20.04.2018 FINAALIENNAKKO: Leijona saapuu hirviöluolaan
30.7.2019 12:10 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Leijona saapuu hirviöluolaan

20.04.2018

Futsal-Liigan 1. finaali

Kampuksen Dynamo – Leijona Futsal

Maanantaina 23.4. klo 18.15
Monnari, Jyväskylä

Yle TV2 näyttää ottelun suorana lähetyksenä

Lippujen hinnat (ennakko/normaali hinta)
Aikuiset: 12 € / 14 €
Alennusryhmät: 6 € / 7 €

Lippuja voi hankkia ZUPticketistä

Facebook-tapahtuma

Finaalit ovat täällä

kady-logo300px.pngFutsal-Liigan finaalisarjassa kohtaavat KaDy ja Leijona Futsal. Edellinen tavoittelee kirkkainta mitalia jo viidettä kertaa, jälkimmäinen on tällä etapilla ensimmäistä kertaa. KaDy on ollut vuosikymmenen kestomenestyjä, jolta kirkkain kruunu on jäänyt kuitenkin saavuttamatta, LeiF taas on kohonnut viime vuosina vauhdilla valtakunnan futsal-eliittiin. Kun finaalisarja vihelletään käyntiin, varmaa on vain se, että tuloksesta riippumatta futsal-Suomi saa uuden mestarin.leijona_logo.jpg

Ennakkoasetelmat

Kuluneen ja etenkin edellisen kauden mittaan joukkueet ovat käyneet tutuiksi toisilleen: vuosi sitten LeiF onnistui venyttämään välieräsarjan viidenteen otteluun, josta KaDy väänsi itsensä voittajaksi. Tänä keväänä Dynamo varmisti runkosarjan voiton kaatamalla LeiFin kotonaan lukemin 5–3. Monnarin yleisö muistanee edelleen LeiF-pyssy Jussi Nyströminkomean volleyn, joka avasi ottelun maalisarakkeet – samoin kuin vieraiden synkän hetken, kun kaksi joukkueen kirkkainta tähteä, Nyström ja Dušan Milojević, passitettiin suihkun puolelle.

KaDy-Leif-27.11.arash-maali.jpg

Arash pahanteossa viime kauden LeiF-kohtaamisessa.

Jos KaDya onkin kaavailtu mitalisijoille ja sen ylle on aseteltu ennakkosuosikin viittaa monena aiempanakin vuonna, kauden 2017–18 Dynamo on noussut aivan uudelle tasolle. Päävalmentaja Vasko Vujovićin ammattimainen ote on tuonut KaDy-konkareista esiin entistäkin parempia elkeitä, ja esimerkiksi Jani Korpela (kuvassa runkosarjan LeiF-kotiottelussa) on viimeistään tällä kaudella sementoinut paikkansa kansallisella futsal-huipulla. Ottelusta toiseen on nähty, kuinka isoja minuutteja pelaavat punamustat vyöryttävät vastustajat nurin viimeistään viimeisellä neljänneksellä. Hallitseva mestari Sievi Futsal jäi runkosarjassa toiseksi ja kaatui keskinäisissä otteluissa kolmesti. Dynamon puolustus on ollut rautaa ja Jukka Kytölän, Sergei Korsunovin, Korpelan ja Miika Hosion ruuti rutikuivaa.

KaDy-LeiF_3.3.2018_Bimbo.jpeg

Määrätietoista kehitystyötä tehnyt Leijona Futsal rankattiin jo ennen kautta liigan kärkikolmikkoon tai -nelikkoon. Pudotuspeleihin runkosarjan kolmosena selvinnyt LeiF pudotti ensin Someron Voiman otteluvoitoin 3–0 ja sitten Sievin 3–1. Dynamo klaarasi vastaavat otteluparit Mad Maxia ja Ilvestä vastaan voitoin 3–0.

Jyväskylän ja Sievin tavoin Akaassa luotetaan balkanilaiseen osaamiseen: serbialais-bulgarialainen Jovan Stanković latoi runkosarjassa tehot 9+14, mutta ennen kaikkea luotsasi joukkueensa finaaliin saakka; joukkueen isoihin nimiin kuuluu myös serbialainen Milojević. Päteviä apuja Akaaseen on saatu lähempääkin: menestyksen takeina ovat häärineet mm. Ilves-taustaiset maalivahdit Tuomas Kallioinen ja Juho Laine, samasta osoitteesta siirtyneet Petri Grönholm ja Tatu Ahonen sekä Mad Maxissa pelannut Mika Jussila.

Seuraa näitä

Jukka Kytölä vs. Dušan Milojević

Viime kevään välieräsarjan viihdyttävimpiä ja Dynamo-näkökulmasta tyydyttävimpiä taisteluita oli J. Kytölän puolustuspeli Akaan taiturimaista vasuria vastaan. Tuolloin ”Kajuk” onnistui sujauttamaan serbin suvereenisti taskuunsa. Kuinka käy tänä keväänä?

Maalivahtipelisavolainen-2017-18.jpg

Finaalissa nähdään jalalla taitavia huippumaalivahteja molemmin puolin. Dynamon kaksikko Juha-Matti Savolainen ja Niila-Ville Laitinen on monen mielestä maan paras, ja ”Juppis” (vas.) onkin myös maajoukkueen kiistaton avainpelaaja. LeiFin parivaljakko on niin ikään erinomaisen kokenut. Sekä Juho Laineella (kuvassa kevään 2017 pleijareissa) että Tuomas Kallioisella on kultamitaleita Ilves-vuosiltaan, ja kumpainenkin on ollut torppaamassa Dynamon mestaruushaaveita: vuoden 2011 finaaleissa Kallioinen otti punaisen kortin ja Laine hoiti mitalit Tampereelle. Maalivahtipelin puolesta kummankaan joukkueen ei tarvinne olla huolissaan.

KaDy-LeiF-21.4.2017-juho-laine.jpg

KaDy vs. Leijona Futsal / KylVe kautta aikain (Liiga, Cup, Ykkönen):

20 ottelua; 14 voittoa, 6 tappiota (maaliero 102–65)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat