18.01.2019 ENNAKKO: Sarjajumbo haastaa sarjakärjen
31.7.2019 16:37 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Sarjajumbo haastaa sarjakärjen

18.01.2019

Futsal-liigan 16. kierros

Lauantaina 19.1.2019 klo 14
Oulun Urheilutalo

Kampuksen Dynamon tiukat peliviikot saavat jatkoa, kun joukkue matkustaa lauantaina nelostietä pitkin pohjoiseen Oulun Tervareiden vieraaksi. Tervarit pääsivät tekemään futsal-historiaa dynamolaisten kanssa alkusyksystä, kun joukkueet kohtasivat tiettävästi ensimmäisessä virallisessa Futsal-liigan pelissä Hankasalmen parketilla.

KaDy kohtasi keskiviikkoillan pelissä liigan pohjoisimman joukkueen Kemin, jonka se voitti puhtaasti 8-0. Sarjakärki KaDy porhaltaa kolmen ottelun voittoputkessa, sillä viikko sitten vieraissa kaatui Mad Max ja kotona PP-70 sekä FC Kemi. Mikko Kytölä, Jani Korpela, Sergei Korsunov, Kristijan Radin ja Newton Jr. ovat löytäneet yhteispelin hienosti ja laittaneet vastustajan maaliverkot pölisemään tiuhaan tahtiin. Puolustus on liigan parasta tällä hetkellä, päästettyjä maaleja on vain 26. KaDy on hävinnyt kauden aikana vain kerran varsinaisella peliajalla GFT:n ryöstäessä täyden pistepotin joulukuussa Monnarilta.

KaDy-Tervarit-21.10.2018-Komik-Newton.jpg

Mikko Kytölä ja Newton Jr. pyörittävät Tervareita alkukaudesta

Oululaisten alkuvuosi ei valitettavasti ole sujunut samoissa merkeissä. Useiden avainpelaajien loukkaantumiset ovat sotkeneet kuvioita hyökkäyspäässä, mikä näkyy maalierossa. Joukkue on hävinnyt suurinumeroisesti mm. JoSePalle, Sievi FS:lle sekä viimeksi kotonaan SoVolle. Ainoa kolmen pisteen voitto on marraskuulta, kun Tervarit kaatoi kotonaan Mad Maxin 8-4. Oululaisten sijoitus onkin tällä hetkellä liigan peränpitäjänä. Oululaisia ei kuitenkaan pidä aliarvioida, sillä joukkueella ei ole mitään hävittävää. Kotijoukkue on saanut takaisin U19-turnauksessa lainassa olleet pelaajansa. Taneli Korhonen, Toni Kaikkonen, Santeri Korhonen ja Arttu Niemelä palaavat takaisin oululaisten kokoonpanoon. Aina vaaralliset Juho Väinälä ja Dritan Stafsula aiheuttavat KaDy-puolustukselle varmasti hikisiä hetkiä omalla maalilla.

Oululaisilla on vastassaan liigan toiseksi kovin hyökkäyskalusto. Kolmen K:n kopla Kytölä - Korpela - Korsunov ovat tehneet kolmestaan enemmän maaleja (35), kuin Tervarit koko kaudella yhteensä (32). Kun tähän lisätään vielä Newton Jr. vaatimattomat 20 maalia, ei oululaisilla todellakaan tule olemaan helppoa kun pallo parkettiin putoaa. Otteluohjelma ei muutenkaan tule olemaan suopea oululaisille, sillä tuplaviikonloppuna sarjakärjen lisäksi kotijoukkueen saapuu haastamaan Ilves FS. KaDyn urakka jatkuu seuraavalla viikolla kahdella pelillä, kun ensin JoSePa saapuu vieraisille Keski-Suomen derbyssä, ja viikon päästä lauantaina joukkue matkustaa Tampereelle PJK:n vieraaksi.

Alkukaudesta joukkueet kohtasivat Hankasalmen parketilla. Tuolloin pohjoisen pyörremysrky laittoi hulinaksi alkuminuuttien aikana, ja latoi taululle nopeasti 0-2 johdon. KaDy toipui kuitenkin pian alkukankeudesta, ja nousi tasoihin Mikko Kytölän ja Jani Korpelan toimesta. Tuossa ottelussa debyyttinsä ja avausmaalinsa liigassa tehnyt Newton Jr. on sittemmin ollut pitelemätön hyökkäyspäässä. Keskiviikon pelissä FC Kemiä vastaan päävalmentaja Vasko Vujovic?peräänkuulutti asennetta tosissaan pelaamisen suhteen. Oululaiset puolustavat varmasti sitkeästi omaa maaliaan, joten syytä löysäilyyn dynamolaisilla ei ole.

KaDy-Tervarit kautta aikain

12 voittoa, 1 tasapeli, 8 tappiota (maaliero 89- 57)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat