Dynamon tytöt selvittivät Naisten Futsal-Ykkösen puhtaalla pelillä
2.4.2020 17:33 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Pelaajat tuulettavat sarjan päättymistä pelkillä voitoilla. B-tyttöjen kotiotteluissa kävi hyvin katsojia ja joukkue kiittää kannattajiaan ja tukijoitaan.

Dynamon tytöt selvittivät Naisten Futsal-Ykkösen puhtaalla pelillä

Kampuksen Dynamon B-tytöt lähtivät Naisten Futsal-Ykkösen kauteen 2019-2020 innolla kahden futsalin täyteisen vuoden jälkeen. Syksyllä 2017 perustettiin historiallinen Kampuksen Dynamon ensimmäinen tyttöjuniorijoukkue 2001-2004 syntyneistä tytöistä. Huippuvalmennus imaisi pelaajat lajin hienouksiin ja oppimaan koko ajan uutta. Ensimmäiset kaudet menivät tutustuessa lajin perusasioihin ja oppiessa futsalille ominaisia teknisiä ja taktisia suorituksia.

Kaudella 2018-2019 B-tytöt voittivat Keski-Suomen Naisten Harrastesarjan ja Tampereen Piirin T18-sarjan. Kesällä 2019 joukkue matkusti jo toistamiseen Italiassa pelattavaan Montesilvano Futsal Cupiin. Ainoastaan finaalivastustajaksi tullut Ukrainan U17- maajoukkue oli Dynamon tyttöjä vahvempi, kun alkulohko ja välierä selvitettiin komeasti maalierolla 23-0. Valmennus ja pelaajat päättivätkin, että seuraavalle kaudelle Naisten Ykkönen olisi oikea sarja joukkueelle. Ykköseen saatiin hieno kattaus joukkueita ja se jaettiin kahteen lohkoon - pohjoiseen ja eteläiseen.

Kuva: Pelaajat kuuntelevat tarkasti päävalmentaja Kytölän ohjeita

B-tyttöjen kausi lähti käyntiin haastavalla ottelulla Kuopiossa. Ykkösen kauden maalitilin avasi kapteenistoon kuuluva pohjapelaaja Inka Huttunen ja kapteeni Moona Korhosen tehdessä kaksi lisää, KaDy nousi maalin tappioasemasta 3-1 voittoon. Pelit jatkuivat vastaavissa merkeissä, joko KaDy hallitsi otteluita selkein lukemin tai sitten maltillisella ja nöyrällä omalla pelillään kairasi lopulta tappioasemastakin voiton. Etenkin otteluiden toisilla jaksoilla punamustat osoittivat usein vahvuutensa. Vieraspelit olivat kaikkiaan joukkueelle haastavampia kuin kotipelit, niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin.

Varmaa maalivahtipeliä

Joukkueen maalivahtipeli oli hyvissä käsissä Maria Halla-ahon ja kakkosveskan Aliisa Terävän hoitaessa veräjän vartijan tonttia. Maria Halla-ahon torjuntataidot, pelin avaaminen ja taktinen osaaminen pääsivät oikeuksiinsa monessa tiukassa ottelussa. Molemmat maalivahdit saivat kauden aikana oppia kokeneelta KaDyn edustuksen Niila-Ville Laitiselta, ja se näkyi otteissa ja kehityksessä.

Kuva: Halla-aho hoiti oman tonttinsa vakuuttavasti

Ykkösen tasaväkisin ottelu koettiin Kaustisella sarjan toisella kierroksella, kun lopulta toiseksi sijoittunut KP-V Etu haki tosissaan vielä itselleen mahdollisuutta lohkovoittoon ja liigakarsintapaikkaan. Johtoasema vaihteli ottelussa pariin otteeseen, kotiyleisö huusi ja hakkasi rumpuja, mutta KaDy vei jännitysnäytelmän lopulta 4-5 tuloksella. Ottelussa oli yleisöä huimat 172 henkilöä - lukema, joka kelpaisi monelle liigajoukkueellekin. Tuolla voitolla KaDy varmisti itselleen sarjan voiton.

Kuva: Voittotunnelmia Kaustiselta

Huikea lopputulos

Voitosta voittoon kulkeneen kauden viimeinen peli Kälviän Tarmoa vastaan päättyi 2-9 voittoon ja näin KaDy varmisti puhtaan sarjataulukon. 12 ottelua ja 12 voittoa maalierolla 61 - 19. Saana Vestola (15+12) vei Ykkösen pistepörssin voiton, kapteeni Moona Korhosen (21+5) sijoittuessa niukasti toiseksi. Tämä ”tehokaksikko” pelasi toisen kautensa myös KaDyn naisten liigajoukkueessa, kantaen samalla isoa vastuuta Ykkösen puolella. Naisten liigajoukkueessa debytoivat tällä kaudella myös Alina Nieminen, Maria Halla-aho, Inka Huttunen ja Vilma Terävä.

Kuva: Joukkueen kapteenikaksikko

(Vas. Saana Vestola (A), oik. Moona Korhonen (C))

Liigakarsinnat aloitettiin vieraspelillä FC Halikkoa vastaan. Ottelu päättyi harmittavien loukkaantumisten ja KaDy-kapteeni Korhosen ulosajon johdosta 2-3 (2-0) tappioon. Halikon äärimmilleen täytetyssä hallissa (148 katsojaa) oli futsalhuumaa kerrakseen. On harmillista, ettei toista kohtaamista saatu järjestettyä Jyväskylään koronavirusepidemian vuoksi.

Kuva: Vilma Terävä (vas.) (4+10) ja Alina Nieminen (oik.) (4+9) kuuluivat joukkueen tehokkaimpiin pelaajiin, mutta olivat suuressa roolissa myös puolustuspäässä.

Päävalmentaja Mikko Kytölä kommentoi kautta:

“Harmillista että kauden huipentumat eli liigakarsinnan kotiottelu ja T18-SM-lopputurnaus jäivät pelaamatta, mutta voimme olla taas ylpeitä kehityksestämme. Tytöt eivät ainoastaan harrasta futsalia vaan todella rakastavat lajia, ja siksi he ovat valmiita tekemään paljon töitä ja haastamaan jatkuvasti itseään. Valmentajana koen myös, että heidän sitoutumisensa velvoittaa minut tekemään kaikkeni ja vielä vähän enemmän, jotta voin auttaa tyttöjä kehittymään ja kasvamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Futsal-Ykkönen oli sopiva sarja meille; vastustajat pelasivat kovaa ja pitivät meitä usein pinteessäkin, mutta lajinomainen osaaminen ja joukkueemme vahva yhtenäisyys sekä hyökkäys- että puolustusvaiheissa käänsivät kaikki runkosarjan pelit lopulta meidän voitoiksi. Uskon, että myös meidän vahvalla joukkuekulttuurillamme oli iso merkitys menestyksessä: kun kaikki tuntevat olevansa osa jotain tärkeää, hienoa ja yhteistä, ovat saavutukset vain looginen jatke. Osa tytöistä oli melko isossa roolissa myös naisten liigajoukkueessa, ja arvioni mukaan muutaman vuoden sisään heistä kasvaa ratkaisupelaajia liigaan. Liigatasoon peilattuna kehitettävää lähes kaikilla pelaajilla on eniten fyysisellä puolella, etenkin voima- ja nopeusominaisuuksissa. Lisäksi monen pelaajan on kehityttävä itsensä arvioinnissa, jonka oletusasetuksena on meillä tupannut olemaan liian usein liioiteltu itsekritiikki. Kaikkiaan voin kuitenkin sanoa, että olen todella ylpeä pelaajistani.”

Mikko Kytölän lisäksi B-tyttöjen joukkuetta ovat valmentaneet ja peluuttaneet Juho Väinälä, Kirsi Airikainen ja Matti Nieminen. Jukka Kytölä auttoi kauden aikana videoanalyyseissä. Tarja Salmela-Pohjonen hoiti runsaita jojon tehtäviä ja Suvi Pakarinen vastasi raha-asioista. Vamos, B-tyttöjen joukkueen taustat - ja suuri kiitos joukkueelta!

B-tyttöjen kotiotteluissa kävi hyvin katsojia ja joukkue kiittää kannattajiaan ja tukijoitaan. Seuraavan kauden osalta odotetaan Palloliiton päätöksiä sarjoista ja tietenkin koronaviruksesta aiheutuneen poikkeustilan päättymistä. T18 SM-turnaukseen tämä oli viimeinen vuosi, mutta joukkue toivoo, että Palloliitto järjestäisi turnauksen myöhemmin tai poikkeuksellisesti myös tyttöjen U19-sarjan ensi vuonna.

Forza ”KaDyn Gimmat” ja kiitos kaudesta!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat