Kenttien "kettumaisin vartioitava" vauhdittaa peliä ensi kaudella Jyväskylässä
SeuraJulkaistu: 06.07.2020 00.00

Kenttien "kettumaisin vartioitava" vauhdittaa peliä ensi kaudella Jyväskylässä

Kampuksen Dynamo on allekirjoittanut sopimuksen miesten Futsal-Liigan viime kauden maalikuninkaan Italo Henrique “Bob” Macedo Basilion (26) kanssa. Italolla on huikea kausi takanaan Torniossa: hän laukoi 38 palloa maalin perälle ja antoi vielä 13 maalisyöttöä Tornion Palloveikkojen paidassa. Kauden 2019–2020 jäätyä kesken voi vain arvailla, mihin lukemiin tämä taituri olisi päätynyt. Ennen Tornion-kauttaan Italo oli voittamassa pronssimitalia Somerolla. Dynamoon brasilialaispelaaja saadaan kahden vuoden sopimuksella (1+1).

– La bomba del mercato! kuten Italiassa sanottaisiin. Hienoa saada meille pelaaja, joka hallitsee jo valmiiksi futsalin peruskieliopin. Italo on todella kettumainen vartioitava, hänellä on poikkeuksellisen hyvä kyky haistaa maalipaikat, toteaa Mikko Kytölä joukkueen brasilialaisvahvistuksesta.

– Kävin keskustelua useampien seurojen kanssa seuraavan kauden pelipaikasta ja päädyin Dynamoon johtuen joukkueen saavutuksista, korkeasta urheilullisesta ja ammatillisesta tasosta – joukkue on omalla tasollaan Suomessa, miettii Italo päätöstään pelata Jyväskylässä seuraavilla kausilla.

– Joukkue on todella vahva ja suhtautuu futsaliin ammattimaisesti. Analysoin paljon pelejä ennen päätöstäni ja arvostan päävalmentaja Vasko Vujovićin työtä erittäin korkealle, hän muokkaa valmennustaan pelitapahtumien ja vastustajien perusteella ja vie joukkuetta koko ajan eteenpäin.


Bob sai viime kaudella Torniossa olla useasti aplodien kohteena. Kuva Teemu Kvist.

Valmennustiimi Vasko Vujović ja Jesse Kalliokoski ovat rakentaneet tulevaa joukkuetta huolella.

– Italon pelaajaprofiili sopi erinomaisesti sekä joukkueeseen että projektiimme, hänellä on nyt parhaat vuotensa kehittyä pelaajana. Hän on lahjakas pelaaja, joka nauttii kovatasoisesta treenaamisesta sopien joukkueeseemme erinomaisesti, toteaa Vasko Vujović joukkueeseen liittyvästä pelaajastaan.

– Italo pystyy pelaamaan kentällä montaa eri pelipaikkaa ja seurasimme hänen pelaamistaan tarkkaan ennen ratkaisun tekemistä. Hän on poikkeuksellisen lahjakas teknisesti ja hän muokkautuu taitavasti pelin mukaan.

– Odotamme saavamme häneltä sekä tehoa että syvyyttä hyökkäykseen pystyäksemme rakentamaan pelin lähemmäs vastustajan maalia, miettii Vujović toiveita pelaajalle.

– Näimme Italossa pelaajan, jolla on tahto kehittyä ja kasvaa pelaajana. Olen varma että Italo kasvaa vahvaksi osaksi joukkuettamme sekä kentällä että kentän ulkopuolella.

Italon tavoitteet ovat selvät:

– Haluan jatkaa omaa kehitystäni futsalpelaajana ja tehdä kovasti töitä ollen mukana viemässä joukkuetta seuraavaan mestaruuteen. Uskon että voimme saavuttaa joukkueen tavoitteet myös kansainvälisesti. Lajin huippuvuodet ovat vielä edessä, kun lajin tunnettavuus kasvaa jalkapallon rinnalla. Olen pelannut futsalia 11-vuotiaasta asti, ja vaikka kokemusta on myös jalkapallosta, on futsal kuitenkin rakkauteni.

– Kampuksen Dynamon faneille haluan toivottaa mitä parhainta seuraavaa kautta yhdessä, katsomo tuo paljon voimaa peliin ja yleisön tuki on todella merkittävä matkalla mestaruuteen. Jyväskylä on minulle vielä uusi tuttavuus, mutta hienoa päästä tutustumaan uuteen kotikaupunkiini.

Italo Henrique, taiteilijanimeltään “Bob”, nähdään Kampuksen Dynamossa pelipaidassa numero 9.

Tervetuloa! Bem-vindo Italo!