10 vuotta sitten: KaDylle ensimmäiset SM-hopeat huiman playoff-maaliskuun päätteeksi
24.3.2021 18:39 Uutiset / Jaoston pääsivusto

10 vuotta sitten: KaDylle ensimmäiset SM-hopeat 24.3.2011 huiman playoff-maaliskuun päätteeksi.

(Pääkuvassa: Antti Maltsin (oik.), Tomi Lahtinen ja Jukka Kytölä juhlivat Monnarin ensimmäisessä futsalfinaalissa Ilvestä vastaan. Mestaruuteen edenneen Ilveksen Juha-Pekka Torvinen etualalla. Kuva: Jaakko Kinnunen)

Muistatko, missä olit kymmenen vuotta sitten, 24. maaliskuuta 2011?

Ehkäpä muistatkin!

Me täällä KaDy-perheessä muistamme kyllä. Maaliskuussa 2011 pelattiin KaDyn historian ensimmäiset pudotuspelit, joissa nälkäinen ja vielä melko kokematon Dynamo-ryhmä eteni aina finaaleihin saakka. Lopulta Ilveksen kokemus ja rutiini oli finaalisarjassa liikaa KaDylle, mutta hienon, nousujohteisen kauden päätteeksi pettyneiden KaDy-soturien kaulaan ripustettiin hopeiset SM-mitalit Tampereen Kaukajärven Spiral-halleilla.

(SM-hopeamitalistit 2010–2011 Tampereen Spiral-Halleilla 24.3.2011. Ylärivi vasemmalta: Tero Kelhälä (päävalm.), Jaakko Kinnunen, Kalle Lindgren, Miikka Järvenpää, Samu Kytölä (pel.-valm.), Kimmo Tolvanen, Niila-Ville Laitinen, Antti Peltomäki, Kerkko Huhtanen (pel.-valm.). Alarivi vasemmalta: Jussi Kaihlajärvi, Mikko Kytölä, Antti Maltsin, Matias Juvonen, Tomi Lahtinen, Jukka Kytölä. Kuva: Kristian Huhtanen)

Debyyttiliigakaudellaan 2009–10 KaDy oli sarjanousijana päässyt yllättämään Suomi-futsalin seuraajat. Perinteikkäistä joukkueista Dynamo napsi päänahkoja toisensa perään ennakkoluulottomilla suorituksilla. Lopulliseksi sijoitukseksi jäi kuitenkin parin onnahduksen myötä runkosarjan kuudes sija; tuolloin vielä vain neljä parasta joukkuetta pääsivät pudotuspeleihin.

Toisella kaudella 2010–11 nälkää oli yhä enemmän ja tavoitteet asetettiin kärkikahinoihin, ehkäpä mitaleille. Taso kärkipäässä oli kuitenkin kova, ja runkosarjan saldoksi punamusta keräsi jopa pari pistettä heikomman potin kuin debyyttikaudella: 18 ottelua, 9 voittoa, 1 tasapeli, 8 tappiota. Tällä kertaa sijoitus oli viides; kuusi parasta seuraa etenivät pudotuspeleihin.

KaDyn puolivälierävastustaja oli neljänneksi sijoittunut, kovassa nousujohteessa ollut Sievi Futsal. Ensimmäinen osaottelu venyi eeppisiin mittoihin jatkoajan ja rangaistuspotkukilpailun kautta. Jussi Kaihlajärvi tasoitti ottelun 5–5:een vain 30 sekuntia ennen jatkoajan loppua; KaDy vei rankkarit maalein 2–4 Niila-Ville Laitisen ollessa pilkkukisan suurin sankari. Mikä ryöstö!

Toiseen osaotteluun seuraavana päivänä, 6. maaliskuuta 2011, Monnarille saapui Sievi Futsal, joka vannoi tasoittavansa sarjan ja viemällä ratkaisun Sieviin kolmanteen osaotteluun. Mutta toisin kävi: lauantain vierasvoitosta voimaantunut KaDy nakutteli Monnarin tulostaululle häkellyttävät 13–1-voittolukemat! Jo Sievissä kaksi maalia laukonut kapteeni Mikko Kytölä kengitti tehot 4 + 2, ja Sievi oli lyöty!

