Sergei Korsunov palaa Dynamoon!
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 06.08.2021 12.18

Sergei Korsunov palaa Dynamoon!

Sergei Korsunov (s. 1992) palaa takaisin Kampuksen Dynamon liigajoukkueeseen!

#10 Sergei Korsunov

Tarkkasilmäiset futsaluutisten lukijat saivat jo ajatusta tämän päivän superuutisesta kun maajoukkueen kokoonpanoa julkaistiin ensi viikon leirille. Meidän oman Sergei Korsunovin nimen perästä löytyi jo merkintä KaDy ja nyt päästään vahvistamaan vahvat huhut todeksi ja toivottamaan meidän herrasmiespelaajamme takaisin punamustaan pelipaitaan tutulla pelinumerolla 10.

Kampuksen Dynamossa pitkään aikaisemmin pelannut, PP-70:n kasvatti on kovaa ikäluokkaa, joka nosti seuransa viidessä vuodessa viisi sarjaporrasta liigaan. KaDyssa Sergei pelasi aiemmin 2017-2020, ollen joukkueen avainpelaajia neljä vuotta. Futsalkentiltä löytyykin yksi SM-hopea, kaksi mestaruutta ja keskeytetty kausi 2019-20, jolloin Sergei kantoi myös joukkueen kapteenin nauhaa Mikko Kytölän oltua pitkään sivussa.

Sergein matka jatkui kauden 2020 alussa haistelemaan uusia tuulia venäläiskomennossa ToPV:ssa. ToPV pelasi todella hyvän nousujohteisen kauden, lopulta pudoten välierissä KaDylle ja jääden pronssiottelussa neljänneksi. Korsunov oli juuri KaDya vastaan loukkaantuneena sivussa. Tornion paidassa hänelle kertyi maaleja 21, ja maaliin johtaneita syöttöjä 31!

“Jo Segen lähtiessä Tornioon seuran viesti pelaajalle oli selvä”, muistelee seuran puheenjohtaja Kirsi Nummela kauden takaisin tilanteita. “Ovi takaisin Kampuksen Dynamoon oli Segelle koko ajan auki ja toivoimme että saamme taiturimme vielä joku päivä takaisin riveihimme.” Vastuuvalmentaja on myös erittäin tyytyväinen saadessaan huippuvasurinsa takaisin. “Sergei palaa takaisin kotiin ja on todella lämpimästi toivottu ja haluttu kasvo KaDyn riveihin. Sergei ei ole vain huippupelaaja, vaan hän myös luo joukkueeseen upean ilmapiirin pelata ja valmistautua uuteen kauteen - hän vaan on upea ihminen,” toteaa Vasko Vujovic paluumuuttajasta. “Seuran toiminta on kehittynyt ja ottanut askelia yhä ammattimaisempaan suuntaan, ja on hienoa toivotella meidän takaisin tulijoita takaisin riveihin hetken poissaolojen jälkeen.”

“Sergein arvo pelaajana kentällä perustuu hänen taitoonsa hallita koko kentän tilanteita, hänellä on hieno näkemys peliin. Valmentajan näkökulmasta Sergei on pelaaja, joka rakentaa joukkueen, joka antaa aina kaikkensa ja näyttää muille esimerkkiä - sekä harjoituksissa että pelitilanteissa ja joka ottaa jokaisen tehtävän pelaajana hoitaakseen keskittyen siihen sataprosenttisesti” kehuu valmennus vielä pelaajan taitoja.

Myös maajoukkueessa Korsunov on ollut jo PP-ajoistaan lähtien ja matka kohti EM-kisoja tapahtuu nyt monen muun maajoukkuepelaajan kanssa Kampuksen Dynamon pelivahvuudessa. “Yksi syy jäädä Suomeen tulevaksi kaudeksi, on keskittyä yhteisen unelman tavoitteluun ja EM-kisoihin kotimaasta käsin”, toteaa Sergei ratkaisuistaan. “KaDy on paras seura valmistautua tuleviin kisoihin, valmennuksen taso on todella korkea ja päivittäisen tekemisen taso on sillä tasolla että tuloksia syntyy.”

Kampuksen Dynamon valmennuksessa paneudutaan kaikkiin osa-alueisiin; taktiseen, tekniseen, fyysiseen ja mentaaliseen valmistautumiseen. “Täällä on viety osaaminen pitkälle ja pienet asiat ratkaisevat tekemistä KaDyn hyväksi. Valmennustiimin tietotaso on todella korkealla ja panostus näkyy kaikessa. KaDyn valmennuskaksikko Vasko Vujovic ja Jesse Kalliokoski vaativat paljon, mutta myös antavat yhtä paljon takaisin. Meillä ei tyydytä “hyvään” vaan halutaan parasta ja myös sitoudutaan valmennuksen puolesta samoihin tavoitteisiin.”

KaDyn pelaajia alkaa vilistä maajoukkueen nimilistalla ja joukkueessa ymmärretään myös sen haasteet ja mahdollisuudet. “Koko joukkue pystyy hyötymään omassa toiminnassaan, jokaisen pelaajan henkilökohtaisessa kehityksessä siitä, että maajoukkueen taso näkyy myös seurajoukkueen tekemisessä. Muutkin pelaajat pystyvät asettamaan omat tavoitteensa sen mukaan mitä seitsemän maajoukkuepelaajaa näyttää esimerkkiä”, Sergei pohtii vahvan maajoukkuepanoksen merkitystä. “Toki on varmasti haastavaa suunnitella joukkueen valmennusta puolen joukkueesta ollessa paljon pois.Joukkueen taso on todella korkea ja nykyisten maajoukkuepelaajien lisäksi on maajoukkueen oven tuntumassa vielä monta meidän pelaajaa”, toteaa Sergei vielä pelikavereistaan.

Tervetuloa takaisin Sege!


Kuvat: Sami Virtanen, KaDyn arkistokuvat