Maria Halla-aho varmistaa Dynamon maalin
KaDy Edustus naisetJulkaistu: 17.07.2021 11.55

Maria Halla-aho varmistaa Dynamon maalin

Naisten liigajoukkueen maalilla pelaa 18-vuotias nuori maalivahti, Maria Halla-aho, jolta ei kuitenkaan kokemusta puutu futsalin ja jalkapallon maalilta. Vastuupaikka liigajoukkueen maalille avautui Martta Perälän siirryttyä pelaamaan MuSa Futsaliin ja Maria onkin täyttänyt isot saappaat kunnialla.

#1 Maria Halla-Aho

“Marialla ensimmäinen täysi liigakausi takana jo nuorella iällä, vastuuta tuli paljon ja kehitys oli sen mukaista. Maria omaksui nopeasti liigapelien vauhdin ja löysi kauden mittaan vahvan perustason pelaamiseensa. Motivoituneella ja innokkaalla treenaajalla on kaikki mahdollisuudet kehittyä Suomen parhaiden joukkoon omalla pelipaikallaan”, miettii maalivahtivalmentaja Niila-Ville Laitinen valmennettavaansa.

Maria pohtii hetken vielä viime kautta: “Viime kaudesta jäi vähän vaihtelevat fiilikset. Kehitystä tapahtui niin itseni kohdalla kuin myös joukkueessa. Pudotuspeleissä (jo) puolivälierässä tippuminen harmitti kyllä, mutta tästä mennään entistä motivoituneempana kohti ensi kautta.”

Maalivahdin pelipaikka on futsalin haastavimpia paikkoja. “Haluan kehittyä kokonaisvaltaisesti pelaajana, oli sitten kyse esimerkiksi jalalla pelaamisesta, torjunnoista tai mentaalisesta puolesta. Hyvä valmennus tottakai on mahdollistanut kehittymisen ja korkealla oleva motivaatio parantaa entisestään tahtoa mennä eteenpäin.”

Naisten liigajoukkueen kausi onnistui erinomaisesti ja ensimmäinen tavoite kolmivuotissuunnitelmassa täyttyi, joukkue nousi runkosarjan kuudenneksi ja pääsi pelaamaan pudotuspelejä. “Oma tavoitteeni on kehittyä vaan enemmän ja parantaa vielä joukkueen sijoitusta sarjassa. Sekä tottakai pystyä pelaamaan ehjä kausi”, Maria pohtii

Joukkueen vastuuvalmentajan Mikko Kytölän joukkueessa pelaajilla on mahdollisuus kehittyä parhaaseen mahdolliseen suoritukseen: “Maria kehittyi viime kaudella hurjasti arvokkaiden pelikokemusten ja hyvän harjoittelun ansiosta. Ulottuva ja rauhallinen maalivahti, joka on omaksunut futsalveskarin perustaidot mallikkaasti. Marian fyysiset ja mentaaliset lähtökohdat ovat erittäin hyvät”, arvioi Mikko maalivahtiaan.