David Parente takaisin KaDyyn!
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 07.10.2021 15.54

David Parente takaisin KaDyyn!

Kampuksen Dynamon kolmivuotiselle kehitysprojektille asetettiin reilu vuosi sitten tavoitteita: tavoitteena oli menestyä eurokentillä seuraavan mestaruuden jälkeen. Mestaruuspokaali kannettiin kotiin Jyväskylään keväällä 2021 ja ansaittiin paikka Mestarien Liigaan. Ensimmäinen UEFA Futsal Champions League -turnaus pelattiin Riiassa elokuussa voitokkaasti, ja nyt matka jatkuu Bosnia-Hertsegovinaan parin viikon päästä.

Joukkuetta tulee vahvistamaan Hirviöluolan yleisölle tuttu ja rakas pelaaja, portugalilainen David Devignaud Parente. ”Taavi”-huudot kaikuivat Jyväskylän monitoimitalolla keväällä 2019 kun toiseksi viimeisin mestaruus varmistettiin KaDylle. Silloin Parente pelasi viimeisen kierroksen runkosarjaottelun lisäksi KaDy-paidassa kymmenen pudotuspeliä, joissa hän takoi lyhyen sisäänajojakson jälkeen vauhtiin päästyään tehot 10 + 3. David Parente pelasi KaDyssa kevään 2019 lisäksi vielä elokuussa UEFA:n Mestarien Liigan Preliminary Roundilla Tallinnassa. David pyörähti Suomessa aikomuksenaan pelata playoff-vaihe keväällä 2020, mutta projekti kaatui silloin runkosarjan päätöskierroksen aikaan puhjenneeseen koronapandemiaan.

Viime kauden David Parente pelasi Italiassa, mutta UFCL-pelien mahdollisuuden auettua KaDylle aloitettiin neuvottelut tähden palaamisesta vielä KaDyyn.

”Tunnelmat paluusta ovat aivan erinomaiset”, toteaa futsaltähti mietteistään. ”Kampuksen Dynamo on joukkue, jolla vaan on paikka sydämessäni, joten on upeaa päästä pelaamaan takaisin KaDyyn.”

UFCL Main Roundin KaDyn lohko pelataan Bosnia-Hertsegovinassa; vastustajat peleihin tulevat paikallisen mestarin Mostar SG:n lisäksi Alankomaista ja Moldovasta.

”UFCL Main Roundilla ei ole helppoja pelejä, mutta uskon vahvasti siihen, että meillä on mahdollisuus tehdä yhdessä jotain suurta”, uskoo Parente joukkueen mahdollisuuksiin.

”Haluan vielä sanoa Kampuksen Dynamon faneille terveisiä – upeaa tulla takaisin. Teidän – fanien – merkitys on pelaajille todella suuri, tulkaa paikalle, kannustakaa ja olkaa mukana matkallamme. On todella tärkeää pelaajana tuntea katsomon tuki kentälle", portugalilainen suitsuttaa.

”David on tosi osuva lisäys meidän champpari-kokoonpanoomme, sillä hän on meille entuudestaan tuttu ja hän tietää joukkueemme kulttuurin. Hän on hieno persoona, syttyy koviin peleihin ja on kokenut, monikäyttöinen pelaaja”, pohtii joukkueen kapteeni Mikko Kytölä Parenten paluuta Jyväskylään.

David Parenten vierailu Suomeen jää lokakuiseksi näin alkuun: projektin ensimmäisessä vaiheessa saadaan yhteinen pelitapa taas haltuun ja matkustetaan yhdessä Mostariin pelaamaan europelien seuraavaa vaihetta. Hotelli Alba, yhteistyökumppanimme, on mahdollistamassa Davidin paluuta takaisin Jyväskylään: David pääsee aina välillä rentoutumaan Alban upeissa rantamaisemissa.

David hakee pelituntumaa muutamasta kotimaan Futsal-Liigan pelistä ennen lähtöä. KaDy-fanien ilahduttaja on nähtävissä Jyväskylän Ässä-Areenan parketilla keskiviikkona 20.10. kun vastaan saadaan FC Kemi ja lauantaina 23.10. Espoon kultaisten, GFT:n, tullessa Jyväskylään.

Eiköhän näytetä Davidille, miten huudot kannustavat punamustat voittoon seuraavista kotipeleistä!

Kampuksen Dynamon artikkeli keväältä 2020: https://www.kampuksendynamo.com/uutiset/35025/davi...