Välierissä vastus koveni entisestään: kolminkertainen Suomen mestari Golden Futsal Team. Espoolaiset olivat hieman yllättäen hävinneet kevään 2010 finaalisarjan Ilvekselle ja janosivat takaisin mestaruuskantaan tähtisikermällä, josta puuttui vain Espanjaan ammattilaiseksi lähtenyt ykköstähti Panu Autio. Mutta KaDy jatkoi Leppävaarassa sankaritekojaan! GFT näytti jo sarjan avausottelun alussa menevän menojaan Ville Spangarin kahdella osumalla, mutta KaDy osoitti sitkeytensä ja kairasi Espoosta 2–3-vierasvoiton. Pyrrhoksen voiton, sillä joukkueelle elintärkeä kapteeni Mikko Kytölä loukkasi jalkansa “Lepuskin” salin päädyn puolapuihin – niin kapteenin jalka kuin kausikin olivat sitä myötä paketissa.

Videokooste 1. välierästä (Youtube-käyttäjä lhaalto):

Toisessa välierässä Monnarilla GFT oli parempi ja haki vaisulta Dynamolta ansaitun 1–4-vierasvoiton, joten ratkaisu siirtyi takaisin Leppävaaraan. Moni odotteli GFT:n laskettelevan Ilveksen seuraksi klassikkofinaaliin, mutta KaDy väänsi vastaan ja pisti parastaan. Dynamo tuli 16. maaliskuuta 2011 pelatussa ratkaisevassa välierässä kahdesti maalin takaa tasoihin; ja lopulta seuralegenda Kimmo Tolvanen pääsi viimeistelemään 3–4-voittomaalin ajassa 37:36. “Daavid löi Goljatin” - KaDy eteni finaaliin!

Videokooste 3. välierästä (Youtube-käyttäjä lhaalto):Ensimmäinen SM-mitali oli jo varmistettu, mutta nälkä kasvoi syödessä, joten finaalisarjaa ennen tavoitteeksi asetettiin saman tien Suomen mestaruus. Sitä herkkua saatiin kuitenkin odottaa vielä useita vuosia, sillä rutinoitunut Ilves oli KaDya edellä finaalisarjassa.

19. maaliskuuta 2011 aloitettiin Tampereella Spiral-halleilla. KaDy sai etsikkoaikansa 1–0-tappioasemassa 1. puoliajalla, kun Ilves-maalivahti Tuomas Kallioinen ajettiin suoralla punaisella suihkuun. KaDy ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan maalille määrättyä kenttäpelaaja Jarno Majamaata ylivoimalla, eikä Antti Maltsinin tasoitusmaali toisella puoliajalla riittänyt, vaan Ilves marssi kotonaan 4–1-voittoon.

(Kuvat Monnarilta 20.3.2011: Jaakko Kinnunen)


Toinen osaottelu pelattiin Monnarilla 20.3.2011. Aiemmin jo Sievin ja GFT:n yllättänyt Dynamo painosti ja taisteli, mutta löi päätään seinään. Ilves puolusti kakkosveskari Juho Laineen johdolla Dynamon lähes nollille ja viimeisteli tehokkaasti. Tomi Lahtinen ja Jukka Kytölä nostivat KaDyn maaleillaan 2–3-tilanteeseen, minkä jälkeen tasoituskin oli lähellä. Mutta niin vain Ilves kaivoi voiton Monnarilta ja vei sarjan katkolle kotiinsa Tampereelle.Kolmannessa finaalissa Spiral-halleilla KaDy laittoi vielä kerran kaiken peliin, mutta Ilves oli voimainsa tunnossa ja puolusti KaDyn hyökkäykset kärsivällisesti pois. Juho Laine loisti maalillaan saatuaan tilaisuuden Kallioisen pelikiellon myötä. Kolmannen finaalin loppulukemat kirjattiin 6–1 Ilveksen hyväksi: “I Will Survive” raikasi Spiralilla ja Ilves juhli viidettä Suomen mestaruuttaan. KaDy-soturien kaulaan ripustettiin hopeiset mitalit – jokaisen pelaajan ensimmäiset SM-mitalit.

