26.02.2016 Uumajasta Monnarille: syvähaastattelussa Jesse Kalliokoski
19.6.2019 15:11 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Uumajasta Monnarille: syvähaastattelussa Jesse Kalliokoski

26.02.2016

Tammikuussa esittelimme Madridista Jyväskylään opintojen vuoksi muuttaneen maalivahti Jesús "Jesse" Cabello Torrasin. Dynamon treenivahvuuteen saapui juuri kilpakauden alla myös toinen "ulkomaanvahvistus", Kokkolasta alun perin kotoisin oleva Jesse Kalliokoski, joka on napannut suuren roolin paitsi KaDyn pelaavassa kokoonpanossa myös pukukopissa ja Dynamon sosiaalisessa elämässä.

KaDyfutsal.net nappasi "Bergforsin" kahteen otteeseen syväluotaavaan haastatteluun, joka julkaistaan nyt viimein Liigan maaottelutauolla.

jesse-ja-jesus-2015.jpg

Kuva: Kaimakset kuin veljekset... muttei koskaan ilvekset. Jesús Cabello ja Jesse Kalliokoski, debyyttikausi KaDyssa.

– Ave, Jesús! Otit yhteyttä päävalmentaja Tero Kelhälään aivan liigakauden alla kysyen, mahtuuko joukkueeseen mukaan. Ajoitus oli täydellinen, sillä KaDy kärsi lokakuussa pelaajakadosta ja loukkaantumiskierteistä pahemmin kuin vuosikausiin.

mariehem_logo.jpg– Ave! Joo, minulla oli pieni polte takaisin futsalin pariin kahden välivuoden jälkeen. Pari vuotta aiemmin olin muuttanut Kokkolasta Uumajaan, jossa pelasin jalkapalloa Mariehem SK:ssa(Ruotsin 2. divisioona). Sitä ennen olin pelaaja-valmentajana Thorengruppenissa. Thorengruppen nousi futsalin Allsvenskaniin täksi kaudeksi; minua kysyttiin sinne pelaaja-valmentajaksi, mutta polte oli palata Suomeen tässä vaiheessa.

– Vaikka panostit Ruotsin-vuosinasi jalkapalloon, sinulla on myös vahva futsaltausta Kokkolasta?thorengruppen_logo.jpg

– Kyllä. Futsalia olen pelannut 2000-luvun alkuvuosista, jolloin kokosin oman joukkueen, jossa pelailin 3–4 vuotta piirinsarjoissa ennen kuin siirryin TP-Kaarlen riveihin. Pelasin TP-Kaarlessa Liigaa ja Ykköstä yhteensä kahdeksan vuotta [2005–2013]. Jatkoimme vielä yhden kauden Ykkösessä, kun olimme pudonneet Liigasta toiseen kertaan. Välissä siis noustiin Liigaan. Meillä oli ihan hyvä joukkue; runkosarjassaoltiin monena kautena aivan kärjessä, mutta SM-mitali jäi lopulta Kaarlelta ottamatta.

– TP-Kaarlea pidettiin ”vanhan koulukunnan” futsaljoukkueena, joka ei uusiutunut ja kehittynyt tarpeeksi ja putosi lopulta kehittyvän Liigan kelkasta. Mikä sai sinut hakeutumaan KaDyyn, joka on taktisen futsalin edelläkävijöitä Suomessa?

– Kaikki lähti UEFA B -futsalvalmentajakurssilta, jossa tapasin monen eri joukkueen valmentajia ja keskustelimme paljon nykypäivän futsalista Suomessa. Into pelaamiseen heräsi oikeastaan siellä. Vaihtoehtoja tulikin yllättävän paljon kun kerroin palaavani Suomeen. KaDy on menestyksekäs ja tavoitteellinen seura, joka tuntui hyvältä tässä vaiheessa. Oli pari muutakin vaihtoehtoa, mutta halusin eniten tänne. Minulla ei ollut mitään siviilielämän virityksiä Jyväskylään; olin palaaamassa Uumajasta Suomeen joka tapauksessa ja tulin Jyväskylään ensisijaisesti futsalin vuoksi.

jesse-kalliokoski-reenit2015.jpg

Kunnioitettavaa; arvostamme tätä! Miten olet viihtynyt toistaiseksi?

– Ensimmäinen pelihän tuli syksyllä todella nopeasti. Dynamolla oli kokoonpano- ja loukkaantumishuolia, joten sain debytoida saman tien parien treenien jälkeen Ilvestä vastaan TV-ottelussa. Se nyt ei mennyt meiltä aivan nappiin [4–0-tappio].

Olen oppinut paljon nopeaan tahtiin; futsal on todella mennyt Suomessa eteenpäin Kaarle-ajoistani ja treenit ovat olleet hyviä. Alun perin ajattelin tähdätä pelikuntoon syyskierroksen aikana, mutta vastuuta tuli alusta alkaen. Olen aina valmis ”askiin”, jos komento tulee.

– Jyväskylä on minulle uusi kaupunki; aikaisemmin olin ollut vain pelaamassa täällä JJK:ta, KaDya ja Skädämiä vastaan… muistot näistä eivät ole kovin voittoisia! Erittäin hyvin olen istunut joukkueeseen vaikka omat tehot vielä on edessäpäin. Joukkuehenki on helvetin hyvä (jos näin saa sanoa?) ja tuntuu jo tässä vaiheessa, että olisi pelannut näitten jätkien kanssa jo 10 vuotta.

– Mitä muuta teet pelaamisen ohessa?

– Tällä hetkellä keskityn vain futsaliin. Valmennan myös pelaamisen ohella KaDyn naisia ja olen myös käytettävissä juniorivalmennuksessa jos kyselyjä tulee. Olen myös kouluttautumassa futsalvalmentajaksi. Sopivan paikan tullen hakeudun valmennuskoulutuksiin. Kävin tosiaan syksyllä Eerikkilässä UEFA B -kurssin.

– Henkilökohtaiset tavoitteesi tälle kaudelle, joka on jo kääntynyt kevätpuolelle?

– Avausnelikkoon pääseminen kun tosipelit alkavat, vaikka hyvin olen kyllä vastuuta saanut jo tähänkin asti. Melko varmasti alkaa verkkokin soida eri nyt kun pääsee harjoittelemaan joukkueen kanssa täysipainoisesti. Haluan auttaa Dynamon mitaleille, mieluiten mahdollisimman kirkkaille. KaDy on aina mitaleista taisteleva joukkue ja itseltäni puuttuu vielä SM-mitali.

jesse.jpgJesse Kalliokoski

Ikä: 29

Pituus: 178 cm

Paino: 71 kg

Aiemmat seurat: TP-Kaarle (Kokkola), Thorengruppen (Uumaja)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat