05.09.2017 KaDy solmi kolme jatkosopimusta: Tolvanen, Ikonen ja Rinne jatkavat
29.7.2019 11:59 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDy solmi kolme jatkosopimusta: Tolvanen, Ikonen ja Rinne jatkavat

05.09.2017

juho2016-17.jpgKaDy on solminut kolme vuoden mittaista jatkosopimusta: Kimmo Tolvanen (alh. oik.), Juho Rinne (ylh. oik.) ja Jose Ikonen (kesk. vas.)jatkavat punamustassa. ”Kimble” Tolvanen, 33, on yksi pitkäaikaisimmista seuraikoneista; hän on myös kuulunut Dynamon kapteenistoon siitä asti, kun Kytölän veljekset lähtivät Italiaan vuonna 2013.

Juho ”Lopsi” Rinne, 28, on pelannut KaDyssa kolme vuotta; kookas ja juonikas jässikkä viihtyy pivotin paikalla ja pystypaineissa. Rinne on vastannut aiemmin myös joukkueen fysiikkavalmennuksesta, mutta Vasko Vujovićin saavuttua peräsimeen Rinne keskittyy alkavalla kaudella enemmän pelaamiseen.

jose2016-17.jpgPelaamisen ohella Tolvanen ja Rinne muodostavat Jukka Kytölän kanssa KaDyn ”isäkolmikon”, kuten viime syksyn isänpäivän feature-jutussamme kerroimme. (Tuolloin joukkueen kolmas isä oli Jaakko Kinnunen, kun Kytölä oli vielä virallisesti Milanon riveissä.)

Kaksi vuotta punamustaa edustanut Jose Ikonen, 24, vakiinnutti paikkansa pohjapelaajana viime kaudella. Pelaamisen ohella Ikonen on kouluttautunut futsalvalmentajaksi ja ollut KaDyn apuvalmentajana ennen Vujovićin saapumista. Ikonen on ehtinyt myös olla Lohikosken Pallokerhon (LPK) valmennustiimissä seuran uudessa nousussa Futsal-Ykköseen.

Kimmo Tolvanen siirtyi Dynamoon Futsal-Ykkösen LA-VE:sta kesällä 2010 KaDyn valmistautuessa Zagrebin EM-kisareissuun. Samoilla vauhdeilla Tolvanen liittyi liigarinkiin ja on ollut keskeinen osa siinä jo seitsemän liigakauden ajan (neljä hopeaa, pronssi, Cup-mestaruus, Pohjoismaiden mestaruus). Vasenjalkainen ”Kimble” on hoitanut myös aika ajoin – tarpeen vaatiessa – maalivahdin tonttia.kimble16-17.jpg

Ave, Kimble. Spekulaatiokahvion puolella kuiskittiin jo, että veteraani olisi naulaamassa futsalkenkiä seinään Sievi-finaalisarjan päätyttyä viime keväänä. Mikä sai perheellisen miehen jatkamaan tätä hulluutta?

– Kyllä totta puhuakseni asiaa piti harkita pitkään ja hartaasti, kuten on kyllä pitänyt jo monena kesänä. Perheenkin kanssa asiasta aina jutellaan, pienen pojan isä myöntää.

– Tämä KaDy-juttu vaatii vuosi vuodelta enemmän aikaa ja panostamista, kun joukkueen ja koko kotimaisen kilpafutsalin vaatimustaso kasvaa. Tulee paljon päiviä, että töiden jälkeen käy vaan kääntymässä kotona syömässä ja koko ilta menee treeneissä ja videopalavereissa. Uusi valmentaja ja uudet haasteet kuitenkin motivoivat yhä jatkamaan; pelaajaura siis jatkuu.

Sinulla on jo pitkälti toistakymmentä vuotta pitkä ura futsalpelaajana, olithan ennen KaDya ehtinyt pelata Ykkösessä kahdessakin eri seurassa. Vieläkö vanha kettu oppii uusia konsteja?

– No ilman muuta. Laji kehittyy, valmennus kehittyy ja joukkue kehittyy. ”Misterin” (Vasko Vujović) tulo on tuonut selkeää boostia tekemiseen ja opimme uusia juttuja pelistä joka päivä.

– Tällä iällä paikat eivät vaan kestä enää samanlaista rääkkiä kuin nuorempana. Olen joutunut suosiolla jättämään osan Misterin rääkeistä väliin lihashuollon vuoksi. Levon ja kehonhuollon tarve korostuu; laatu korvaa määrää. Mutta hienoa nähdä, miten Vasko on tuonut treenaamiseen ja pelaamiseen oppeja aivan huipputasolta.

Bonuskysymys Hirviö-katsomon lehtereiltä: vieläkö maalivahtihommat sujuvat, oletko valmis tolppienkin väliin?

– Heh, no eiköhän meillä ole Suomen huippukaksikko niihin hommiin. Joskus harvoin tulee treeneissä oltua maalivahtina, lentävänä maalivahtina sitten hieman useammin. Mutta parempi jättää ainakin varsinaiset torjuntahommat toisille.

– Tavoitteenani on pikemminkin saada peliaikaa kenttäpelaajana Vaskon systeemissä. Sielläkin on pitkä rivi maajoukkuetason kaveria edellä, mutta tilanteen tullessa olen valmis tositoimiin. Vaikka sitten siinä maalivahdin paidassa, jos on tarvis.

Ave, Kimble!

Ave, ”Lopsi” ja ”Xoce”!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat