05.08.2016 Mikko Kytölästä KaDyn pelaaja-valmentaja
19.6.2019 15:31 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Mikko Kytölästä KaDyn pelaaja-valmentaja

05.08.2016

Kampuksen Dynamo siirtyy kaudella 2016–17 valmennuksen osalta uuteen aikaan, kun vastuuluotsin paikan ottaa haltuunsa punamustan vahvuuteen palaava seuraikoni Mikko Kytölä. Uransa aikana Dynamon ohella neljää italialaista ammattilaisseuraa edustanut 32-vuotias maajoukkuemies jatkaa myös parketin puolella ja hoitaa siis vakanssiaan pelaaja-valmentajan ominaisuudessa.

Aivan noviisi "Komik" ei valmentajana tokikaan ole, sillä hän on aiemmin toiminut pelaaja-valmentajana sekä Futsal Tridentinassa (Serie A2, Italia) että osana valmennustiimiä myös KaDyssa. Lisäksi kokemusta löytyy Gruppo Fassinan (Italia) Allievi-ikäluokan (14–16-v.) päävalmentajan tehtävistä.

Kytölä on eittämättä Dynamo-historian keskeisimpiä pelaajia, oltuaan seuran mukana koko matkan aina Futsal Kakkosesta liigan terävimpään kärkeen nousemiseen saakka. Viimeiset kolme kautta hän on pelannut siis Italian toiseksi ja kolmanneksi ylimmillä sarjatasoilla, pois lukien piipahduksen KaDy-nutussa keväällä 2015. Kytölän toistaiseksi viimeiseksi osoitteeksi Italiassa jäi sisilialainen Real Cefalù.

komik-hyppaa.jpg

Mikko Kytölä ja Monnarin yleisö pääsevät pian kohtaamaan taas toisensa.

Ave "Komik"! Mikä sai palaamaan Jyväskylään ja ottamaan Dynamon heittämän haasteen vastaan?

- Päätin jäädä täksi kaudeksi Suomeen monestakin syystä. Ensinnäkin haluan käydä Uefa:n futsalvalmentajakurssin tänä vuonna; toisekseen haluan päästä ilman ongelmia mukaan maajoukkueen tapahtumiin, jotka tällä kaudella usein menisivät päällekkäin Italian ottelupäivän eli lauantain kanssa: kolmanneksi uskon, että saamme KaDyyn poikkeuksellisen kilpailukykyisen joukkueen huolimatta siitä, että pikkuveli lähti minua karkuun Milanoon.

- Olemme kasaamassa varsin pätevää valmennustiimiä, joten koko paletin hoitaminen ei jää yhden ihmisen harteille. Aion itse olla paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin, ja pyrin järjestämään asiat niin, ettei päävalmentajuus juurikaan vaikuttaisi pelilliseen panokseeni. Mielenkiintoista nähdä, onnistunko tässä.

Entä minkälaista futsalia haluat KaDyn alaisuudessasi pelaavan?

- Tavallaan haluan jatkaa sitä työtä, mitä KaDyssa on jo vuosia tehty. Tero Kelhälä on luonut hyvät osaamisen pohjat vanhoille KaDyn pelaajille. Perusasiat on hallussa, joten siinä mielessä asiat on mallillaan. Haluan kuitenkin tuoda taktiselle puolelle joitain uusia tuulia ja nostaa rimaa arkipäivän tekemisessä - uskon, että suurin nautinto meille tulee siitä, kun kehitymme. Jos puhutaan ihan asioiden oikeilla nimillä, niin isoimmat työmaat on murtautumispelin hiomisessa ja maalinteossa, tilanteenvaihtojen ratkaisemisessa sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan ja yleisesti pelin lukemisessa.

- Lisäksi haluan auttaa kehittymään etenkin sellaisia nuoria pelaajia, jotka ovat maajoukkueen tai ammattilaisuuden kynnyksellä.

Minkälaiset ovat odotuksesi lähestyvää uutta liigakautta kohtaan?

- Futsal-Liiga on edelleen sarja, jossa kollektiivisen pelin organisoimisella voi saada merkittävää kilpailuetua vastustajaan nähden. KaDy tulee hyödyntämään tämän mahdollisuuden. Kun tähän vielä lisätään tulevan kauden pelaajiston laadukkuus ja se, että KaDyssa uhrautuminen joukkueen edun vuoksi on normi, niin väitän, että pystymme taistelemaan pokaaleista.

- Täytyy kuitenkin kunnioittaa sitä tosiasiaa, että Futsal-Liiga on mennyt viime vuosina jatkuvasti eteenpäin ja myös vastustajat ovat hankkineet osaamista sekä tietoa. Meidän pitää tehdä töitä hattu kourassa ja uskoa omaan peliimme.

Onko vielä jotain, mitä haluaisit tässä yhteydessä sanoa?

- Olen todella innoissani koko tulevasta kaudesta ja että toivon että saadaan nostettua Keski-Suomen futsalbuumi vielä ihan uusiin sfääreihin!

- Lisäksi haluan vielä kiittää edellistä seuraani seuraani Real Cefalùta mahtavasta viime kaudesta.

KaDy-hirviö toivottaa "Komikin" lämmöllä tervetulleeksi takaisin uudessa roolissaan ja kiittää väistyvää päävalmentajaa Tero Kelhälää kuluneesta kahdesta kaudesta!

Kadyfutsal.net ryhtyy hiljalleen julkaisemaan kauden 2016–17 joukkueen kokoonpanoa ja ensimmäiset sopimusuutiset ovat luvassa tulevalla viikolla. Tiedossa on oikein mielenkiintoisia nimiä – pysykää linjoilla!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat