29.03.2019 ENNAKKO: Välierät SoVoa vastaan alkavat Jyväskylässä
31.7.2019 17:14 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Välierät SoVoa vastaan alkavat Jyväskylässä

29.03.2019

Futsal-Liigan välierät

KaDy SoVo

kady-logo300px.png


sovo_futsal_logo.png

Monitoimitalo, Jyväskylä

la 30.3.2019 klo 16.00

su 31.3.2019 klo 16.00

Facebook-tapahtuma (2 ottelua)

Liput 1. välierään: https://www.zupticket.com/1-valiera-kady-sievi-sovo.html

Liput 2. välierään: https://www.zupticket.com/2-valiera-kady-sievi-sovo.html


Playoffien aika! Futsal-Liigan välierät alkavat Jyväskylässä maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Runkosarjan ykkönen Dynamo saa vastaansa kovaan kevätkuntoon päässeen Someron Voiman, joka pudotti omassa, viiteen otteluun venyneessä puolivälieräsarjassaan Sievi FS:n voitoin 3–2. Ensimmäinen välierä Monnarilla pelataan lauantaina klo 16, toinen sunnuntaina
niin ikään klo 16.

Futsal-Liigan pudotuspelit ovat jälleen Jyväskylässä! Yhden mestaruuden ja neljä SM-hopeaa aiemmin 2010-luvulla saavuttanut KaDy jahtaa toista Suomen mestaruuttaan. Kausi on ollut lupaava: KaDy on napannut päävalmentaja Vasko Vujovićin johdolla enimmäkseen voittoja. Runkosarjan loppukierroksilla tuli pieni notkahdus ja neljä perättäistä tappiota; runkosarjan ykkössija tulikin täpärästi vain maalieron turvin ennen pahimpia vastustajia. Puolivälierissä KaDy nosti nihkeän avausottelun jälkeen tasoaan ja kaatoi viime vuoden tapaan valkeakoskelaisen Mad Maxin suoraan otteluvoitoin 3–0. Ratkaisuvastuu jakaantui tasaisesti avainpelaajien kesken; uutta portugalilaisvahvistusta David Parentea ajettiin mukaan joukkueen pelitapaan.

KaDy-SoVo-9.3.2019-505px2.jpg

Välierissä kaikki alkaa kuitenkin alusta ja jokainen ottelupari lähtee samalta viivalta. KaDy:n vastustaja selvisi vasta alle kolme päivää ennen välieriä, sillä ottelusarja Sievi FS:n ja Someron Voiman välillä venyi viidenteen otteluun. Kovaan kevätkuntoon päässyt SoVo onnistui voittamaan kolminkertaisen mestarin Sievin kahdesti vieraissa ja eteni ansaitusti välieriin.


KaDyn puolustuspeli on toiminut helmi–maaliskuun notkahduksen jälkeen jälleen paremmin, mutta hyökkäysten päättämisessä on ollut ongelmia. Tulivoimaa pitäisi kuitenkin rosterista löytyä Sergei Korsunovin, Kristijan Radinin ja Newton Jr:n johdolla. SoVo tunnetaan erinomaisena vastahyökkäysjoukkueena, jonka hyökkäyspelin sieluina häärivät Gezim Voca, Mergim Bushi sekä pitkästä pelikiellosta vapautunut Arber Istrefi. Maalilla veteraaniveskari Marko Laaksonen on ollut elämänsä vireessä.

KaDy-SoVo-9.3.2019-istrefi-valkama-505px.jpg


Vanhan sanonnan mukaan hyökkäämällä voitetaan otteluita, puolustamalla mestaruuksia, minkä mukaan KaDy on yksi suurimmista mestarisuosikeista. Runkosarjassa KaDy voitti joulukuun otatuksen Somerolla vaivoin 3–4, mutta päätöskierroksella SoVo pyyhki Dynamolla Monnarin parkettia lähes käsittämättömin 3–9-lukemin.


KaDy ja SoVo eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet pudotuspelivaiheessa. KaDylle alkava välieräsarja on historian 21. pudotuspelisarja ja 7. välieräsarja. Aiemmista välieräsarjoista vuosilta 2011–18 Dynamon tilastoissa on viisi finaalipaikkaa ja kerran jääminen pronssiotteluun. SoVo on ollut välierissä kahdesti, joista seuralla on saldona yksi pronssimitali (2017) ja yksi neljäs sija (2016).

KaDy-SoVo-9.3.2019-maali-505px.jpg


Lauantaina 6. huhtikuuta KaDy matkaa Somerolle kolmanteen otteluun. Tarvittaessa neljäs ottelu pelataan Somerolla heti perään sunnuntaina 7. huhtikuuta; viimeistään silloin on finaalipaikka varmasti katkolla. Mahdollinen viides ja ratkaiseva ottelu pelataan Jyväskylässä tiistaina 9. huhtikuuta. Kolmella voitolla pääsee finaalisarjaan, joka alkaa keskiviikkona 17.4.. Toisessa välieräsarjassa kohtaavat Leijona Futsal ja GFT.


KaDy vs. SoVo kautta aikojen Futsal-Liigassa ja Final Four -turnauksessa

13 voittoa, 4 tappiota (maaliero 77–52)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat