09.12.2016 Kytölän veljekset taas yhdessä - punamusta rivistö vahvistuu entisestään
19.6.2019 16:26 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Kytölän veljekset taas yhdessä - punamusta rivistö vahvistuu entisestään

09.12.2016

Nimivahvaan Dynamo-hirviögalleriaan saatiin ennenaikaisena joululahjana huipputärkeä vahvistus, kun Kytölän veljessarjan nuorin, Jukka ”Kajuk” Kytölä siirtyi Milano Calcio 5:n Serie A2 -joukkueesta takaisin kasvattiseuraansa. ”Kajuk” on kiistatta yksi KaDyn historian keskeisimpiä hahmoja: hirviöhistoriaa on takana kymmenen kautta, ja siihen on sisältynyt nousu II divarista liigakärkeen ja jatkuva vahva vastuunkanto seuran kehityksestä myös kentän ulkopuolella. Miehen panos on merkittävä koko suomalaisen futsalkulttuurin näkökulmasta; ”Kajuk” on paitsi armoton kenttäsoturi myös tuttu ääni ja kasvo niin radiosta kuin televisiostakin, kun futsal on saanut mediatilaa.

Kajuk2.jpg

Jukka Kytölä valitsi syksyllä pitkän pohdinnan jälkeen pelipaikakseen Milanon. Jo ennen sinne menoa kipeytynyt nivunen alkoi kuitenkin pian oireilla pahemmin, ja "Kajuk" palasi Suomeen kuntouttamaan itseään yhteisymmärryksessä italialaisen seurajohdon kanssa, koska hoito- ja kuntoutusmahdollisuudet ovat täällä laadukkaammat.

Sovimme, että tilanteeseen palataan marraskuun lopulla. Päätökseen jäädä Suomeen vaikuttivat monet asiat. En ole vielä Serie A2:n vaatimassa huippukunnossa, ja vamman kuntoutuminen on edelleen kesken. Koen, että tämänhetkisen nimekkään Dynamo-joukkueen kanssa mestaruuden tavoittelu ja pelaajana ja valmentajana kehittyminen on aidosti mahdollista, Kytölä valottaa.

KaDyn tärkein yksittäinen puuhamies ja hyvä ystäväni Jussi ”Bucks” Väisänen on myös onnistunut järjestämään minulle futsalvalmennustöitä, joilla pystyn elättämään itseni ja perheeni ja samalla ylläpitämään ammattiurheilijan elämäntapaa, kiittelee ”Kajuk”, jonka treeniopeista nauttivat monet keskisuomalaiset futsalintoilijat.

Futsalkuvioiden lisäksi Jukan arkeen kuuluu tiivis ja antoisa perhe-elämä vaimon ja 11-kuisen pojan kanssa, jotka matkasivat syksyllä jo kertaalleen miehen mukana asumaan Milanoon ja takaisin. Se oli rankka operaatio, jota Kytölä ei halua toistaa ihan heti.

komikkajuk.jpg

(Vanha arkistokuva: Veljekset taas yhdessä. Mikko (vas.) ja Jukka (oik.))

Kuten Monnarin uskollinen yleisö on lokakuusta asti nähnyt, nuorempi Kytölä on toiminut Mikko-veljensä tukena apuvalmentajana ja peluuttajana. Yhteistyö on sujunut mutkattomasti, koska veljekset ajattelevat pelistä pitkälti samalla tavalla. ”Kajuk” näkee tämän kauden projektin houkuttelevana.

Laajan pelaajaringin tuomia etuja ei ole toistaiseksi saatu hyödynnettyä riittävän hyvin, ja peluutusta täytyykin selkeyttää ja saada pallonhallinta realisoitua maaleiksi. Plussapuolelle lasken merkit laadukkaasta pallollisesta pelaamisesta. Iso etu joukkueelle on, että monet KaDy-soturit saavat maajoukkuepelien kautta arvokasta kokemusta kansainvälisistä kovista peleistä, Jukka arvioi.

Harjoituskentällä tehdään suuri työ joukkueena ja yksilöinä niin teknisesti, taktisesti, fyysisesti kuin henkisestikin. Haasteena on käyttää aika tehokkaasti hyväksi ja saada samalla kaikki pelaajat oivaltamaan olennaisimmat asiat, joita haluamme ajaa eteenpäin. Pieniä yksityiskohtia on niin paljon, että edes kauden aikana niitä kaikkia ei saada hiottua valmiiksi, pohtii ”Kajuk” tuttuun pedanttiin futsalfilosofiseen tyyliinsä.

KaDy-Sievi-7.2.kajuk-haastaa.jpgKytölä voisi tuskin kiskoa tuttua Dynamo-paitaa päälleen sattuvammassa paikassa kuin lauantaina Sievin monitoimihallin pukukopissa. Punamustien fanit eivät ole unohtaneet kuumaa kevättä 2015, jolloin Kytölä-pari edellisen kerran pelasi yhdessä. Silloin hirviölauma tahkosi kiivaan ja tunteiden täyteisen finaalisarjan Sievi Futsalia vastaan ja päätyi lopulta kirpaisevasti mutta kunniakkaasti hopealle. Kausi oli ensimmäinen, jolloin Dynamo-kannattajat matkasivat fanibussilla joukkueen perässä useita kertoja Pohjois-Pohjanmaalle metelöimään.

Sievin hikikuutio on epäilemättä yksi vaikeimmista paikoista pelata futsalia, ja vastustaja on Suomen ehdotonta huippua. Omasta pelikunnostani en ole vielä varma, mutta on aina suuri kunnia pitää Dynamo-paitaa, toteaa ”Kajuk”. Lauantain kamppailussa toivottavasti nähdään, millaista energiaboostia yhden kansallisesti kaikkien aikojen merkittävimmän futsalpersoonan läsnäolo antaa KaDynastialle.

Dynamon myyntipäällikkö Jussi Väisänen on luonnollisesti innoissaan Kytölä nuoremman paluusta kotiparketille.

Mikäs sen hienompaa kuin saada yksi Suomen parhaista pelaajista mukaan mestaruusjahtiamme vauhdittamaan. Olen varma, että Jukan paluu tuo uutta virtaa joukkueeseen niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Viimeistään tämän hankinnan myötä kevään ratkaisupeleissä kentällä nähdään kaikkien aikojen KaDy-ryhmä. Jatketaan siis päivä kerrallaan matkaa mestaruusunelmaa kohti!

Ave, Kajuk! Tervetuloa kotiin!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat