22.09.2017 KaDyn kausiennakko Futsal-Liigaan 2017-18
29.7.2019 12:11 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDyn kausiennakko Futsal-Liigaan 2017-18

22.09.2017

KaDyn nettitoimitus on tuttuun tapaan koonnut kausiennakon tänä viikonloppuna käyntiin pyörähtävän Futsal-Liigan voimasuhteista.

Ennakkosuosikin viittaa sovitellaan lähinnä viime kauden välieräjoukkueille (Sievi FS, KaDy, Leijona, SoVo). Vakuuttavimmat haastajat löytyvät kolmikosta Ilves FS – GFT – FC Kemi. Muut viisi liigajoukkuetta saanevat ratkaista keskenään viimeisen playoff-paikan, suoran putoajan ja karsijan kohtalon.

Ennakon teksti ja näkökannat tulevat KaDyn liigajoukkueen ja joukkueenjohdon ulkopuolelta. Joukkueet ovat aakkosjärjestyksessä.

Lisäys: Kannattaa lukea myös Futsalmagasinet.fi:n kattava kausiennakko.

FC Kemi FCKemilogo.JPG

Iiro Vanha ja Ville Uimaniemiovat työntyneet jo maajoukkueeseen, mutta kemiläiset eivät elä niinkään tähtiyksilöidensä kuin tiiviin ja nöyrän kollektiivin varassa. Kalle ja Keijo Huuskon kasvattamat pojat ovat varttuneet miehiksi ja haastavat sarjan jokaisen joukkueen vailla ennakkoluuloja. FC Kemille on tarjolla kauden yllättäjän rooli: menee varmasti playoffeihin, joissa todella viheliäinen haastaja nimijoukkueille.

gft_logo.pngGFT

Espoossa ovet kävivät kumpaankin suuntaan. ”Kultaisten” riveistä lähteneistä merkittävin tapaus on tietenkin vuorostaan ammattilaisena Italiassa siipiään kokeileva Miika ”Maagi” Hosio; muutaman uransa päättäneen veteraanin myötä poistui iso palanen seura- ja liigahistoriaa. Tolppien väliin Romanian liigasta palannut Antti Koivumäki on merkittävä vahvistus ja nostaa yksinkin ”Geftin” osakkeita roimasti. Riemusta siirtyneelle Ville Vähäkoitillekaavailtaneen suurta roolia maestro Panu Aution rinnalla, joskin jälkimmäinen käväisee alkusyksystä eurokentillä Maltan mestari Luxol St. Andrewsin paidassa. Espoolaisilla on rahkeita kamppailuun pudotuspelien kotiedusta.

Ilves FS ilveslogo.png

Ilves jäi keväällä mitaleitta ensimmäistä kertaa vuosikausiin ja maamme futsalin menestyneimmässä organisaatiossa haetaan välitöntä paluuta podiumille. Harjoituskaudella onkin pelituntumaa otettu kansainvälisiä kenttiä myöten. Miehistö on tuulettunut ja nuorentunutkin, mutta kovissa paikoissa katse kohdistuu edelleen Juhana Jyrkiäisen ja Tomi Lahtisen kaltaisiin rutinoituneisiin jyriin. Maalivahtiosastolla ulottuva Leo Rantanen saa viimein tilaisuutensa ykkösenä.

kady-logo300px.png

KaDy

Punamustan osalta kesän merkittävin uutinen koski valmennusvastuuta. Meritoitunut montenegrolainen Vasko Vujović kiinnitettiin hiomaan kokonaisvaltaisella otteellaan Dynamosta viimein Suomen mestari. Dynamon rosteri on hopeakauteen nähden hieman kaventunut: muutama konkari siirtyi sivuun. Eturivin ykköstykit jatkavat toki, mutta toistaiseksi uutena on sisään tullut ainoastaan Sergei Korsunovinvanha tutkapari Tero Intala (PP-70). Valmistautuminen kauteen on ollut huolellista. Mestaruus ainoa tavoite.

Leijona Futsalleijona_logo.jpg

Akaan siniset leijonat karjahtelevat nyt Pirkanmaan ykkösinä ja kuin tätä alleviivaten LeiF kaappasi Ilveksestä riveihinsä Tatu Ahosen ja Tuomas Kallioisen. Lisäksi naapuri Mad Maxista haalittiin teholinko Mika Jussila. Serbialaisen futsalin leima on yhä vahvana Jovan Stankovićinottaessa valmennusvastuun. Tulivoimaisessa ja taitavassa joukkueessa on tätä nykyä tasoa kahteen todella tasokkaaseen ketjuun, ja kun maalivahtiduokin on aivan sarjan parhaasta päästä, ei tavoite Toijalassa voi olla muu kuin viime kauden pronssimitalien kirkastaminen.

Mad Max madmax.jpg

Perinteikäs futsalkaupunki Valkeakoski palasi parrasvaloihin ”Koirien” noustua takaisin liigaan pikavauhtia Ykkösen voittajina. Taustoissa on nyt myönteistä virettä ja tuoretta näkemystä Koskille tuo nuori espanjalainen pelaaja-valmentaja Alejandro Peris Mora, jolla on pelikokemusta maansa kahdelta ylimmältä sarjatasolta. Mikko Heritty sekä seuraan palannut maalivahti Mikko Ananin ovat kulmakivipelaajia. Kotiluolassaan Maxit on paha purtava. Säilyttää sarjapaikkansa ja taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta.

PJKPJK_logo.png

Pirkkalassa on syytä olla tyytyväisiä ensimmäisen liigakauden antiin. Sarjapaikka säilyi tukalan syksyn jälkeen karsinnoitta ja Futsal Cupissa joukkue eteni peräti finaaliin saakka raivaten tieltään niin KaDyn kuin Sievinkin. Potentiaalia on siis yksittäisissä otteluissa koviinkin päänahkoihin, joten paikka pudotuspeleissä on työteliäälle ryhmälle täysin mahdollinen. Paluumuuttaja Timur Inapshba, moninkertainen Suomen mestari naapurikaupungin Ilveksestä, on huippuluokan vahvistus, joka kykenee kääntämään tiukkoja sarjan alemman puoliskon pelejä PJK:n eduksi.

PP-70 PP-70-Tampere-logo.gif

”PeePee” ei ole liigahistoriansa mittaan vielä pudotuspeleihin yltänyt ja kahdeksan joukkoon kiipeäminen olisi alkavalla kaudella jonkin sortin yllätys. Tero Intalan lähtö KaDyyn jättää suuren loven, jonka paikkaamista odotellaan etunenässä Matias Hovilta ja Joona Valkamalta. Hyvähenkinen porukka syttyy luonnollisesti paikallisotteluissa, joissa se on jo Ilveksenkin kyennyt kepittämään.

Riemu_logo_169px.png

Riemu

Sukupolvenvaihdos jatkuu Liikunnalla, Ykkösestä saakka mukana kulkeneista ovat jäljellä enää Sami Myllymäki ja Janne Törmänen. Avainpelaajat Tom Korolainenja Ville Vähäkoitti vaihtoivat GFT:n paitaan vieden mennessään kosolti tietotaitoa ja kentälläkin alati suuremmassa roolissa ollut Sakari Holopainen ottaa nyt kantaakseen myös valmennusvastuun. Jalkeilla lienee jälleen kerran energinen ja vauhdikas nivaska, joka esittää parastaan Jyväskylän derbyissä. Pudotuspelipaikka on kiven alla, ellei päävastustajista jynssätä varmoja voittoja kotisalissa Monnarilla.

Ruutupaidat.jpg

Ruutupaidat

Vaasalaiset romahtivat kevätkierroksella ja sarjasopimus saatiin uudistettua vasta liigakarsinnoissa. Parantamisen varaa kuitenkin on reippaasti, josta osoituksena toissa kauden karski esitys Sieviä vastaan puolivälierissä. Ruutupaitojen kaaderin ollessa enimmiltä osin ennallaan se kykenee kyllä tappelemaan paikasta kahdeksan joukkoon siinä missä muutkin. Kipparina on kokenut Ludwig Siegfrids ja penkin päässä vielä kokeneempi Tomislav Krstevski; fyysisyys on vaasalaisten valttia. Lyhyenkään tähtäimen jatkuvuuden kannalta keskeistä on uusien nimien ajaminen pelaavaan kokoonpanoon.

Sievi FS Sievi_FS_logo.png

Kotiseutuhengestä voimaa pumppaava Sievi osoitti keväällä voimaansa kampeamalla kolmanteen perättäiseen mestaruuteen oltuaan jo pahassa pinteessä niin välierä- kuin finaalisarjassakin. Tiiviiksi hitsautunut tasokas pelaajarunko supertähti Nikola Ercegin johdolla näyttäisi pysyneen ennallaan ja elävä legenda Radik Akhmetkhanov tekee loukkaantumisen jälkeen hiljalleen paluuta askiin. Europelit sekä muutaman pelaajan ”kesäpallokiireet” saattavat häiritä alkukautta jopa pistemenetyksiin saakka, mutta keväällä Sievi lienee taas vankimpia kandidaatteja nostamaan pokaalia semminkin kun seura rekrytoi aivan kauden alla ammattilaisvalmentaja Vladimir JovanovićinSerbiasta.

sovo_futsal_logo.png

SoVo

Somero on tullut huipulle jäädäkseen. Turkulaismaalivahti Marko Laaksonen elää uransa uutta kevättä, virtuoosimaiset Arber Istrefi sekä Gesim Voca tehnevät jälleen hurjia tehoja ja runkoa on lisäksi levennetty muutamalla liigassa jo riittävyytensä osoittaneella hankinnalla. Valmennustiimiin on liittynyt Oulun leveysasteilta Jani Paananen, jonka kädenjälkeä lienee kollaboraatio, joka lupailee Somerolle vielä kevään ratkaisupeleihin vahvistuksia Ykköseen pudonneiden Oulun Tervareiden kärkinimistä. Finaaliainesta.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat