04.01.2018 Missä he ovat tänään? Pitkän linjan KaDy-luottomiehet uudenvuoden haastattelussa
30.7.2019 9:53 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Missä he ovat tänään? Pitkän linjan KaDy-luottomiehet uudenvuoden haastattelussa

04.01.2018

KaDy porskuttaa päättyvällä joulutauolla liigakärjessä vakuuttavammin kuin koskaan ennen. Spekulaatiokahvion puolella onkin supistu, onko käsissä viimeistään ”Maagi” Hosion paluun sinetöimänä kaikkien aikojen suomalainen futsalseurajoukkue? Tällaisiin pohdintoihin ei oteta sen kummemmin kantaa ennen kevään ratkaisupelejä, mutta jo pikainen vilkaisu sarjataulukkoon kertoo, että liigan terävin kärki koostuu useista liki tasavahvoista joukkueista.

Huippuvalmentaja Vasko Vujovićin sekä parin profiilipelaajan (Hosio, Tero Intala) kiinnityksen ohessa on jäänyt vähemmällä huomiolle se, että Dynamo on porskuttanut koko menestyksekkään ”Hirviön Syksyn” ilman muutamaa varsin pitkän linjan soturiaan.

KaDyn nettitoimitus jututti joulun alla runkopelaajiaan ja moninkertaisia SM-mitalisteja jäähyväisiksi – ainakin toistaiseksi. Herrat raottavat haastatteluissa tämänhetkisiä kuulumisiaan – ja onpa jokunen comebackikin yhä mahdollinen…

KaDy-Sievi-5.5.2017-caihlo.jpg

* * *

Jussi Kaihlajärvi, joka hienosti saavutti tällä viikolla futsalin ”ikämiesrajan” (35 v. – onnea!), pelasi Dynamossa seitsemän liigakautta. Hän liittyi joukkueeseen kesällä 2010 naapuriseura US Skädämin riveistä, kun KaDy oli jo ehtinyt pelata yhden kauden pääsarjassa ja muuttaa Huhtaharjulta Monnarille. Tuolloin valmistauduttiin Zagrebissa pelattuihin opiskelijoiden EM-kisoihin. KaDyn EM-kisamatkoja Kaihlajärvi kolusikin täydet kolme (Zagreb, Córdoba, Antequera). Pikajuoksijataustainen Kaihlajärvi kasvatti rooliaan tasaisesti vuosi vuodelta; suurimmillaan se oli kaudella 2013–14 ja kahtena viimeisimpänä hopeamitalikeväänä (2015 ja 2017). Yli sadan (123) liigaottelun ”Kaihlos” voidaan laskea Dynamon harvoihin todellisiin seuraikoneihin.jaakko-kinnunen-syys-2015.jpg

* * *

Varkaudesta kotoisin oleva Jaakko Kinnunen (31) pelasi Dynamossa jo jälkimmäisellä Ykkösen-kaudella 2008–09. ”Ruhtinas” viihtyi yhteisössä sen verran hyvin, että jäi mukaan vielä kahdeksaksi vuodeksi. Näin ollen Kinnunen on pisimpään Dynamon edustusjoukkuetta yhtäjaksoisesti palvellut kenttäpelaaja. (Myös maalivahti Niila-Ville Laitinen liittyi joukkueeseen 2008; Kytölän veljekset jo vuosia aiemmin, mutta olivat välillä Italiassa.) Loukkaantumiset verottivat monipuolisen Kinnusen täyspainoista osallistumista useana vuonna, mutta kaikilla yhdeksällä kaudella kertyi otteluita vyölle. ”Ruhtinaan” 50 liigaottelua jakaantuvat suhteellisen tasaisesti kahdeksalle kaudelle, erityisesti kausille 2013–14 ja 2011–12.

Jere-Keskinen_2014-800px.jpg

* * *

Jere Keskinen (24) tuli ensi kerran KaDy-harjoitusrinkiin jo vuonna 2010 ollessaan 17-vuotias, mutta vielä liigakauden 2010–11 aikana nuorukaisen päälajina oli jalkapallo FC Vaajakosken riveissä. Debyytti KaDy-paidassa tulikin osuvasti voitokkaassa hyväntekeväisyysottelussa JJK:ta vastaan. Syksystä 2011 kevääseen 2017 ”Jekku” palveli Dynamoa kuuden täyden liigakauden ajan; vyölle kertyi 84 liigaottelua. Keskisen kolme täyspainoisinta kautta sattuivat perättäisiin vuosiin 2013–16; muita kausia värittivät loukkaantumiskierteet. Keskinen on vasta 24-vuotias, joten paluu kotimaisen futsalin eliittiin on aivan mahdollinen.KaDy-Kemi-CUP-8.1.2017-tarttila-505.jpg

* * *

Tarkko Savela (34) on pitkän linjan futsalista ja jalkapalloilija, jota arvostetaan ympäri palloilevan Keski-Suomen. Dynamon treenirinkiin ”Tare” liittyi ex-seuratoverinsa Kerkko Huhtasen päävalmentajakauden aluksi kesällä 2012 ja liigakausia punamustassa kertyi neljä. Kolmivuorotyön johdosta Savela nähtiin ahkerasti myös farmiseuroissa US Skädämissä ja Joutsan Seudun Pallossa. Neljänä Dynamo-kautenaan Savela pelasi 51 liigaottelua – yhden enemmän kuin Kinnunen. Kaudella 2016–17 Savela siirtyi pikku hiljaa vakituisemmin KaDyn silloiseen farmiseuraan JoSePaan, missä hän pelaa tänäkin päivänä luotettavan ja pallovarman pohjapelaajan roolissa.

* * *

kaihlo2016-17.jpg

Ave, Kaihlos! Oletko lopettanut urasi vai pidätkö vain välivuotta?

Ave. En ole päättänyt jatkosta, mutta todennäköisesti en pelaa tällä kaudella ainakaan pääsarjatasolla. Ikä riittää nyt ikämieskisoihin, joten niitä voisi kyllä käydä jauhamassa. Comeback tulee kyllä tapahtumaan ainakin siis ikämiessarjassa.

Missä asut/pelaat nykyään?

Asun Pirkkalassa ja olen töissä Tesomajärven koulussa Tampereella luokanopettajana. Tämä siis estää jatkamiseni Dynamossa. Lisäksi olen tuore isä.

KaDyn nettitoimitus onnittelee isää ja koko perhettä! Entä paras KaDy-muisto uraltasi?

Paras KaDy-muisto on tietenkin Smaugin (Samu Kytölän) ”päättymätön liukutaklaus” treeneissä! Myös kaikki playoff-pelit olleet itselleni niitä tärkeimpiä ja hienoimpia. Toki eka mitali, vaikka hopeinen olikin, on jäänyt mieleen, koska silloin yllätettiin ”maju-Gefti” pudotuspeleissä täysin. Samalla rakennettiin pohjaa ja jatkuvuutta nykyisen organisaation toiminnalle.

Tämän kauden mitalikolmikko?

Mitalikolmikossa tulevat olemaan kolme laadukkainta ja fiksuimmin hommia tehnyttä joukkuetta. Toivotaan, että pytty lähtisi tänä vuonna Dynamon matkaan.

jakub2016-17.jpgAve, Yakub! Oletko lopettanut urasi vai pidätkö vain välivuotta?

Ave. En ole lopettanut, katsotaan rauhassa mitä tehdään. Vaihtoehtoja on.

Syitä poisjääntiin?

Työt veivät keskellä viime kautta pois Jyväskylästä, Lappeenrantaan ja sieltä edelleen Tampereelle. Työsyistä siis nyt koko perhe Tampereella.

KaDy-comeback mahdollinen - kyllä vai ei?

On mahdollinen. Riippuu perhe- ja työkuvioista. Dynamossa on aina kunnia pelata.

Paras KaDy-muisto uraltasi?

Opiskelijoiden EM-kisat, kaikki kolme ulkomaan-reissua. Ja lisäksi vielä PM-mestaruus Kööpenhaminassa 2015. Ja tietenkin pelit ”luikurilla” (kesän ulkofutsalit aidatulla minikentällä Tuomiojärven rannalla).

Tämän kauden mitalikolmikko?

KaDy, Sievi ja Leijona. Järjestys voi olla miten päin tahansa.

jekku2016-17.jpgAve, Jekku! Oletko lopettanut urasi vai pidätkö vain välivuotta? Missä asut/pelaat nykyään?

Ave. Ainakin tauolla tällä hetkellä. Jyväskylässä asun edelleen mutta en pelaa tällä hetkellä missään.

Syitä poisjääntiin?

Vuorotöistä johtuva kykenemättömyys osallistumaan isoon osaan harjoituksista; voimavarat ja motivaatio eivät riittäneet lähteä yrittämään rimpuilla mukana.

Comeback mahdollinen tulevina vuosina – kyllä vai ei?

Kaikki on mahdollista...

Paras KaDy-muisto uraltasi?

Niitä on monia, mutta esim. Pohjoismaiden mestaruus ja sitä ennen playoffit 2015, hopeavuosista se, jolloin olin joukkueessa isommalla vastuulla.

Tämän kauden mitalikolmikko?

1. KaDy, 2. Sievi, 3. Ilves.

tare2016-17.jpgAve, Tare! Oletko lopettanut urasi vai pidätkö vain välivuotta? Missä asut/pelaat nykyään?

Ave. Muuramessa asustelen edelleen ja JoSePassa jatkuu peliura edelleen.

Syitä poisjääntiin?

Syy poisjääntiin oli kolmivuorotyön haaste versus treenaaminen/pelaaminen noin korkealla tasolla. Vaatimustason nousu (jota pitääkin olla tällä tasolla, jotta kehitytään ja mennään eteenpäin), treenimäärät ja treenien kestot nousivat tälle kaudelle uuden valmentajan myötä niin suuriksi että olisi ollut mahdotonta olla täysipainoisesti mukana, enkä itse halua olla puolivaloilla mukana missään nimessä, se ei olisi ollut joukkuetta kohtaan oikein. Harmittaa todella paljon vieläkin, ettei pystynyt enää mukaan lähtemään, olisi ollut niin huikea kausi tiedossa.

Comeback mahdollinen tulevina vuosina – kyllä vai ei?

Totta kai ”someback” on mahdollinen!

Paras KaDy-muisto uraltasi?

Paras KaDy-muisto on varmasti cup-voitto Haaparannalla! Ja omat ”naamafanittajat” katsomossa Jyväskylän derbyssä…

”Tarttila” kiittää kaikkia KaDyn kannattajia, pelikavereita ja seuran taustahenkilöitä mahtavista vuosista joita seurassa sain viettää, iso sydän teille!

Tämän kauden mitalikolmikko?

1. KaDy, 2. Sievi, 3. SoVo.

Tilastoja

Jussi Kaihlajärvi (KaDyssa 2010–17)

123 liigaottelua

Tehopisteet Liigassa 37 + 48 = 85

Jaakko Kinnunen (KaDyssa 2008–17)

50 liigaottelua + 2 ottelua Ykkösessä

Tehopisteet Liigassa 3 + 5 = 8

Jere ”Jekku” Keskinen (KaDyssa 2011–17)

84 liigaottelua

Tehopisteet Liigassa 27 + 22 = 49

Tarkko Savela (KaDyssa 2012–16)

51 liigaottelua

Tehopisteet Liigassa 2 + 4 = 6

Tilastoihin on laskettu Liigan runkosarjan ottelut sekä pudotuspelit. Kaikilla neljällä ikisoturilla on kertynyt myös Cup- tai Supercup-pelejä, opiskelijoiden EM-pelejä tai Nordic Champions Cup –pelejä, mutta yllä olevissa tilastoissa on mukana vain Liiga (ja Ykkönen).


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat