ENNAKKO: Monnarilla perjantai-iltana Supercupin finaali
22.8.2019 12:45 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Supercup aloittaa KaDyn kilpakauden perjantai-iltana

Supercupin finaali
pe 23.8.2019
klo 19.15
Monnari, Jyväskylä


KaDy – Akaa Futsal

Liput: 10/5 € (kausikortilla ilmaiseksi) – kausikortteja myytävänä!

Futsalin kilpakausi 2019–2020 alkaa! Perinteiseen tapaan kilpailukausi potkaistaan käyntiin Supercupin finaalilla, jossa kohtaavat hallitseva liigamestari KaDy ja hallitseva Cup-mestari Leijona Futsal, joka tiedotti elokuussa ottavansa käyttöön uuden nimen Akaa Futsal (lyhyemmin Akaa).

KaDy - LeiF 17.4.2019 David Parente kontraa

David Parente Leijona-puolustuksen keskellä 17.4.2019

KaDy ja Akaan “leijonaperhe” ovat toisilleen varsin tuttuja vastustajia, sillä ne ovat kahteen pekkaan hallinneet suomalaista futsalskeneä pari edelliskautta. Joukkueet kohtasivat kevään 2019 finaaleissa, jolloin hyvään kevätvireeseen päässyt KaDy vei mestaruuden suoraan voitoin 3–0. Keväällä 2018 Leijona Futsal oli ensimmäistä kertaa finaaleissa; KaDy vei tiukan sarjan voitoin 3–1. Keväällä 2017 joukkueet olivat vastakkain jo välierissä, jolloin playoff-sarja oli historiallisen tiukka; KaDy eteni finaaliin voitoin 3–2.

Viime kauden runkosarjassakin KaDy vei molemmat keskinäiset kohtaamiset, jotka olivat tosin erittäin tiukkoja. Lisäksi KaDy oli Leijonaa terävämpi vuoden takaisessa 2018 Supercupissa Monnarilla. Leijona sai kuitenkin pienoisen revanssinsa helmikuussa Cupin lopputurnauksen välierässä niinikään Monnarilla, jolloin tasan päättyneen ottelun voittaja ratkottiin poikkeuksellisesti 10 metrin voittomaalikilpailussa. Leijona päihitti siinä KaDyn ja eteni Jyväskylässä aina Cup-mestaruuteen saakka.

Molemmat suurseurat ovat käyneet läpi lukuisia pelaajasiirtoja kesän aikana. Akaassa perusrunko on pysynyt lähes samana; suurimmista vastuunkantajista vain Miikka Hurme ja Mika Jussila vaihtoivat maisemaa. Leijona-paidan pukevat uusina tulokkaina ylleen mm. KaDystakin tutut Tero Intala ja Mikko Takala sekä Tomi Lahtinen, joka on pelannut neljän KaDy-liigakauden päälle kuusi kautta Ilveksessä. Kasassa on varmasti iskukykyinen ja laadukkaasti treenannut nippu.

KaDyn kipeimmät menetykset kesän siirtoikkunassa ovat Kroatiaan lähtevä Juha-Matti Savolainen ja Puolaan lähtenyt Jani Korpela; myös muutama muu pelaaja on jälleen hyvästellyt punamustat. Toisaalta maalivahtiosastolla on yhä leveyttä kokeneen Nippe Laitisen takanakin. Kenttäpelaajista pre-seasonilla on sisään ajettu mm. Lassi Lintulan ja Juho Väinälän tasoisia nuoria ja nälkäisiä, mutta jo varsin kovissa liemissä keitettyjä vahvistuksia, joten pullat ovat lupaavasti uunissa.

Kentälle juoksevat siis perjantaina Suomen tämän hetken kaksi parasta futsaljoukkuetta. Molemmat valmistautuvat syyskuun lopulla alkavaan Futsal-Liigaan, minkä lisäksi Dynamon taival Mestarien Liigassa alkaa Tallinnassa keskiviikkona 28. elokuuta. Sitä ennen on kuviot ja askelmerkit saatava kohdilleen ja kauden ensimmäinen kuntohuippu mittariin.

Sergei Korsunov, Petri Grönholm ja Mikko Kytölä


Tervetuloa uuteen Hirviö-Luolan kauteen ja kannustamaan KaDy kohti uusia saavutuksia!


KaDy vs. Leijona Futsal / Kylve kautta aikojen:
31 ottelua: 23 voittoa, 8 tappiota (maaliero 147–91)

   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat