UEFA:n Futsalin Mestarien Liiga: Dynamo nollasi Latvian mestarit!

UEFA:n Futsalin Mestarien Liiga: Dynamo nollasi Latvian mestarit

Lohko F, Salaspils, Latvia

la 21.8.2021

klo 14.00 Araz Naxçivan – College Europa 9–2 (4–0)

klo 19.00 Kampuksen Dynamo – FK Raba 5–0 (2–0)

KaDyn maalit: Artur Strazdin (Raba) o.m., Bob, Lassi Lintula, Niila-Ville Laitinen, Jere Intala

Dynamo avasi vuoden 2021 futsalin Mestarien Liigan taipaleensa Latviassa puhtaalla 5–0-voitolla. Isäntäjoukkue FK Raba Ríga jäi tasaiseksi ennakoidussa otteluparissa täysin KaDyn kurinalaisen kollektiivisen tekemisen varjoon ja lopulta jyrän alle. Etenkin puolustussuuntaan jyväskyläläiset pelasivat lähes häikäisevän ehjän ottelun.

KaDy meni johtoon ajassa 4:07, kun brasilialaisvahvistus Ítalo Henrique “Bob” Macedo Basilio karkasi vastahyökkäykseen vasemmalta ja syötti maalin eteen rynnänneelle Jere Intalalle. FK Raban Artur Strazdin liukui pallon omaan maaliin.

13. minuutilla KaDyn hieno sommitelma tuotti tulosta: kapteeni Mikko Kytölä neppasi syötön ja Bob laukoi suoraan volleysta voimalla takakulmaan. Puoliaikatauolle mentiin KaDyn ansaitussa 2–0-johdossa taitavien latvialaispelurien lyötyä päätään KaDyn betoniseen puolustusnelikkoon.

FK Raban yksilötaitoa tihkuva ykkösketju kapteeni Dmitri Jakovlevin sekä brasilialaisten Sabaran ja Gaúchon johdolla haki aukkoja KaDyn puolustuksesta, mutta Niila-Ville Laitinen KaDyn maalilla oli ohittamaton. Sabaran tolppalaukaus oli FK Raban paras maalipaikka.

Myös toisella puoliajalla KaDy iski viidennen peliminuutin alussa. Jukka Kytölä tarjoili lähietäisyydeltä Lassi Lintulalle, joka ohitti Raban maalilla voimattoman Kaspar Žurovin.

32. minuutilla Raba otti käyttöön lentävän maalivahdin, mutta vaarallisimmatkin ylivoimakuviot tyrehtyivät KaDyn hyvin hiottuun alivoimapuolustukseen. KaDy sitä vastoin osui kahdesti Raban tyhjään maaliin; maalintekijöinä olivat tolppien välissä loistanut Niila-Ville Laitinen ja Jere Intala.

KaDylta tositoimissa olivat lisäksi Sergei Korsunov, Bene Filppu ja Henri Louste. Varalla olleen maalivahti Juha-Matti Savolaisen lisäksi kokoonpanossa olivat myös Ossi Kivipuro ja Heikki Korhonen.

5–0-vierasvoitto ennakkoon kiperästä vastustajasta antaa uskoa ja itseluottamusta sunnuntaille, jolloin vastaan asettuu koko Preliminary Roundin kahdeksan lohkon ennalta kovin joukkue, Azerbaidžanin mestari Araz Naxçivan. Arazilla on runsaasti kokemusta Mestarien Liigasta ja sen edeltäjästä UEFA Futsal Cupista, ja Azerbaidžan on futsalmaana muutenkin Euroopan (UEFA:n) kärkitasoa.

Kahdeksan Preliminary Round -lohkon voittajat sekä paras kakkonen pääsevät jatkoon lokakuussa pelattavalle Main Roundille (32 parasta).

Lohkon toisessa ottelussa Araz löylytti Gibraltarin mestaria College Europaa maalein 9–2. KaDy kohtaa Arazin sunnuntaina klo 14.00 ja Europan tiistaina klo 14.00. Isäntäjoukkue FK Raba pelaa kaikkina ottelupäivinä iltaottelussa klo 19.00.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović ottelun jälkeen:

– Pelaajamme seurasivat sovittua taktiikkaa erittäin kurinalaisesti ja hyvin, erityisesti puolustuspäässä, jossa onnistuimme erinomaisesti ja pidimme nollan.

– Otimme selvää FK Raban pelitavasta kesän aikana mahdollisimman paljon ja laadimme pelisuunnitelman sen mukaan. Panostimme runsaasti aikaa videopalavereihin ja muuhun valmistautumiseen. Saatuamme tarpeeksi tietoa FK Raban pelaamisesta uskoin joukkueeni pystyvän kukistamaan heidät, jos pelaajien keskittyminen ja pelikuri säilyvät koko ottelun ajan, Vujović sanoo.