Mestarien Liiga: Dynamo murskavoittoon ja jatkoon Main Roundille!

UEFA:n Futsalin Mestarien Liiga, Preliminary Round

klo 14.00 College Europa (GIB) – Kampuksen Dynamo 3–14 (3–7)
klo 19.00 FK Raba (LVA) – Araz Naxçivan (AZE)

KaDyn maalit:
Sergei Korsunov 3, Jere Intala 1, Mikko Kytölä 3, Jukka Kytölä 4, Ítalo Henrique 1, Lassi Lintula 2

UEFA:n ottelupöytäkirja

Dynamo päätti UEFA:n futsalin Mestarien Liigan karsintalohkon (Preliminary Round) Latvian Salaspilsissa 14–3-murskavoittoon. KaDyn jyrän alle jäi Gibraltarin mestari College Europa.

KaDy tarvitsi ottelusta vähintään yhdeksän maalin voiton, jotta jatkomahdollisuudet 32 joukkueen lohkovaiheeseen (Main Round) olisivat suuremmat.

PÄIVITETTY klo 17.31:

Yhdentoista maalin voitto päätösottelusta tietää sitä, että KaDy jatkaa Main Roundille vuoden 2018 tapaan! Vuonna 2018 KaDy kukisti karsintakierroksella Itävallan, Norjan ja Andorran mestarit. Vuonna 2019 KaDyn taival katkesi Tallinnassa Preliminary Roundilla, kun Ranskan mestari Toulon Élite oli vahvempi.

Tiistai-iltana oman ottelun jälkeen suomalaisleirissä jännättiin G-lohkon tuloksia.

KaDyn loppusaldo lohkossa on 3 ottelua, 2 voittoa ja tasapeli, 7 pistettä, maaliero 23–7 (+16).

Koska kaikkien lohkojen voittajat ja paras lohkokakkonen etenevät jatkoon, on KaDy jo varmasti jättänyt taakseen vähintään kuuden lohkon kakkoset. Ainoastaan Ateenassa pelattavasta G-lohkosta olisi voinut nousta enää ohi.

klo 16.00 Ateena, Lohko G: Encamp (AND) – Linz (AUT), lopputulos 0–11
klo 19.00 Salaspils, Lohko F: FK Raba (LVA) – Araz Naxçivan (AZE)
klo 20.00 Ateena, Lohko G: Doukas (GRE) – Apoel (CYP)

Vain kaikkien seuraavien tulosten toteutuminen illan aikana olisi voinut pudottaa suomalaiset jatkosta:

Linz voittaa Encampin vähintään 15 maalilla ---> EI TOTEUTUNUT, Linz voitti vain 0–11 --> KaDy varmasti jatkoon Main Roundille
JA
Araz voittaa Raban vähintään 9 maalilla --> EI TOTEUTUNUT, Araz voitti 8–4 --> KaDy lohkovoittajaksi, Araz lopulta parhaana lohkokakkosena Main Roundille
JA
Doukas voittaa Apoelin 12–13 maalilla --> EI TOTEUTUNUT, Doukas voitti 52

Kaikkien kolmen toteutuessa KaDy olisi jäänyt maalierovertailussa omassa lohkossaan Arazin taakse ja lohkokakkosten ristiinvertailussa G-lohkolaisten taakse.

Koska yksikin tuloksista jäi toteutumatta, KaDy jatkaa 26.–31. lokakuuta pelattavalle Main Roundille, jonka lohkot arvotaan maanantaina 30. elokuuta klo 17.00 Suomen aikaa UEFA:n päämajassa Nyonissa.

Itse tiistai-iltapäivän ottelussa KaDy oli odotetun ylivoimainen Gibraltarin mestaria vastaan. Yhdeksän maalin voittotavoite vaikutti realistiselta alkutahdeista alkaen.

Ensimmäisellä puoliajalla Europa onnistui vielä kaventamaan kolmesti hyvillä yksilöhaastoilla ja kaukolaukauksilla, mutta KaDy latoi tauluun seitsemän osumaa (Sergei Korsunov 2, Jere Intala, Mikko Kytölä 2, Jukka Kytölä, Ítalo Henrique).

Toisella puoliajalla KaDy kiristi ruuvia ja jatkoi maalitehtailua vahvalla hyökkäyspelillään. Maalin suulle jälleen komennettu Niila-Ville Laitinen nousi jatkuvasti mukaan hyökkäyksiin. Varsinaisia ylivoimapelimaaleja Dynamo ei juurikaan tehnyt, mutta moni hyvä pallonhallintahyökkäys käynnistyi Laitisen nousuista hyökkäyspuolikkaalle.

Tavoiteltu 9 maalin ero tuli täyteen ajassa 33:55, kun pohjapelaaja Jukka Kytölä laukoi 12–3 illan neljännellä osumallaan.

Lassi Lintula osui vielä kahdesti viimeisillä minuuteilla Dynamon pitäessä Europan kaukana maalipaikoilta, joten loppulukemat 14–3 antavat Dynamolle erinomaiset lähtökohdat jännittää loppuillan muiden otteluiden tuloksia.

Ennen ottelua jatkoonpääsyn premisseistä erittäin tietoinen KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović oli tyytyväinen tulokseen ja suojattiensa esityksen:

– Ennen ottelua teimme selkeän suunnitelman neljästä aseesta, joita käyttäisimme ottelussa hyökkäykseen ja maksimoidaksemme tehtyjen maalien määrän.

– Ensimmäisten 10 minuutin aikana peli oli tunteiden vuoristorataa, mutta sen jälkeen tyyneys valtasi joukkueen ja palaset alkoivat loksahdella paikoilleen.

– Etenemme jatkoon Main Roundille ansaitusti, koska osoitimme osaamistamme ja pelasimme laadukasta futsalia lohkoarvonnan tuomassa kiperässä lohkossa, valmentajavelho päättää.

Lisää pelaajien ja valmentajien mietteitä tiistailta ja mahdollisesta jatkopaikasta myöhemmin KaDyn kotisivuilla ja sosiaalisen median kanavilla.