Tervetuloa Dynamoon Benno!
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 18.07.2021 11.55

Tervetuloa Dynamoon Benno!

#2 Benno Hanslian

JoSePassa kaksi kautta Futsal-Liigaa pelannut Benno Hanslian (s. 1993) siirtyy KaDyn riveihin 1 + 1 vuotisella sopimuksella. Jalkapalloseura JJK:ssa 7 vuotta edustukseen kuulunut Benno on pelannut 2 kautta korkeimmalla sarjatasolla Veikkausliigassa. Benno on hakenut futsal-kokemusta aina jalkapallouran antaessa siihen mahdollisuuden. JoSePan riveissä näitä tarjoutui piirisarjassa, 1- ja 2-divarissa sekä lopulta myös Futsal-Liigassa. Jalkapallon jäädessä 2019 on futsal ollut nyt päälaji kahden vuoden ajan.

Futsalin pelaajapolulla on katufutiksen merkitystä pohdittu ihan valtakunnallisella strategiatasolla asti. Bennon taustalta löytyy kouluaika ala- ja yläkouluikäisenä ranskankielisessä koulussa Afrikassa ja sieltä pelatut katupelit. “Maailmalla pelataan paljon katufutista, jonka parista nousee sitten maailman tähdet molempiin lajieihin. Tuo aika antoi loistavan alun lajien pelaamiselle ja jatko Suomessa jalkapallon parissa perustui hyvälle pohjalle.”


Jalkapallo on kuulunut varmaan lähes kaikkien suomalaistan futsalpelaajien lajivalikoimaan. Itse asiassa jokainen Suomen futsalmaajoukkueen pelaaja on pelannut myös jalkapalloa kilpatasolla. “Jalkapalloilijasta ei automaattisesti tule loistavaa futsalpelaajaa. Lajiin on panostettava ja minulla varmasti siirtymisessä auttaa tuo katufutistausta sekä se että olen pystynyt pelaamaan molempia lajeja rinnakkain.” “Tärkeintä on intohimo, minkä polun sitten valitseekaan!”

Taitavana vasurina tunnettu Benno avaa fiiliksiään kauden alla:

“Tulen KaDyyn hyvillä ja odottavaisilla mielin. Sarjakärjen tuntumaa on koettu vastustajana ja nyt treeneissä. Taso on tietenkin kova ja vaatii panostusta. Kilpaileminen on aina viehättänyt minua ja kovasta harjoittelusta on kokemusta eli haaste on tervetullut!”

“Omat tavoitteeni ovat saada puhtaalta pöydältä hyvä treenikausi ja edetä kehitystoiveiden mukaisesti. Olen erittäin kiitollinen JoSePalle, joka tutustutti minut lajiin ja tekee sen parissa hienoa työtä!”

Opiskelupaikka lastentarhaopettajaksi pitää taitavan pelaajan Jyväskylässä useamman vuoden: “Nyt on mahdollisuus panostaa lajiin täyspainoisesti, kehittyä futsalpelaajana ja tuoda oma osaaminen myös joukkueelle hyödyksi.” Koti Jyväskylässä tuo Monnarin lähelle ja treenaaminen helpottuu. “Olen kulkenut aika pitkää matkaa futsalpelaamisen takia ja nyt ratkaisu tulla takaisin Jyväskylään ja pelata täällä mahdollistaa täyden panostuksen lajiin.”

Kuva: Ville Koskiniemi (JoSePan kuva-arkistoa)

“Nyt treenien alettua on hienoa aistia joukkueen kova tekemisen taso. Joukkueen taktinen taso on todistetusti Suomen huipulla, joten nyt pääsee innolla opettelemaan joukkueen kuviot ja pelitavan. Pelejä seuratessa viime keväältä on vaan arvostettava tekemisen tasoa ja sen laatua. Maajoukkuepelaajia vilisevässä joukkueessa apua saa aina myös muilta pelaajilta, kun oppimisen tahto itsellä vaan on korkealla”, miettii Benno ensimmäisten treeniviikkojen jälkeen. “Jotta saa itsestään kaiken irti, on opittava pelitapa kunnolla.”

Viime kausi jäi kesken polvivamman takia. “Polveen tehtiin pieni operaatio keväällä. Kuntoutus on sujunut hyvin ja nyt joukkueen lääkäri Mira Tuovinen tarkisti vielä jalan. Polvi on kunnossa ja treenaamiselle ei ole rajoituksia. Toki huippukuntoon palaamiseen menee hetki aikaa.”

Punamusta fanijoukko odottaa kentällä taidokkaasti häärivän Bennon tuovan oivan lisän joukkueeseen.

Ave Benno! Forza Dynamo!

Benno Urheilulehden kansikuvassa vuodelta 2013.