23.09.2016 TUPLAENNAKKO: Sievi kotona, Vaasa vieraissa
19.6.2019 15:39 Uutiset / Jaoston pääsivusto

TUPLAENNAKKO: Sievi kotona, Vaasa vieraissa

23.09.2016 10:30

Futsal-liiga käynnistyy Kampuksen Dynamon osalta karskilla kahden kovan kapinan tuplaviikonlopulla. Kausi 2016–17 potkaistaan liikkeelle lauantain "prime timessa" todellisella huippukamppailulla, kun kotiotteluun Monnarin hirviöluolaan saadaan vieraaksi hallitseva Suomen mestari Sievi Futsal. Urakointi jatkuu sunnuntaina Vaasassa, jossa KaDylle heittää haasteen viime kevään ilmiöjoukkue Ruutupaidat.

---

La 24.9. klo 17:00

Jyväskylän Monitoimitalo

KaDy – Sievi Futsal

Liput: 8€/5€

Kausikortti 60€/30€

HUOM! Opiskelijoilla ilmainen sisäänpääsy tähän otteluun.

FACEBOOK-TAPAHTUMA

ENNAKKOASETELMAT

Dynamo pelasi liigakauteen valmistautuessaan maltillisesti ainoastaan kolme harjoitusottelua, joita kaikkia leimasi vähämaalisuus. Ilvekselle kärsittiin tappio luvuin 1–2, kun taas JoSePa kaatui 3–1 sekä Riemu maalein 2–1. Harjoitusotteluiden tehokkain punamusta on ollut tehoilla 1+2 Santi Sardà.

Sievi puolestaan oli tositoimissa jo elokuussa isännöityään UEFA Futsal Cupin karsintakierrosta Ylivieskassa. Turnaus oli viime kaudella eurokentillä edukseen esiintyneelle SiFulle pettymys, sillä georgialaisjoukkue vei jatkopaikan isäntien nenän edestä varsin täpärällä tavalla. Lisäksi Sievi kohtasi Super Cupin ottelussa kotisalissaan GFT:n melkoisen maali-ilottelun merkeissä (6–8).

SiFu onkin ollut tunnettu nimenomaan massiivisesta tulivoimastaan ja nimet Nikola Erceg, Joni Pakola sekä Rami Tirkkonen tulevat suurella todennäköisyydellä löytymään alkavallakin kaudella pistepörssin kärkikymmeniköstä.

Sievillä on kiistatta ollut viimeisten kahden kauden ajan tiukka niskalenkki Dynamosta, sillä peräti kuusi edellistä joukkueiden välistä kamppailua on päättynyt keltapaitojen voittoon. Tämä tyly tilastofakta antaa varmasti punamustan miehistölle lisäpontta sarja-avauksen latauksen ohella.

jani_korpela-KADY_300px.jpg

Monnarilla saa lauantaina tulikasteensa punamustassa paidassa ainain kolme uutta pelaajaa. Barcelonan liepeiltä kotoisin olevat Santi Sardà sekä Pol Viada ovatkin olleet tehokkaina jo harjoitusotteluissa ja toisensa hyvin tuntevilta kaveruksilta on lupa odottaa kauden mittaan maukkaita kombinaatioita. Viadan osalta debyytti saattaa tosin viivästyä Britanniasta saapuvan pelilupansa toistaiseksi viipyessä. Tampereen joukkueista Dynamoon siirtyneiden maajoukkuepelaajien osalta kannattaa yleisön kiinnittää huomionsa Jani Korpelan (kuvassa) kulmuriluuppeihin ja puolustuspelaamiseen sekä Sergei Korsunovin vasempaan jalkaan.

KaDy vs. Sievi kautta aikojen (Futsal-liiga, Futsal-Ykkönen)

9 voittoa, 2 tasapeliä, 11 tappiota (maaliero 92–82)

---

Su 25.9. klo 16:00

Vaasan kauppaoppilaitos

Ruutupaidat – KaDy

ENNAKKOASETELMAT

Sunnuntaina punamusta futsalkoneisto siirtyy siis länsirannikolle ja kohtaa Ruutupaidat ottelussa joka käynnistyy vain noin 21 tuntia edellisillan huippumittelön päättymisen jälkeen. Vaikka Dynamo kiistatta jonkin sortin ennakkosuosikki sunnuntain kamppailuun onkin, niin Ruutupaidoilla on puolellaan pienehkön kotisalin ohella myös levätty sunnuntai. Siinä missä KaDy saa vääntää lauantai-illan kovalla tempolla Suomen parasta futsaljoukkuetta vastaan ja istua kaupan päälle kolmisensataa kilometriä bussissa, aloittaa Ruutupaidat kautensa vasta sunnuntaina.

Vaasalaiset ovat perinteisesti suosineet sangen suoraviivaista futsalia, jota heidän pienikokoinen kenttänsä myös voimakkaasti suosii. Aivan maineensa mukaisen yksiniittinen nippu ei tänä päivänä enää ole, ja viime kevään kiimaviikoillaan "Ruutu" esitti parhaimmillaan sangen komeaa rulettia eritoten kolmikon Autio–Karri–Träskbäck johdolla. Joukkueessa jatkaa myös petollisen juonikas Jan-Christian Westermark, joka edustaa suoraa linjaa Ruutupaitojen viime vuosikymmenen huippuvuosiin. Kaupungissa oli myös aistittavissa jonkinlaista uutta nostetta lajin suuntaan, joten kotiavaus nimekästä Dynamoa vastaan saattaa houkutella hyvinkin väkeä Kauppiksen lehtereille.

Oletettavasti viikonlopusta on siis muodostumassa Dynamolle kohtuullisen kuluttava ja leveälle ringille on oitis käyttöä, semminkin kun muutamien runkonimien pelikunto on niin ja näin, kuten pelaaja-valmentaja Mikko Kytölän kommenteista jäljempänä ilmenee.

KaDy vs. Ruutupaidat kautta aikain (Futsal-liiga):

2 voittoa, 2 tappiota (maaliero 21–17)

–––

MIKKO KYTÖLÄN KOMMENTIT TUPLAVIIKONLOPUN OTTELUIHIN

Kimmo Tolvanen, Tarkko Savela, Jere Keskinen, Mikko Takala ja Arash Muridiyazd ovat runkopelaajista kärsineet loukkaantumisista. Pol Viadan pelilupa tuskin saapuu viikonlopulle, ja Jaakko Kinnunen uupuu perhesyiden vuoksi.

mikko_kytola-lahikuva2015.jpg

– Sievi Futsal on tämän hetken kovin joukkue Suomessa, ja he ovat melko selkeitä ennakkosuosikkeja tänäkin vuonna. Meidän pitää kuitenkin pyrkiä varsinkin kotona olemaan aina se joukkue, joka kontrolloi ottelua. Vahvimmillaan Sievi on 1 vs. 1 -pelaamisessa hyökkäyssuuntaan, ja tämän vahvuuden eliminoimiseen meidän tulee keksiä keinot. KaDy on uudistunut paljon viime kaudesta, eikä pelimme ole vielä täysin valmista; mutta uskon, että laitamme Sievin tiukille jo näin kauden ensimmäisessä kamppailussa.

– "Rambo" Tirkkonen on todella vaarallinen maalin edessä, joten siihen kiinnitämme varmasti jonkin verran huomiota.

– Sunnuntaina meitä odottaa yksi kauden vaikeimmista vieraspeleistä: pieni kenttä on meille vieras, ja Ruutupaidat pääsee meitä vastaan tuoreilla jaloille. Viime kaudella oli hienoa seurata, miten vaasalaiset kehittivät peliään loppukaudesta, jolloin he saivat myös yllättäviä tuloksia irti itsestään.

Aapo Autiota vastaan on mielenkiintoista pelata vuosien tauon jälkeen. Hieno pelaaja.   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat