10 vuotta sitten: Dynamo-kannatusbiisistä ja Roosa Nauha -tempauksesta JJK:n kanssa tasan 10 vuotta!
SeuraJulkaistu: 23.12.2021 17.58

10 vuotta sitten: Dynamo-kannatusbiisistä ja Roosa Nauha -tempauksesta JJK:n kanssa tasan 10 vuotta!

Tapahtui 10 vuotta sitten, joulukuussa 2011…

KaDy pelasi kolmatta kauttaan miesten Futsal-Liigassa; edellisellä kaudella punamustat olivat venyneet huipputuloksiin ja napanneet hopeiset mitalit. Kausi 2011–12 näytti vielä edellistäkin paremmalta, ja punamustien ennestään vahvaan rosteriin oli marraskuussa 2011 liittynyt lupaava pelaaja nimeltään Miika Hosio, jolle manageri-valmentaja Samu Kytölä oli välittömästi antanut KaDy-nimen “Maagi”.

Hosio olikin päässyt heti KaDy-siirtonsa jälkeen maajoukkueen päävalmentajan Jouni Pihlajan ehdokasleirille, ja loppu on siltä osin historiaa… ja mitä suurimmin myös nykypäivää, onhan miesten futsalmaajoukkue suurten urotekojen keskellä näin kymmenen vuotta myöhemmin! Dynamo-miehistä myös Jukka Kytölä ja Tomi Lahtinen olivat maajoukkueen vakiokokoonpanossa vuonna 2011, samoin kuin kapteeni Mikko Kytölä, joka tosin oli marraskuussa 2011 joutunut jalkapöydän leikkaukseen.

Monnarilla oltiin pelattu jo joulukuussa 2010 ikimuistoinen hyväntekeväisyysottelu KaDyn ja kaupunkimme futiksen lippulaivan JJK:n välillä. Lajina oli tietysti futsal ja ottelun tuotto lahjoitettiin Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:lle (LasTu ry).

(KaDyn Arash Muridiyazd haastaa JJK:n Benno Hansliania. Kaikki valokuvat: Bubi Tuomala)

Ottelu oli ollut menestys, joten JJK ja KaDy ottivat uusinnan 10 vuotta sitten 20. joulukuuta 2011. Tällä kertaa hyväntekeväisyystempauksen kohteena oli Syöpäsäätiön Roosa Nauha -kampanja, ja tapahtuman vastaanotto oli toistamiseen erinomainen. Jyväskylän Energian kertalahjoitus mukaan lukien lahjoitettavaa kertyi 2573 euroa.

Itse ottelun KaDy voitti vain 7–5 (1–2), joten JJK oli vuoden aikana petrannut huomattavasti. Yleisöä paikalla oli 323, mikä oli kelpo lukema noihin aikoihin, joskin muutaman vuoden sisällä KaDy tulisi jo siirtymään Monnarilla aivan eri satalukemille.

Nykyisestä KaDyn joukkueesta kokoonpanossa oli vain maalivahti Niila-Ville Laitinen sekä kauan sitten taustajoukkojen puolelle siirtynyt Smaug Kytölä. Myös Miika “Maagi” Hosio (nykyään GFT) sekä hattutempun latonut Tomi Lahtinen (nykyään Mad Max) mittelivät parketilla JJK:ta vastaan.

(Pallosta KaDy-maalin edustalla kamppailevat KaDyn Miika "Maagi" Hosio, JJK:n hyökkääjälegenda Babatunde Wusu ja luottomaalivahtimme Niila-Ville Laitinen.)

Ottelun puoliajalla yleisölle esiintyi 17-vuotias jyväskyläläinen jalkapallolahjakkuus Robert Taylor. Reilut viisi vuotta myöhemmin, tammikuussa 2017, “Roope” olikin jo Huuhkajien paidassa. Taylor valittiin myös Suomen historialliseen vuoden 2021 EM-kisajoukkueeseen; jalkapalloura on vienyt nuorukaista on Englannin ja Ruotsin kautta Norjaan.

Samalla jouluviikolla 10 vuotta sitten julkaistiin myös KaDyn ensimmäinen kannatusbiisi. Tekijänä oli paikallisen urheilu- ja kaveriporukan FP JKL:n (Fyysinen Preesens Jyväskylä) sekä Urheiluseura Skädämin voimahahmo Markus “Kusteri” Vehniäinen. Biisin virallinen esittäjä on kollektiivi FP. Reippaassa rap-kappaleessa mainitaan useita silloisia KaDyn pelaajia ja valmentajia, ja se soikin ahkerasti Dynamon otteluissa vuosikausia.Kymmenessä vuodessa on joukkueen rosteri Laitista (ja välillä maailmalla käyneitä Kytölän veljeksiä) lukuun ottamatta vaihtunut niin useasti, että ehkä uusi kannatusbiisi olisi pian paikallaan. Kenen sinä haluaisit tekevän KaDylle uuden kannatusbiisin futsaljoukkueen 20-vuotisjuhlavuonna?

Lue lisää:

KaDyn raportti Roosa Nauha -ottelusta 2011

Kuvakansio Roosa Nauha -ottelusta 2011

JJK:n raportti Roosa Nauha -ottelusta 2011

Keskisuomalainen 19.12.2011

Maalikooste ottelusta YouTubessa Styntyn kanavalla (kannattaa erityisesti huomioida ottelun viimeinen maali, Matias "Madsen" Juvosen omasta päädystä tyhjään JJK-maaliin roikottama 7–5-osuma):(KaDyn seitsemättä maalia juhlivat porukalla Tomi Lahtinen (8), Miika Hosio (16), Niila-Ville Laitinen (1) ja komean maalin omasta päädystä roikottanut Matias Juvonen.)