KaDy/2 lähtee nuoruuden innolla Futsal Ykköseen!
KaDy II naisetJulkaistu: 13.10.2021 19.13

KaDy/2 lähtee nuoruuden innolla Futsal Ykköseen!

Kausiennakko KaDy N2 / 2021-2022

Parin vuoden tauon jälkeen Kampuksen Dynamolla on jälleen joukkue sekä Naisten Futsal-Liigassa että Ykkösessä. Tulevana lauantaina urakkansa Naisten Futsal-Ykkösessä kotipelillä Liikunnan Riemua vastaan aloittava KaDy N2 on aiemman KaDy T04:n pohjalle rakennettu, pääosin omista junioreista koostuva joukkue.

Viime kaudella T04-joukkue pelasi Idän alueen Kakkosta ja T18-sarjaa. Koronan takia molemmat sarjat loppuivat ennen aikojaan, jo tammikuussa, ja kun joukkueen päätavoitteena ollutta T18 SM-lopputurnaustakaan ei pelattu, päättyi viime kausi suureen pettymykseen. Tälle kaudelle haetaan uutta haastetta Naisten Ykkösestä, ja koska T18 –ikäisten Suomen mestaruus yhä kiinnostaa, ollaan ilmoittauduttu jälleen myös siihen sarjaan.

Joukkueen rosteri on muotoutunut nykyiseensä vasta aivan pelikauden kynnyksellä, ja taitaapa käydä niin, ettei koko pelaajisto ehdi ennen ensimmäistä peliä vielä kertaakaan samoihin treeneihin osallistumaan. Vielä kesällä näytti uhkaavasti siltä, ettei pelaajia tule olemaan tarpeeksi kauden läpiviemiseen, mutta onneksi suuri apu pelaajapulaan löytyi naapurikunta Muuramesta, josta joukkueeseen liittyi kuusi 2006-2004 –syntynyttä pelaajaa. Kun mukaan on saatu muualtakin innokkaita vahvistuksia, on joukkueen pelaajamäärä kasvanut syksyn aikana seitsemääntoista. Nuoruuden voimalla kauteen lähdetään; pelaajien ikähaitari on 15-19 vuotta, ja joukkueen tarkka keski-ikä on tätä kirjoitettaessa 16,76.

Joukkuepelin hioutuminen uomiinsa vie oman aikansa, ja vaikka pelejä on jo malttamattomasti odotettu, tulee kauden alku nuorelle joukkueelle vääjäämättä turhan aikaisin. Lauantain Riemu-pelin jälkeen joukkueen on tarkoitus pitää yhteinen illanvietto, ja seuraavan viikon Raahen vierailulla AS Moonia vastaan asettuukin varmasti toisensa jo paljon paremmin tunteva porukka.

Joukkuetta ovat alkuperäisen valmentajan Juho Väinälän Vieska FS:iin siirtymisen jälkeen valmentaneet KaDyn naisten edustuksen runkopelaaja Saana Vestola sekä miesten edustuksen maalitykki Italo Henrique Bob.

KaDy N2:n kapteeni Silja Heikkilä kuvailee kaudenalusfiiliksiään näin:Kauden alku on ollut haastava. Joukkueeseen on tullut paljon uusia pelaajia eikä meillä ole ollut varsinaista päävalmentajaa. Uskon kuitenkin, että tasokkaiden valmentajiemme ja hyvän joukkuehengen avulla pystymme kauden mittaan kehittymään joukkueena ja löytämään yhteisen sävelen. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan entistä vahvempaa joukkuetta!

Yksi joukkueen monista uusista pelaajista on Petäjäveden Petäjäisten kasvatti Anni Oksanen: ”Aluksi jännitti tosi paljon aloittaa uudessa joukkueessa, mutta hymyilevän ja kannustavan vastaanoton seurauksena on ollut tosi helppo päästä mukaan. Treeneissä on otettu tosi hyvin huomioon uudet pelaajat ja just autettu alkuun. Joukkueen ryhmähenki on superpositiivinen ja siinä on helppo olla oma itsensä”.

Joukkueessa alusta asti mukana ollut Taimi Hakkarainen on samoilla linjoilla: ”On superkivaa, että saatiin kasaan näin mukava ja iso porukka. Jo harkoissa on ollut hyvä meininki uusilla ja vanhoilla pelaajilla, ja uskon fiiliksen siirtyvän meidän peleihin myös. Tullaan varmasti kehittymään porukalla tosi paljon ja pidetään hymy yllä koko ajan!”

Naisten Futsal-Ykkönen pelataan kaudella 2021-2022 kahdessa lohkossa yhteensä 21 joukkueen voimin. Kauden päätteeksi kummankin lohkon kaksi parasta pelaavat suoran sarjanousun ja liigakarsijan paikan ratkaisevan jatkosarjan.

Molemmat viime kaudella liigasta pudonneet joukkueet FC OPA ja KP-V pelaavat samassa Pohjoislohkossa kuin KaDy N2. Muista lohkon joukkueista mainittakoon futsal-toimintaansakin nykyään panostava jalkapallon suurseura KuPS sekä tuttu paikallisvastustaja Liikunnan Riemu.

KaDy N2:n kotikenttänä toimii Huhtasuon koulun sali, mutta kotipelejä on myös Monnarilla ja Muuramen Kulttuurikeskuksessa. Vieraspelireissut suuntautuvat pääasiassa Pohjanmaalle, sillä Ykkösen Pohjoislohkon 11:stä joukkueesta peräti kahdeksan sijoittuu akselille Seinäjoki - Oulu. Kun vierasmatsi Riemua vastaan pelataan Jyväskylässä, tuo ainoastaan matka Pohjois-Savoon KuPS:n vieraaksi pientä vaihtelua tulevaan Pohjanmaan matkailuun.

KaDy N2 lähtee kauteen seuraavalla kokoonpanolla:

Pelaajat:
3 Maija Kentta
4 Noora Anttila
5 Pieta Niemelä
7 Jenny Korolainen
8 Iines Anttila
10 Silja Heikkilä (C)
12 Janica Parkkonen
13 Martta Salmu
14 Pihla Nieminen
15 Saana Kakkonen
17 Noora Pöntiö
20 Essi Kaattari
21 Taimi Hakkarainen
29 Aliisa Terävä (mv)
32 Anni Oksanen
42 Saaga Hanski
73 Vilhelmiina Bom (mv)

Valmennus:
Italo Henrique Bob
Saana Vestola

Joukkueenjohto:
Mari Hakkarainen
Matti Nieminen