09.10.2017 ENNAKKO: Derbyhurmosta synkkenevän syksyn iloksi: Riemu ja KaDy kamppailussa Jyväsk
29.7.2019 12:23 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Derbyhurmosta synkkenevän syksyn iloksi: Riemu ja KaDy kamppailussa Jyväskylän futsalherruudesta

09.10.2017 10:00

Derbyn aika!

Liikunnan Riemu – Kampuksen Dynamo

ke 11.10. kello 19.00, Monnari

Facebook-tapahtuma (Riemun)

Lokakuun loska saattaa joskus vetää mieltä matalaksi, mutta futsalväellä on tarjota siihen tervehenkistä lääkettä. Liikunnan Riemun ja Kampuksen Dynamon kamppailut ovat joka kerta muuntaneet Monnarin päiväsaikaan rauhaisan urheilupyhätön kiihkeäksi hornankattilaksi. Myös tulevana keskiviikkona katsomoon odotetaan tuhatta tarkkaavaista silmäparia, jotka pääsevät todistamaan paitsi fyysisen voiman ja nopeuden ja teknisen taituruuden myös – ehkä ennen kaikkea – henkisen kantokyvyn lujuuden mittaamista.

Kummankaan joukkueen fanit eivät liene unohtaneet kumppanusten edellistä kohtaamista. Silloin ehdoton ennakkosuosikki KaDy joutui värikkäiden vaiheiden jälkeen taipumaan Riemulle jatkoajalla luvuin 2–1. Voitto oli aikamoinen yllätys ja Riemulle riemukas, koska edellisessä KaDyn isännöimässä mittelössä punamusta ylivoima selätti riemulaiset Monnarin parkettiin luvuin 6–0. Dynamon häviötä selitti ennen kaikkea sitä viime kaudella kiusallisen paljon vaivannut tehottomuus.

KaDy-Riemu-19.11-vaantoa.jpg

Tammikuisesta kotipelivoitosta turkoosipaidat saivat lisää boostia liigataistoihinsa, ja Riemu eteni pudotuspeleihin. Puolivälieräsarjassa Leijona Futsal oli kuitenkin parempi voitoin 3–1, joskin Riemu onnistui ensimmäisen kotiottelunsa voittamaan 7–2. Riemun kiistattomiin meriitteihin viime kaudelta kuuluu myös mestari Sievin kaataminen runkosarjassa. Se oli ainoa joukkue, joka tähän urotekoon pystyi. Riemun nuori, urheilullinen joukkio on siis aina yllätysvalmis. Päivän vire määräytyy pitkälti myös fanaattisen fanijoukon kannatuksen kiihkeysasteen mukaan; tähän asti se on ollut aina derbyissä kunnioitettavan korkea.

Riemu-fanit saivat verrytellä äänihuulensa ja treenata kannatushuutonsa kohdilleen lauantain kotiavauksessa. Vieraaksi saapunut PJK Pirkkalasta joutui nöyrtymään selvästi 5–2. KaDy puolestaan kävi kokemassa kauden ensimmäisen tappionsa Espoossa GFT:lle jatkoajalla 1–2. Paria viikkoa aiemmin PJK taas voitti GFT:n, joten… voitot näyttävät menevän mukavasti ristiin, ja kaudesta on tulossa kertakaikkisen kimurantti ja mielenkiintoinen!

KaDy kohtasi GFT:n paidassa useita tuttuja ex-riemulaisia. Riemu onkin tälle kaudelle luonut nahkaansa, mutta vastuunkantajia poismuuttajien tilalle näyttää löytyvän. Alkukaudesta eniten ovat olleet esillä nimet Basam Elfadl, Mika Halonen ja Eetu Parpala. Pelaaja-päävalmentajan takkia kantaa Sakari Holopainen.

Punamustan hirviöjengin luunkovasta rintamasta erityisesti seurattavia ovat tuttujen ykköskentän sotureiden lisäksi mukavasti pisteitä napsinut Juho Rinne, uusi Dynamo-kasvo, kotiyleisölle ensi kertaa esittäytyvä Tero Intala ja taatusti nälkäinen Mikko Kytölä, jolta KaDy-fanit odottavat pistetilin avausta, kuten varmasti mies itsekin.

Lukuisissa aiemmissa derbyissä olemme nähneet, että turkoosi väri valtaa osan katsomosta ja Riemu-fanit saavat aikaan hyvän metelin joukkueensa tueksi. Suuren urheilujuhlan tunnelman nostamiseksi toivotaan KaDy-väen vaeltavan paikalle punamustassa kostuumissa ja äänekkäinä! ”Urheilukatsomossa ei tarvitse istua kuin kirkossa”, toteaa eräs nimettömänä pysyttelevä, pitkän linjan Dynamo-fani. Keskiviikon ohjelma on siis selvä, Monnarin derbyhurmos. Forza Dynamo!

yleisoa-monnarilla-kevat2015.jpg

Lippuja otteluun voi ostaa myös KaDyn väeltä, jolloin tuototkin jäävät Dynamolle. Lippujen osto ennakkoon on suositeltavaa. Jos jostain pakottavasta syystä et pääse nauttimaan Monnarin tunnelmasta, ottelu näytetään tietenkin suorana Futsal-Liiga-tv:stä.

KaDy vs. Riemu kautta aikojen
(Futsal-Liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):

8 voittoa, 4 tappiota (maaliero 56–35)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat