02.07.2019	Juha-Matti Savolainen siirtyy Kroatiaan
SeuraJulkaistu: 31.07.2019 00.00

02.07.2019 Juha-Matti Savolainen siirtyy Kroatiaan

02.07.2019

KaDyn ja Suomen maajoukkueen ykköstorjuja Juha-Matti ”Juppis” Savolainen (s. 1991) vaihtaa Jyväskylän Monnarin kansainvälisiin kuvioihin. Uusi seura on kroatialainen MNK Crnica, jonka kotikaupunki on Šibenik Adrianmeren rannikolla. MNK Crnica pelaa Kroatian pääsarjaa. Viime kaudella se sijoittui kahdeksanneksi, ja pudotuspelit päättyivät puolivälierätappioon. juppis-2018-19.jpg

”Juppis” tuli KaDyyn kesällä 2015 kasvattiseurastaan Oulun Tervareista, jossa hän oli ehtinyt pokata kertaalleen sekä SM-hopeaa että pronssia. Myös maajoukkueen ovet olivat jo tässä vaiheessa tanakasti avoinna. Neljän Dynamo-kauden mittaan Savolainen saavutti kertaalleen hopeaa ja kahdesti mestaruuden. Kotimaisten arvoturnausten lisäksi kokemusta kertyi Nordic Champions Cupista ja Mestareiden liigasta; maaotteluiden määrä ”Juppiksella” on tällä hetkellä 59.

Kroatialaisseuran kanssa solmittu sopimus kattaa yhden kauden. Siirron yhteydessä Savolainen käyttää KaDy-sopimuksensa ulkomaanoption, sillä tuleva kausi olisi ollut hänen kaksivuotisen sopimuksensa toinen.

Siirron myötä Savolainen liittyy ulkomailla ammattimaisesti pelaavien tai pelanneiden KaDy-taustaisten futsalistojen joukkoon, johon kuuluvat seuransa Mantovan Serie A:n nostaneet Jukka Kytölä ja Miika Hosio, niin ikään Italiassa pelannut Mikko Kytölä sekä kesäkuussa Puolan mestarijoukkueeseen Rekord Bielsko-Bia?aan siirtynyt Jani Korpela.

Seuraavaan askeleeseen ”Juppis” suhtautuu luonnollisesti innolla:

– Odotan, että pääsen kehittymään uudessa ympäristössä, joka antaa varmasti erilaisia ärsykkeitä. Ja hienoja kokemuksia ja tietenkin paljon voittoja. MNK Crnica sijoittui viime kaudella runkosarjan 8. sijalle, ja sen tiputti puolivälierissä mestarijoukkue Novo Vrijeme Makarska (joka voitti lokakuussa KaDyn Mestareiden liigan Main Roundilla – toim. huom.). Tänään uutisoitiin myös Serbian maajoukkuepelaaja Miloš Stojkovićin sopimuksesta, mutta muista uusista tai vanhoista jatkajista ei ole tiedotettu

– KaDy-vuosilta jään muistelemaan etenkin hienoja joukkuekavereita ja loistavaa kotiyleisöä. Sekä tietysti Suomen mestaruuksia.

Kampuksen Dynamo toivottaa Juppikselle onnea ja menestystä ja kiittää yhteisistä vuosista!

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.