30.04.2018 ENNAKKO: Mestaruus katkolla Iittalassa
30.7.2019 12:22 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Mestaruus katkolla Iittalassa

30.04.2018

Futsal-Liigan 4. finaali (paras viidestä)
Leijona Futsal – Kampuksen Dynamo

leijona_logo.jpgkady-logo300px.png

Iittala-halli, Hämeenlinna
Ma 30.4.2018 klo 18:15
Yle TV2 ja Yle Areena klo 18.00

Facebook-tapahtuma

Liput:
VIP-Liput 20 €, Norm. Liput 15 € / 10 €
Lisätietoa ottelun lipunmyynnistä

Niinhän siinä kävi, että selkä seinää vasten ahdistettu Leijona taisteli lauantaina sinnikkäästi ja vei finaalisarjan neljänteen otteluun, kun KaDy ei onnistunut nappaamaan kolmatta voittoa ja mestaruutta kotonaan.

Todella tasaisen ja jännittävän kakkosfinaalin tavoin nelospeli pelataan Iittala-hallissa Hämeenlinnan kupeessa. Koitos vislataan käyntiin vapunaattona klo 18.15. Yle TV2 televisioi sen edellisten tapaan, mutta futsal on tunnetusti parasta paikan päällä: Jyväskylästä lähtee Hämeeseen fanibussi, johon ilmoittautumisesta löytyy tietoa täältä.

LeiF-KaDy-25.4.2018-LEIF-reikapaita.jpg

Kuva: Tuukka Nyström

Ensimmäisessä finaalissa nähtiin KaDyn maali-iloittelua, jota ei enää auttane muistella. Kakkospeli meni jatkoajalle, ja voitto ratkesi Dynamolle Jani Korpelan kolmella maalilla ja Juha-Matti Savolaisen torjunnalla LeiFin saatua rankkarin jatkoajan loppuhetkillä.

Mestaruus oli siis katkolla KaDyn isännöidessä Leijonaa lauantaina kolmannessa finaalissa, Futsal-Liigan ennätysyleisön edessä. Ja niinhän siinä kävi, että hirviölauman haparoidessa ensimmäisellä puoliskolla Leijona meni kahden maalin johtoon. Toisen jakson hurja myllytys tuotti isännille ison nipun maalipaikkoja ja kolme osumaa – Korpelalta, Sergei Korsunovilta ja Jukka Kytölältä, mutta myös Akaan serbikaksikko StankovićMilojević osui kahdesti. Jos ”Bimbo” Korpela olikin Iittalan kuningas, LeiF-vahti Juho Laine nousi Monnarin suureksi onnistujaksi.

Neljännessä ottelussa Leijonalla on edelleen selkä seinää vastaan. Akaalaisryhmä tarvitsee mestaruuteen kaksi voittoa, jyväskyläläisille riittää yksi. Kaksi viimeistä peliä ovat osoittaneet, että molemmilta löytyy konsteja toisen murtamiseen.

Tiiviissä finaalisarjassa käy helposti niin, että väki vähenee, mutta paranevatko pidot? Nelospelistä on varmuudella poissa kolme nimeä korttitilien täyttymisen vuoksi. Leijonan Yasar Elbellerillä ei ole vielä ollut ratkaisupeleissä erityisen suurta roolia, mutta hänen kohtalotovereidensa merkitys joukkueilleen on sitäkin suurempi: katsomon puolella ovat KaDyn Korpela ja Leijonan pelaajavalmentaja, kolmosfinaalissa hienon maalin iskenyt Jovan Stanković. Kolmikon lisäksi Iittalan matolta saattaa puuttua Leijonan avainpelaajiin kuuluva Petri Grönholm, joka kärsii alaraajavammasta.

LeiF-KaDy-25.4.2018-SEGE.jpg

Kuva: Tuukka Nyström

KaDy-luotsi Vasko Vujovićin teesinä on koko kauden ollut rauhallinen oman pelin pelaaminen ja siihen luottaminen. Kovakuntoinen Dynamo on tupannut pyörittämään vastustajat väsyksiin viimeistään toisella jaksolla. Kolmosfinaalissa toisen puoliskon voittaminen ei riittänyt paikkaamaan ensimmäisen jakson epäonnistumisia. Neljäs ottelu voi ratketa kummalla tahansa puoliskolla, mutta suuri merkitys on sillä, onnistuuko ilman päävalmentajaansa pelaava Leijona puhkomaan liigan parhaan puolustuksen riittävällä tehokkuudella ennen taukosummeria. Toisessa päädyssä huomio kiinnittyy Juho Laineeseen ja häntä haastaviin dynamolaisiin. Kapteeni Mikko Kytölä ja Markus Rautiainen kolistelivat molemmat lauantaina maalirautoja – saadaanko finaalisarjan maalintekijäluetteloon maanantaina uusi jyväskyläläisnimi?

Hillittömän jännittävä ja kovatasoinen futsal-kevät lähenee päätöstään. Dynamolla on mahdollisuus lopettaa se vierasvoittoon ja ottaa ensimmäinen mestaruutensa; jos Leijona onnistuu toisenkin kerran, huipennus ja ratkaisu nähdään vasta torstaina 3.5. Jyväskylässä.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat