13.02.2016 RAPORTTI: KaDylle historiallinen tappio Somerolla
SeuraJulkaistu: 19.06.2019 00.00

13.02.2016

KaDy niukkaan tappioon Somerolla

Kampuksen Dynamolle jäi luu käteen Somerolla lauantai-illan vierasottelussa. Sarjan kärkikahinoissa viihtyvät isännät pitivät kaikki kolme pistettä kotonaan lukemin 4­–2 (2–2), vaikka KaDy kävi ottelussa jo kahden maalin johdossa.jesse.jpg

Vahvaa debyyttikautta Dynamossa pelaava Jesse Kalliokoski vei KaDyn kahden maalin karkumatkalle avausjaksolla. SoVo kuroi eron tasoihin puoliaikasummeriin mennessä Liigan maalipörssikärki Arber Istrefin kahdella nopealla osumalla.

Toisella puoliajalla Istrefi syötti Xhevdet Gelan maalintekoon ja kotijoukkue siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. KaDyn takaa-ajo oli kuumeinen ja keltaiset kortit viuhuivat puolin ja toisin, enimmäkseen somerolaisille. Kolme minuuttia ennen päätöstä Istrefi kruunasi iltansa syöttämällä Tuomas Hakalan 4–2-osuman ja KaDy oli lyöty. Kyseessä oli yhteisen liigahistorian ensimmäinen kerta, kun KaDy jäi Somerolla ilman voittoa.

Tappio tietää käytännössä sitä, että viidenneksi sarjassa jämähtänyt Dynamo pelaa viimeiset viisi kierrosta runkosarjan sijoituksista 5–8 eli pudotuspelipaikoista ilman kotietua. Neljän kärki Ilves, Sievi, SoVo, GFT alkaa olla jo liian kaukana edellä. Runkosarjan kahdeksan parasta jatkavat puolivälieriin; sijoilta 10–11 joudutaan liigakarsintoihin.

Kauaa ei tappiota ehditä murehtia, kun KaDy palaa parketille heti sunnuntaina 14.2.. Ystävänpäivän mittelössä Jyväskylän Monnarille saapuu pudotuspelipaikastaan rajusti kamppaileva Oulun Tervarit. Ottelu alkaa klo 16:30.