvanlahden pitkän maaliheiton puolessa kentässä ja pääsi kuljetuksen jälkeen laukaisemaan kutosen kaarelta. EBK-vahti onnistui torjumaan tämän, mutta Terävä oli haukkana paikalla ja pussitti irtopallon ajassa 23:16.

Peli jatkui pääosin Dynamon hallinnassa, mutta EBK sai muutamia paikkoja, lähinnä vapaapotkuista. Noin 28 minuutin pelin jälkeen EBK:lle aukesi loistava paikka vapaapotkusta Dynamon vaihtohässäkän myötä - Bea Asp jäi täysin yksin kutosen viivalle, mutta yritys nostaa pallo Dynamo-vahti Heini Lehtipuun yli oli aivan liian voimakas, mennen suoraan päätyrajasta yli. Sen sijaan Dynamo ei vapaapotkun jälkitilanteestaan erehtynyt, kun Malkki kieputteli itsensä EBK-puolustuksen läpi ja nasautti vastustamattoman kärkkärin verkon perukoille ajassa 30:24. Puhtaana Dynamon maali ei kuitenkaan pysynyt, kun Madeleine Carpelanin toimitus maalille otti pari kimmoketta ja jäi sopivasti yksin maaliviivan tuntumassa olleelle Mathilda Carpelanille, joka siirsi pallon siististi takavasaralla maaliin ajassa 35:26. Viimeinen silaus pelille saatiin ajassa 36:27, kun Rauhala viimeisteli Lauermaan syötöstä pallon maaliin ja tulostaulun lukemiksi 1-6. EBK haki kavennusosumaa vielä ylivoimapelillä, mutta punamustien puolustus piti loppuminuutit, eikä enempää maaleja ottelussa enää nähty.


Dynamon parhaana palkittiin 2+1 tehojen Sini Lauermaa, ja EBK:n parhaana pelaajana ansioitui maalivahti Emilia Rauvanlahti.

Seuraavan kerran punamustat nähdään parketilla sunnuntaina 12.11., kun ohjelmassa on sarjanousija Mad Maxin kohtaaminen. Ottelua voi seurata joko paikan päällä Valkeakosken liikuntahallissa tai Ruutu+:n välityksellä kello 15.00 alkaen.

Kuvat: Essi Kaattari