24.11.2018 Nordic Cup lähestyy - KaDy-nelikko mukana turnauksessa
31.7.2019 11:18 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Nordic Cup lähestyy - KaDy-nelikko mukana turnauksessa

Suomi lähtee puolustamaan mestaruutta Tanskaan

Verneri Salpakari mukana U19-joukkueessa

Suomen Palloliitto nimesi alkuviikosta Suomen Futsal-maajoukkueen joulukuun alussa Tanskassa pelattavaan Nordic Cup - turnaukseen. Suomi lähtee matkaan puolustavana Pohjoismaiden mestarina, ja tiedossa onkin kovia pelejä Ruotsia, Norjaa, Tanskaa ja Grönlantia vastaan. Turnaus on samalla tärkeä osa valmistautumista tammikuun 2019 MM-karsintoja ajatellen.

Kampuksen Dynamon riveistä mukaan maajoukkuepöhinöihin pääsivät mukaan tutut nimet; Jani Korpela, Sergei Korsunov, Mikko Kytöläja Juha-Matti Savolainen pelasivat Suomen joukkueessa myös lokakuun lopulla Jyväskylässä järjestetyssä neljän maan turnauksessa.

KaDy-PJK-4.11.2018-SEGE-rankkari.jpg

Sege Korsunov pallon kanssa pilkulla

Neljänteen kisamatkaansa valmistautuva Juha-Matti Savolainen kertoo mietteitään reilu viikko ennen turnauksen alkua:

- Maajoukkueen mukaan on aina yhtä kiva lähteä, pelit ovat tosi kilpailullisia ja kovatasoisia. Kaikenkaikkiaan nämä tapahtumat ovat tosi hienoja, kiva päästä pelaamaan. Jokainen joukkue haluaa varmasti voittaa meidät, koska ollaan puolustavia mestareita. Me lähdetään tottakai voittamaan kaikki pelit ja uusimaan mestaruus.

juppis-2018-19.jpg- Ennakkoon ajateltuna Tanska ja Ruotsi tulevat olemaan kovia vastuksia. Ruotsilla on uusi päävalmentaja, ja ovat varmasti saaneet kasattua hyvän joukkueen tähän turnaukseen. Grönlanti on aina kova, sillä pelaajat ovat tosi kovia fysiikaltaan. He ovat treenanneet paljon yhdessä ja jaksavat juosta kentällä. Norja on hieman arvoitus koska heilläkin valmentaja on vaihtunut, eikä ole varmaa kuinka paljon heillä on jalkapallotaustaisia pelaajia mukana.

- Omiin hommiin ei toki vaikuta se kuka vastaan tulee, pallot pitää ottaa aina kiinni oli vastustaja kuka tahansa.

Myös Suomen U19-maajoukkue pelaa kovatasoisen tuplamaaottelun Ruotsia vastaan samaan aikaan. Joukkue leireilee Tanskassa ja käy ottamassa oppia miesten peleistä, sillä tähtäimessä on maaliskuussa pelattavat EM-karsinnat. KaDy:n junioreista Verneri Salpakari sai kutsun maajoukkueeseen ensimmäistä kertaa.

verneri-2018-19.jpgVerneri odottaa innolla maajoukkuekomennustaan:

- On tosi hienoa päästä pelaamaan Suomen logo rinnassa. Olin aikaisemmin syksyllä mukana maajoukkueleirillä, nyt pääsen ensimmäistä kertaa kentälle mukaan. Odotan innolla kansainvälisiä pelejä, niissä on aina hieno tunnelma.

- Henkilökohtainen tavoite on tehdä kentällä kaikkensa, jotta voisin sitä kautta auttaa joukkuetta voittamaan pelit. En osaa ennakolta sanoa vastustajasta mitään, tiedossa on tiukat pelit koska molemmilla on uudet joukkueet. Lähdetään kuitenkin voittamaan pelejä, oli asetelma mikä tahansa.

Suomi pelaa ottelunsa 4 - 8.12.2018. U19-joukkueen pelit Ruotsia vastaan käydään 5-6.12.2018. Turnauksesta voi lukea lisää Palloliiton sivuilta


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat