RAPORTTI: Voitto JoSePan vieraana - KaDy vahvisti Keski-Suomen herruuden

Joutsan liikuntahalli

JoSePa – KaDy 2–4

* KaDylle 3. liigaottelu

Kuvat: Jonna Keihäsniemi

Kampuksen Dynamo pelasi jo toisen paikallisottelunsa vasta käynnistyneessä Futsal-Liigassa. Vuorossa oli vierasmatka Joutsan Seudun Pallon kotihalliin, ja mukaan tarttui täysi pistepotti, kun ottelu päättyi lukemiin 2–4 (1–1). Niinpä KaDy on voittanut molemmat paikalliskilpailijansa heti kauden alussa: viime viikonlopun sarja-avauksessa Jyväskylän jäähallissa kaatui Liikunnan Riemu.

Vieraat olivat hallitsevina mestareina ilmeinen ennakkosuosikki, vaikka kummastakin joukkueesta lähti kauden alla pelaajia. Pelaajaesittelyssä joutsalaisyleisö huomioi etenkin Markus Rautiaisen, joka viime kaudella iski maaleja JoSePan paidassa. JoSePan riveissä pelasivat KaDy-taustaiset Jere Keskinen ja maalivahti Aake Partio.

Ensimmäinen puolisko oli hyvin tasainen. KaDy hallitsi palloa, mutta ei päässyt herkuttelemaan maalipaikoilla. Namutteluun ei johtanut Joutsankaan peli, vaikka esimerkiksi liigatulokas Oskari Luoman pivot-peli johti muutamaan lupaavaan yritykseen. Lopulta Teemu Lukkari iski ensimmäisen Dynamo-maalinsa Henri Lousteen sivurajasta. Komea veto lähti nopean laitanousun jälkeen kaukaa ja upposi takaylänurkkaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Joutsan runkopelaajiin kuuluvat Kosusen veljekset kuittasivat niin ikään hyvin pelatulla sisäänpotkulla. Jarkko syötti ja Janne ohjasi pallon maaliin. Tauolle mentiin tasalukemissa.

Tauon jälkeen Dynamo otti pelin haltuunsa, ja Mikko Kytölä maalasi jakson alussa. Pallonhallinta oli aiempaa vahvemmin jyväskyläläisillä, ja erikoistilanteet olivat tälläkin jaksolla valttia. Ensin Juho Väinälä osui Sergei Korsunovin sivurajasta, sitten Lassi Lintula ”Komik” Kytölän tarjoilusta. Väinälälle osuma oli ensimmäinen KaDy-paidassa, Lintulalle toinen. Isäntien Jari Kotimäki puki maalivahdinpaidan ylleen, mutta ylivoimapeli ei johtanut kuin muutamaan osoitteettomaan roikotukseen kohti Joutsan maalia. Pelin jo ratkettua Janne Kosunen prässäsi KaDyn huolimattoman sisäänpotkun lapikkaaseensa aivan Niila-Ville Laitisen maalin edessä. ”Nippe” venyi loistotorjuntaan, mutta kakkospallo jäi JoSePan parhaana palkitulle Kosuselle, joka tuplasi tehomerkintänsä.

Hyvähenkinen peli ratkesi siis toisella jaksolla KaDyn rutiiniin, mutta ketjullisen avainpelaajia menettänyt JoSePa osoitti, että kuuluu edelleen vahvasti Liigaan.

(Raporttia täydennetään myöhemmin KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovićin kommenteilla.)