KaDy voitti Riemun 5-0 jäähallissa - uusi Suomi-futsalin yleisöennätys on 1310!

28.9.2019

Kampuksen Dynamo – Liikunnan Riemu 5–0 (4–0)

Maalintekijät: Markus Rautiainen, Sergei Korsunov x2, oma maali, Lassi Lintula

(Artikkelin kuvat: Sami Virtanen)

Jyväskylän maineikkaat futsalderbyt tekivät paluun, kun Suomen mestari Kampuksen Dynamo isännöi takaisin liigaan noussutta Liikunnan Riemua Futsal-Liigan avausottelussa. Paikalliskohtaaminen oteltiin Jyväskylän jäähallissa (LähiTapiola Areena) 1310-päisen ennätysyleisön edessä osana KaDyn ja Happeen järjestämää Palloilun superlauantaita.

Voimakkaasti uusiutunut KaDy oli kerennyt pelata kauden alla useamman kilpailullisemman ottelun. Vaikka Supercup-finaali Akaata vastaan ja Mestareiden liigan Preliminary Round eivät olleetkaan tuoneet menestystä, kovatasoinen joukkue oli valmiimpi kuin suhteellisen vähäisellä liigakokemuksella varustettu Riemu. Isännät veivätkin ottelun nimiinsä lukemin 5–0 (4–0). Kahdesta KaDyn maalista vastasi joukkueen parhaana palkittu maajoukkuemies Sergei Korsunov.

Newton Jr. puuttui KaDyn rosterista, samoin tulokas Jere Intala. Dynamoon kesällä liittynyt ex-Riemu Teemu Lukkari kohtasi vanhan seuransa avauksessa. Riemun riveistä puuttuivat mm. Olli Pöyliö ja Tuure Fagerström, ja pelaaja-valmentaja Markus Riikilä operoi tällä kertaa koko pelin penkin päässä.

Ottelun yleisilme oli maltillinen, vaikka Riemu joutui rikkomaan ensimmäisellä jaksolla kuudesti, mikä johti ”Sege” Korsunovin onnistuneeseen kymppimetriseen. Toisella jaksolla rikkeitä oli yhteensä kolme. Tauon jälkeinen virheiden ja maalien vähäinen määrä (Lassi Lintula ja Mikko Kytölä sahasivat puolustuksen rikki vasta viimeisellä minuutilla) kuvaavat ottelun luonnetta: ylilyöntejä ja kuumenemisia ei sarja-avauksessa nähty, ja KaDy sai kierrättää palloa Riemun prässätessä alhaalla keskiviivan tuntumassa. Riemun vaarallisimmat tilanteet tulivat, kun KaDy sortui pallonhallinnassaan laiskoihin syöttöihin. Etenkin Jonne Forsström tarttui sähäkästi vastahyökkäyspaikkoihin.

Useampaankin maaliin olisi toki ollut paikat: Juho Väinälä sai kerran pallon kerran takatolpalta Riemun maalin ylärautaan, ja kun Riemu haki kavennusta lentävällä maalivahdilla, nollapelin pelannut KaDy-ikoni Niila-Ville Laitinen pääsi yrittämään pari kertaa omalta maalilta tyhjiin, mutta pallo osui jääkiekkoareenan katon mediakuutioon.

Dynamo-kapteeni, maajoukkuemies Mikko Kytölä kommentoi avausottelua maltillisesti:

Ei mikään spektaakkeli. Pallottomien liikkeet ovat vielä hakusessa ja pelin tempo oli varsin hidasta. Mutta prosessi on vasta alussa, ja voitto nollapelillä tietenkin tyydyttää.

Paljon ollaan liikahdettu eteenpäin siitä, kun kesällä aloitettiin, ja se on tärkeintä. Nyt maltilla ja optimistisesti kohti tulevaa.