17.03.2017 TUPLAENNAKKO: KaDy aloittaa puolivälierät kotituplalla
25.7.2019 10:42 Uutiset / Jaoston pääsivusto

TUPLAENNAKKO: KaDy aloittaa puolivälierät kotituplalla

17.03.2017

Futsal-liigan 1. ja 2. puolivälieräottelu

KaDy - GFT
La 18.3.2017 klo 14:00
Su 19.3.2017 klo 13:00

Jyväskylän Monitoimitalo

Lippujen hinnat yksi ottelu / la ja su yhteensä:

- Aikuiset 10 € / molempiin 18 €
- Alennusryhmät (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet)
6 € / molempiin 10 €
- KaDyn kausikortilla 2 euron alennus aikuisten ja 1 euron alennusryhmien lipuista.

FACEBOOK-TAPAHTUMA

Kevät koittaa tulevana viikonloppuna suomalaiselle futsalkansalle, kun liigakauden huipentavat pudotuspelit käynnistyvät neljän puolivälieräparin muodossa. Puolivälierissä kamppaillaan kahdelta osin uudistetulla konseptilla: ensinnäkin sarjan voittamiseksi vaaditaan jo tässä vaiheessa kolme voittoa, ja toisekseen runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue aloittaa ottelusarjan kahdella perättäisellä kotipelillä.

Runkosarjan loppumetreillä tuiki tärkeälle neljännelle sijalle kirinyt Kampuksen Dynamo nauttii puolivälierissä kotiedusta ja näin ollen Monnarilla on luvassa viikonloppuna tuhti annos korkealaatuista punamustaa futsalia. Vastustajaksi saapuu tuttu kiistakumppani Espoosta eli Golden Futsal Team ja ottelut pelataan lauantaina 18.3. alkaen kello 14:00 sekä sunnuntaina 19.3. alkaen kello 13:00.

ENNAKKOASETELMAT

Pitkin kautta sangen ailahtelevasti esiintynyt KaDy sai ruuvattua pelinsä oivalliseen tuloskuntoon viimeisellä mahdollisella hetkellä. Punamusta tempaisi runkosarjan päätteeksi viiden voiton suoran, jonka avulla saatiin kuin saatiinkin napattua välillä jo menetetyltä näyttänyt puolivälierien kotietu. Erityisen lupaavia työnäytteitä olivat LeiF:n ja Ilveksen parketeilta niistetyt kolmen pisteen potit. Sairastuvan tyhjennyttyä on Dynamon laaja materiaali alkanut näyttää voimaansa ja askiin onkin heittää esimerkiksi puhdas maajoukkuevitja Korpela-Korsunov-Kytölä-Kytölä, sekä valita tolppien väliin huippuvireisestä maalivahtiduosta Laitinen-Savolainen.

GFT on pelannut kautensa Dynamon tavoin enemmän tai vähemmän alakanttiin ja ”kultaiset” menettivät otteensa kotietuun jo hyvissä ajoin. Kokenut joukkue on kuitenkin vaarallisimmillaan keväisin ja etenkin isoissa otteluissa, josta todistaa kolme voitettua cup-kannua viimeisen neljän kauden mittaan. Espoolaisten viimeisin liigamitali on puolestaan keväällä 2013 saavutettu hopea.

SEURAA TÄTÄ

kimble16-17.jpgKeskinäisen tuloshistorian valossa odotettavissa on tasaisia pienten marginaalien kamppailuja. Perinteisesti kotietu on ollut joukkueiden välillä valttia, mutta kuluvan kauden runkosarjan peleistä kumpainenkin päättyi vierasjoukkueen voittoon lukemin 1-2. Lisäksi peräti seitsemän edellistä keskinäistä ottelua on päättynyt jommankumman eduksi ainoastaan yhden maalin marginaalilla, ellei sitten ratkaisua ole etsitty voittomaalikilpailusta saakka.

Pudotuspeleissä KaDy ja GFT ovat olleet vastakkain kahdesti. Viime kauden puolivälierissä espoolaiset olivat kiistatta etevämpiä ja marssivat jatkoon otteluvoitoin 2-0. Kaudella 2010-11 kohdattiin välierissä ja tuolloin KaDy eteni finaaleihin voitoin 2-1 ja ratkaisevan ottelun ikimuistoisen voittomaalin iski suurten pelin hahmo Kimmo Tolvanen (kuvassa), jonka preesensistä ja palveluksista punamusta saa yhä edelleen nauttia.

KaDy vs. GFT kautta aikojen (Futsal-liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):

10 voittoa, 1 tasapeli, 11 tappiota (maaliero 60–58)

MIKKO KYTÖLÄN KOMMENTIT VIIKONLOPULLE

MINKÄLAISET TUNNELMAT JOUKKUEESSA PUDOTUSPELIEN KYNNYKSELLÄ?

- Runkosarjan loppu oli tuloksellisesti hyvä, mikä varmasti valoi uskoa joukkueen sisällä. Treeneissä on näkynyt, että kovemmat pelit ovat ovella.

- Voittoputki ja etenkin Pirkanmaan vierasvoitot olivat tärkeitä indikaattoreita siitä, että pystymme mihin vain. Kotietu on varsin marginaalinen: kotieduton voi sen riistää yhdellä voitolla, ja runkosarjassahan KaDy ja GFT nappasivat toisiltaan vierasvoitot.

MITKÄ SEIKAT TULEVAT OLEMAAN AVAINASEMASSA OTTELUSARJASSA? GFT HENKILÖITYY USEIN TÄHTIPELAAJIINSA AUTIOON JA HOSIOON, MUTTA MITÄ MUUTA JOUKKUE ON?

- Geftiä vastaan varmasti riskinhallinta nousee molemmilla ihan ykkösjutuksi. Myös erikoistilanteet ja lentävällä maalivahdilla pelaaminen saattavat ratkaista otteluita.

- Panu ja "Maagi" on heidän ykköspelaajia, mutta kuitenkin meille tuttuja ja turvallisia. GFT:llä on heidän lisäkseen yllättävän laaja rinki, jossa on sopivasti tuoreita kasvoja ja vanhoja pleijjarijyriä. Lisäksi GFT on ollut jo vuosia varsin organisoitu joukkue, eikä Emppu Jokinen ole uutena koutsina tästä tinkinyt. Monessa mielessä GFT on meidän kaltainen joukkue.

ENTÄPÄ SITTEN GFT:N KOTISALI OPINMÄKI, MINKÄLAINEN PAIKKA PELATA?

- Opinmäki on kiva parketti, hieman nihkeämpi kuin Monnari. Mikään hornankattila se ei ole, ellei sitten KaDyn faneja tule paikan päälle bussilla.

TERVEISESI DYNAMON KANNATTAJILLE?

- Tarvitsemme kaikki KaDy-mieliset ja -kannattajat paikan päälle Monnarille tukemaan joukkuetta! Tehdään tästä yhdessä Hirviönkevät!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat