28.02.2018 ENNAKKO: Runkosarjavoitto tähtäimessä: kuumat kotipelit hivelevät futsalfanien aisteja
30.7.2019 10:17 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Runkosarjavoitto tähtäimessä: kuumat kotipelit hivelevät futsalfanien aisteja

28.02.2018

Kampuksen Dynamo - Leijona Futsal la 3.3. klo 16

Kampuksen Dynamo - Golden Futsal Team su 4.3. klo 18.30

Jyväskylä, Monnari

Kylmän ja lumisen hiihtolomaviikon päätteeksi keskisuomalaiset futsalfanit pääsevät lämmittelemään ulkoilmassa viilenneitä jäseniään oikein tuplateholla, kun Hirviöluolan kiuas käännetään päälle kahteen kertaan. Lauantaina Dynamon kotitaian murtamista pääsee yrittämään toijalalainen Leijona Futsal, ja sunnuntaina isännöidään Espoon Golden Futsal Teamia, Miika ”Maagi” Hosion entistä seuraa.

KaDy on taistellut runkosarjan johdosta pitkään tasaisesti Sievi Futsalin kanssa, mutta nyt Sievin kompurointi ja Dynamon totaalidominointi ovat venyttäneet pisterakoa joukkueiden välille. Punamustilla onkin mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto itselleen jo Leijona-pelissä. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan, sillä koko kauden ansiokkaasti pelannut ja viime aikoina hurmokseen yltynyt LeiF kärkkyy runkosarjan kakkostilaa ja elättelee ehkä vielä jopa voittotoiveita vain pisteen päässä Sievistä ja kahdeksan pisteen päässä Dynamosta.

LeiF-KaDy-23.4.2017-vaantoa.jpg

Vuosi sitten Dynamo ja Leijona Futsal pelasivat välieräparina täydet viisi ottelua, ennen kuin finaaliin pääsevä joukkue selvisi. KaDy ratkaisi sarjan itselleen lopulta Toijalassa, kuva viimeisestä kamppailusta paikallisen "Monarin" parketilla.

LeiF on esittänyt viime aikoina liigassa näyttäviä otteita. Futsalkansa kohahti erityisesti pari viikkoa sitten, kun Leijona karjaisi Sievin kanveesiin tämän kotihallissa sylkemällä julkeasti kolmen ensimmäisen minuutin aikana peräti neljä maalia ja voittaen lopulta 8-4. Myös sarjan viidentenä oleva SoVo sai leijonilta kylmää kyytiä Toijalassa häviten maalein 10-4.

Sunnuntain iltavieras GFT sen sijaan onnistui pistämään LeiFille tiukasti kampoihin. Varsinainen peliaika näiden kahden välillä päättyi tasan 2-2, ja Leijona väänsi voiton vasta rankkareilla. GFT on myös niitä harvoja joukkueita, jotka ovat onnistuneet rempomaan Dynamo-hirviöstä voiton tällä kaudella. Kotona Monnarilla sitä temppua ei ole tehnyt kukaan, ja vieraissakin ”Geftin” lisäksi ainoastaan Ilves on moiseen kyennyt. Leijonan ja Dynamon kohtaaminen liigan avausottelussa Toijalassa päättyi Leijonan kannalta nolosti 3-8. Motivaatiota lauantain peliin ei siis tarvinne LeiF-leirissä kovin syvältä kaivaa.

Dynamo-miehistöstä peräti seitsemän hioi syömähampaitaan viikolla maajoukkueleirillä. Dynamon tämän hetken paras pistemies, puolustuksen lujin lukko ja varakapteeni Jukka "Kajuk" Kytölä kuvailee kulunutta viikkoa matkustamisineen raskaaksi mutta antoisaksi. ”Kävimme leirillä paljon läpi prässipelaamista, ja tempo oli kova. Pikku kolhuiltakaan ei vältytty, mutta onneksi fysiot olivat pelaajien käytettävissä.”

”Kajuk” odottaa sekä LeiFiltä että GFT:ltä kovaa vastusta. ”Leijonan laadukas ja laaja pelaajarinki ja kasvanut itseluottamus ovat nostaneet joukkueen lentoon. Hyökkäyspäässä on tulivoimaa, ja pelit ovat yleensä maalirikkaita. Petri Grönholm on pivotina sarjan vahvimpia pallon suojaajia, sijoittuu hyvin ja luo tilanteita. GFT taas on hieman KaDyn tyylinen joukkue: hyvä valmennus, pelaajilla on paljon futsaltietoutta ja he yrittävät pelata kentällä futsalinomaisesti joukkueena. He päästävät yleensä vähän maaleja tiiviin puolustuksen ja maajoukkuemaalivahti Antti Koivumäen johdolla.”

KaDy-GFT-18.3.maagi-ja-sege-505px.jpgViime kaudella Miika "Maagi" Hosio pelasi Monnarilla vielä GFT:n valkeassa paidassa. Kuva puolivälieräsarjan ensimmäisestä kohtaamisesta 18.3., parkettiparina Sergei "Sege" Korsunov.

Kaksi kovaa ja hyvin erilaista joukkuetta vastassa väkivahvaa, voitosta voittoon kulkenutta KaDya. Pääseekö Monnarin yleisö juhlimaan taas omiaan ja jo runkosarjan voittoa, vai onko etelän vierailla muita suunnitelmia viikonlopun varalle?

Linkki Facebook -tapahtumaan https://www.facebook.com/events/2053005544987334/

Etäkatsojille pelit suorana lähetyksenä osoitteessa Futsal-Liiga.tv https://futsal-liiga.tv/

KaDy vs. Leijona Futsal / KylVe kautta aikain (Liiga, Cup, Ykkönen):

19 ottelua; 13 voittoa, 6 tappiota (maaliero 97–62)

KaDy vs. GFT kautta aikojen (Futsal-liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):

13 voittoa, 1 tasapeli, 13 tappiota (maaliero 75–69)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat