Sunnuntaina kärkiottelu – Henri Louste: "Torniosta lähdetään hakemaan kolmea pistettä"
15.11.2019 15:03 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDyn Henri Louste: "Torniosta lähdetään hakemaan kolmea pistettä"

Futsal-Liiga
su 17.11. ToPV – KaDy
klo 16.00 Putaan liikuntahalli

KaDylla on sunnuntaina edessä talven pisin vieraspelimatka: visiitti Tornioon, Putaan liikuntahalliin. Tällä kertaa otteluohjelmaan ei ole kirjattu “Pohjoisen tuplaa”, vaan Kemissä käydään karkauspäivänä, kolmanneksi viimeisellä ottelukierroksella. Liioin ei tällä kertaa torniolaisvastustajan kotiottelua pelata Haaparannan puolella, jonne KaDy matkasi kolmesti FT Kemi-Tornion vieraana vuosina 2007–10.

KaDyn peli on parantunut tasaisesti kesäisten miehistönvaihdosten ja tahmean alkusyksyn jälkeen; ainoat kotimaan tappiot ovat edelleenkin kaksi niukkaa tappiota (Supercup ja liiga) puhtaalla pelillä porskuttavalle Akaalle. Muuten Dynamolla on sarjataulukossa viisi voittoa, kaikki varsinaisella peliajalla. Kaksi edellistä voittoa tulivat vaikeamman kautta: Tesomalla kaksi viikkoa sitten PP-70 kaatui 2–4 (2–3) ratkaisevan 4. maalin syntyessä vasta minuutti ennen loppua.

Samankaltainen oli tarina punamustien palatessa pitkän tauon jälkeen kotiareenalle Monnarille: SoVon selkäranka murtui vasta viimeisellä minuutilla KaDyn maalivahti Niila-Ville Laitisen upottamaan 5–3-maaliin. SoVo-kotiottelussa huolestuttavaa oli katastrofialku ja kaksi päästettyä maalia ensimmäisellä minuutilla; lupaavaa puolestaan oli henkisen kantin kestävyys, puolustuspelaamisen tiivistäminen, nousu rinnalle ja ohi.

Ykkösketjuksi alkusyksystä on vakiintunut Laitinen (mv) – Mikko Kytölä – Sergei Korsunov – Teemu Lukkari – Newton Jr. Lukkari johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä kuudella osumallaan; mies valittiin myös ensin maajoukkueleirille lokakuussa ja sitten maajoukkueeseen Turussa pelattavaan Nordic Cupiin.


Sarjanousija Tornion Palloveikkojen menestystarinalle ei loppua ole näkyvissä. Toissa kaudella joukkue pelasi vielä piirinsarjassa, Pohjois-Suomen Kakkosessa. Viime kaudella seura debytoi Futsal-Ykkösessä: vaikean alkusyksyn jälkeen merilappilaisten peli lähti todelliseen liitoon ja joukkue voitti sarjan lähes näytöstyyliin nousten suoraan Liigaan. Konkarivalmentaja Oleg Jeprintsev jatkaa peräsimessä. Ennestään vahvaa runkoa (mm. Iiro Vanha, Juho-Teppo Berg, Jussi-Esko Berg, Aatu Asikainen, Nikolai Chusov) vahvistettiin melkoisilla täsmähankinnoilla: Jarmo Junno, Aleksi Kylmälä, Italo Henrique.


Kenties siltikin joukkue on vielä onnistunut yllättämään monet nappaamalla neljä voittoa neljästä ottelusta. Torniolaisten jalkoihin ovat jääneet GFT, paikallisvastus FC Kemi sekä kauden surkeasti aloittaneet Ilves ja Sievi. Onko ToPV mukana peräti mitalikahinoissa, vai onko sarjanousijan tasoa sittenkään vielä mitattu kunnolla?


Kadylaisista Meri-Lapin futsalia kenties parhaiten tuntee Henri Louste, joka pelasi useita kausia FC Kemissä ja sitä ennen Futsal-liigaa myös FT Kemi-Torniossa.

– Ave, Lou! Oletko kuntoutunut SoVo-pelissä saamastasi vammasta Tornion-reissua varten?

“Kyllä olen pelikunnossa. SoVo-ottelu jäi omalta osaltani lyhyeen loukkaantumisen vuoksi, mutta nyt on jalka taas kunnossa ja kestänyt treenaamista hyvin.”

– Kertoisitko jotain vastustajasta, kun siellä varmaan on sulle tuttuja pelureita?

“ToPV:lla on hyvä joukkue. Viime kaudella Ykkösessä he pääsivät alkuvaikeuksien jälkeen hurjaan vireeseen ja nyt liigassa voittokulku on jatkunut. Tunnen joukkueen erittäin hyvin ja tiedän, että he janoavat menestystä ja haluavat näyttää muille pystyvänsä voittamaan kenet tahansa.“

– Millaiset ovat muuten ennakkoasetelmat ja KaDyn fiilikset ottelun alla?


“Fokuksemme on oman pelaamisemme jatkuvassa parantamisessa ja tiedämme tuloksen tulevan sitä kautta. Torniosta lähdetään hakemaan kolmea pistettä ja se vaatii meiltä hyvän esityksen. Treeneissä on menty kovaa ja pelaajat ovat innoissaan pohjoisen reissusta erityisesti siksi, että yövymme “Suomen Monacossa” eli Kemissä.”

– ToPV selätti vieraissa kivikovan GFT:n ja kotonaan vahvistuneen FC Kemin. Onko ToPV:in tasoa sittenkään vielä mitattu kunnolla?


“Uskon, että ToPV:lla on mahdollisuudet yltää tällä kaudella jopa mitalipeleihin asti, mutta joukkue on pelannut vasta neljä ottelua, joten on liian aikaista sanoa, mikä joukkueen todellinen iskukyky tulee olemaan.”


Kiitos ja onnea matsiin, Henri “Lou” Louste!



KaDyn ja ToPV:n aiemmat kohtaamiset: –



   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat