15.09.2017 Tero Intala punamustiin!
29.7.2019 12:05 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Tero Intala punamustiin!

15.09.2017

Kampuksen Dynamon ja futsal-maakunta Pirkanmaan välillä on ollut aina liikennettä. Sen jälkeen kun maalivahti Henri Hytönen siirtyi Länsi-Tampereelle PP-70:n riveihin, KaDy on ollut tässä kulttuurivaihdossa saamapuolella. Ilveksestä saatiin suurlupauksensa jo lunastanut Jani Korpela ja paluumuuttaja Mikko Takala, ”PeePeestä” maajoukkueeseenkin vauhdilla murtautunut Sergei Korsunov.

Trendi jatkuu: kaudelle 2017–18 punamustaan sonnustautuu Tero Intala, joka on pitkään kuulunut PP-70:n kantaviin voimiin.

intala-2017-18.jpgVuonna 1992 syntynyt Intala on kulkenut kasvattajaseuransa mukana pitkän matkan vitosesta liigaan, kaudesta 2008–2009 alkaen. Viime kausi oli jossain määrin rikkonainen, mutta ”Terdelli” jäi monen mieleen nimenomaan tehokkaana hyökkäyssuunnan pelaajana. Heti kauden avausmatsissa GFT:tä vastaan syyskuussa 2016 Intala iski hattutempun.

Dynamon uudistuvaan palettiin nopea, monipuolinen ja tehokas Intala on merkittävä vahvistus. Sopimuksen myötä KaDy-hirviöllä onkin kasassa todella motivoitunut, kovatasoinen ja iskukyinen miehistö.

Preseasonin lähestyessä loppuaan nettitoimitus onnistui kaappaamaan haastatteluun vanhat kaverukset ”Sege” Korsunovin ja Intalan.

Sege, millainen pelaaja saatiin Dynamoa vahvistamaan?

– Saatiin loistava pelaaja meille. Intala on hyvä molemmilla jaloilla, nopea ja terävä kaveri. Hän tulee vahvistamaan KaDya ja nousee isoon rooliin. Ollaan oltu pitkään kavereita ja ollaan pelattu pitkään samoissa joukkueissa, eli tunnen kaverin hyvin ja meillä synkkaa hyvin pelikentällä.

– Mehän olemme niitä harvoja pelaajia, jotka olivat nostamassa PP:n vitosdivarista Futsal Liigaan. Tullaan Teron kanssa olemaan hyvä tutkapari tulevallakin kaudella.

Ave Tero! Terveloa! Sinulla on pitkä historia PP:ssä. Millainen historia? Onko futsal ollut ykköslaji kuinka kauan?

– Olen tosiaan pelannut PP:ssä kaikki futsal-vuoteni, ja se on kasvattajaseurani myös jalkapallon puolella. PP on ja tulee aina olemaan lähellä sydäntä. Futsal oli pitkään tasapuolisena jalkapallon kanssa, mutta nyt muutama viime kausi on menty pelkästään futsalin ehdoilla.

Millaiseksi futsalistaksi luonnehtisit itseäsi?

– Omiksi vahvuuksikseni luokittelisin 1v1-pelaamisen, pelinlukutaidon sekä nopeuden.

Entä millaisia muistoja sinulla on Futsal-Liigasta?

– Futsal-liigasta parhaana muistona on varmasti viime kauden GFT-voiton hattutemppu. Totta kai myös liiganousu oli hieno kokemus, ja futsal-cupin finaalitapahtumassa pelaaminen ennen liiganousua oli hienoa.

– KaDya vastaan olen muutaman kerran päässyt pelaamaan, ja aina ottelut ovat olleet todella vaikeita. Pari kertaa Kady on päästy laittamaan ahtaalle, mutta voittoa ei Kadysta ole kertaakaan onnistuttu saamaan.

Oliko helppo tehdä päätös siirtyä Dynamoon?

– Totta kai PP:n jättäminen oli vaikea ja iso päätös, mutta KaDy oli helposti paras vaihtoehto. Olen puhunut paljon Segen kanssa, ja hän minua KaDyyn houkutteli. Dynamo on Suomen parhaita futsal-organisaatioita, jossa on myös huippuvalmennus, jonka avulla varmasti kehittyy kauden mittaan. Ja tietenkin mahdollisuus pelata mestaruudesta motivoi siirtymään.

Sergei Korsunov tuntui kotiutuvan nopeasti Monnarin parketille. Onko luvassa jotain ”PP-lisää” kun pääsette pelaamaan taas yhdessä?

– Segen kanssa on tullut pelattua yhdessä pitkään. Molemmat tuntevat toisensa niin hyvin, että eiköhän sieltä nopeasti pieni yhteys löydy taas kauden aikana.

Onko sinulla jo selkeä kuva siitä, millainen Vaskon Dynamo tulee olemaan? Entä oma roolisi alkavalla kaudella?

– Tämän kauden KaDy tulee varmasti olemaan vielä kovempi kuin viime kaudella. Kurinalainen, vaikeasti voitettava sekä monipuolisesti hyökkäävä joukkue. Oma tavoitteeni on vain auttaa joukkuetta voittamaan ja pääsemään mahdollisimman pitkälle kevään ratkaisupeleissä.

Suuret kiitokset, ja tervetuloa KaDy-perheeseen!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat