Vasko Vujović Latvian maajoukkueen päävalmentajaksi
SeuraJulkaistu: 21.06.2022 11.00

Vasko Vujović Latvian maajoukkueen päävalmentajaksi

Kampuksen Dynamon päävalmentaja Vasko Vujović on tänään nimitetty Latvian futsalmaajoukkueen päävalmentajaksi. Projekti valmistelee Latvian maajoukkuetta kohti 2024 MM-kisoja karsintoineen.

Kuva: Latvia Football Federation

– Latvian futsalmaajoukkueen valmentaminen on uusi vaihe valmentajaurallani ja uskon että tästä tulee uusi vaihe myös Latvian futsalissa.

– Arvostan suuresti tätä tarjousta työskennellä Latvian futsalmaajoukkueen kanssa ja sydämeni pohjasta haluan osallistua Latvian futsaliin, koska täällä on hyvät mahdollisuudet saavuttaa hyviä tuloksia, kommentoi Vasko Vujovic uutista tuoreeltaan.

Vasko Vujović on voittanut Suomen mestaruuden kaikkina vuosinaan Kampuksen Dynamon valmentajana. Montenegrolainen valmentaja tuli KaDyyn 2017 syksyllä ja ensimmäistä mestaruuspokaalia nosteltiin keväällä 2018. Vuonna 2020 ei mestaruutta jaettu koronapandemian takia, joten mestaruuksia on kertynyt kaiken kaikkiaan neljä peräkkäin (2018,2019,2021 ja 2022). Vasko Vujovic on valmentanut ennen Suomen projektia Montenegrossa tullen kahdesti maansa mestariksi vuosina 2009 ja 2014. Kansainvälistä kokemusta ennen Suomeen saapumista valmentajalla on kertynyt myös Kreikan ja Libanonin sarjoista voittaen kultamitaleita viimeeksi vuonna 2016.

– Olen saavuttanut Suomen futsalissa kaiken viime vuosien aikana ja hain uutta haastetta uralleni. Kunnioitan Latvian maajoukkueen edellisen valmentajan Artūrs Šketovasin työtä ja haluan kiittää häntä. Uuden vaiheen alkaminen myötä yritän antaa joukkueelle uuden filosofian ja olen varma, että pelaajat pitävät siitä.

Mikä tekee mestarivalmentajasta moninkertaisen voittajan: – Haluaisin ajatella, että tärkein tunnusmerkkini on voittajamentaliteetti. Uskon, voin opettaa sen askel askeleelta Latvian futsalmaajoukkueen pelaajille, ja voimme luoda paremman joukkueen lajikulttuurin, etiikan ja filosofian kautta. Tietysti aika näyttää, millaiset tulokset saavutamme.

– Olemme seuranneet pitkään jo Vaskoa erittäin hyvänä futsalvalmentajana. Suomen mestarina hän pelasi myös omaa FC Rabaamme vastaan viime syksynä ja voitti vakuuttavan voiton UEFA Futsal Champions Leaguen Preliminary Roundilla ja eteni jatkoon Main Roundille. Hänet palkittiin myös tänä vuonna Suomen parhaaksi valmentajaksi. Vaskon valintaan on vaikuttanut hänen asenteensa ja työtavat valmentajana. Tapaamisemme aikana löysimme paljon yhteistä ja keskustelimme mielenkiintoisista ideoista, joita voisimme tuoda Latvian futsaliin. Hän on seurannut myös Latvian futsalin tapahtumia ja tietää siitä paljon. Olemme todella tyytyväisiä siihen, että voimme tarjota hänelle ja maajoukkueellemme mahdollisuuden kehittyä yhdessä, kommentoi Latvian jalkapalloliiton (LFF) puheenjohtaja Vadim Lashenko.

Vasko Vujović jatkaa myös Kampuksen Dynamon vastuuvalmentajana. – Haasteet ja tavoitteet kehittävät myös valmennusta ja uskon että Vaskon kansainvälisen uran kehittyminen tuo lisää osaamista myös KaDyn kentille ja antaa lisää meidän pelaajillemme. Uskomattoman upean uran Kampuksen Dynamon ruorissa tehnyt ja KaDyn lukuisat hopeat kultaisiksi vaihtanut Vasko ansaitsee osaamisellaan maajoukkuevalmentajan paikan ja omien henkilökohtaisten tavoitteiden toteutuminen hyödyntää varmasti myös seurajoukkuetta Suomessa, onnittelee vastuuvalmentajaansa KaDyn puheenjohtaja Kirsi Nummela.

Valokuvat: Ville Koskiniemi

Latvian Palloliiton tiedote aiheesta: https://lff.lv/zinas/14120/telpu-futbola-izlasi-va...