Dynamon maalintekijöinä finaalisarjassa kunnostautuivat ykkösketjun taiturit Antti Maltsin, Tomi Lahtinen, Jukka Kytölä ja Matias Juvonen.

”Suomen mestaruuskaan ei olisi ollut utopiaa, mutta totuuden nimissä Ilves ansaitsi kyllä täysin toisen perättäisen SM-pokaalinsa. He olivat ratkaisevan askelen edellä taktisesti, taidollisesti ja fyysisesti. Meidän ’mestaruutemme’ taisi tänä vuonna olla tämä finaalipaikka eli välierien yllätysvoitto Suomi-futsalin jättiläisestä GFT:stä. Hopeasija oli näistä lähtöasetelmista maksimisaavutus. Oli hienoa saada Liigan mitalipelit tänne Jyväskylään ennätysyleisön eteen; upea palloilulaji futsal on täällä vahvassa nousukierteessä”, joukkueen pelaaja-valmentajat ja primus motorit Samu Kytölä ja Kerkko Huhtanen sanailevat hieman apeissa hopeatunnelmissa.

KaDy ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä 10 vuotta sitten:

5.3.2011 Sievi Futsal – KaDy 5–6
6.3.2011 KaDy – Sievi Futsal 13–1 (KaDy välieriin voitoin 2–0)

12.3.2011 GFT – KaDy 2–3
13.3.2011 KaDy – GFT 1–4
16.3.2011 GFT – KaDy 3–4 (KaDy finaaleihin voitoin 2–1)

19.3.2011 Ilves FS – KaDy 4–1
20.3.2011 KaDy – Ilves FS 2–5
24.3.2011 Ilves FS – KaDy 6–1 (Ilves mestariksi voitoin 3–0)

Arkisto: kadyfutsal.netHopeakauden jälkeen KaDyn liigataipaleen alkuvuosien pelaajia jäi jo sivuun: Miikka Järvenpää, Kalle Lindgren, Antti Maltsin, Eemeli Vähäsöyrinki, Markus Vanninen ja Juha Korhonen jättivät jäähyväiset punamustalle. Toisaalta koko kauden missannut Arash Muridiyazd palasi joukkoihin sairastuvalta ja Mikko Takala ulkomailta. Kausi 2011–12 olikin sitten jo uusi tarina, mutta siitä sittemmin… sitä ennen kesällä 2011 oli ohjelmassa opiskelijoiden EM-kisat (EUC Futsal), niin ikään Tampereella.

Kampuksen Dynamo, futsalin SM-hopeaa 2010–11:

Sadeg Akhawan

Kerkko Huhtanen
Matias Juvonen
Miikka Järvenpää
Jussi Kaihlajärvi
Tero Kelhälä
Jaakko Kinnunen
Juha Korhonen
Jukka Kytölä (A)
Mikko Kytölä (C)
Samu Kytölä
Tomi Lahtinen
Niila-Ville Laitinen (mv)
Kalle Lindgren
Antti Maltsin
Riku Pelkonen (mv)
Antti Peltomäki (mv)
Kimmo Tolvanen
Markus Vanninen
Eemeli Vähäsöyrinki

Valmentajat:

Tero Kelhälä
Samu Kytölä
Kerkko Huhtanen

Taustoissa:

Jussi Haapamäki
Arash Muridiyazd
Antti Peltomäki
Ville Ruuska
Antti Syrjälä
Ville Toivanen


(Kuvat Tampereen Spiralilta 24.3.2011: Kristian Huhtanen)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Huhtikuu   »
Kategoriat