09.01.2016 ENNAKKO: kevätkierroksen korkkaus lauantaina Valkeakoskella
19.6.2019 14:41 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: kevätkierroksen korkkaus lauantaina Valkeakoskella

09.01.2016

la 9.1.2016 klo 15:00

Valkeakoski, Apian urheilutalo

Mad Max – KaDy

Tomvisualin suora striimi ottelusta: http://www.tomvisual.fi/madmaxtv/MadMaxTV.php

madmax.jpgkady-logo300px.png

Futsal-Liigan joulutauko päättyi loppiaisena, kun puolet joukkueista kävi tositoimiin tahoillaan. KaDy sai odottaa kevätkierroksen korkkaamista lauantaihin, jolloin vuorossa on runkosarjan neljästä Pirkanmaan-matkasta toinen. Isäntäjoukkue Mad Max on valunut sarjataulukon 8. sijalle; KaDy on hieman ylempänä ja yrittää pysyä kärkinelikon tahdissa.

Ennakkoasetelmat

KaDyn ja Mad Maxin välisiä kohtaamisia on viime vuosina hallinnut suvereenisti KaDy. Ennen tätä kautta Dynamolla oli vakuuttava 12 ottelun voittoputki ja 14 ottelun tappioton putki koskilaisia vastaan kuuden vuoden ajalta. Lokakuun kotiavauksessa voimasuhteet keikahtivat kuitenkin brutaalilla tavalla, kun ”Mäxit” hakivat Monnarilta yllätysvoiton kypsällä puolustuspelillä ja terävillä vastahyökkäyksillä. Pisteryöstön päämaakarina hääri tolppien välissä Max-vahti Mikko Ananin, joka pelasi elämänsä ottelun pettyneen jyväskyläläisyleisön edessä. Voittolukemiksi kirjattiin KaDyn tuhnuillessa peräti 0–4, ja vaikka numeroissa oli hieman ilmaa, oli voitto koskilaisille aivan ansaittu – ja tappio KaDylle kenties kaivattu herätys.

Mad Max parkkeerasikin koko alkukaudeksi sarjataulukon kärkipäähän etenkin vahvan kotirekordinsa turvin; edelleen Valkeakoskella on kuluvalla kaudella nähty ainoastaan kolmen ja kahden pisteen kotivoittoja. FC Kemi ja hallitseva mestari SiFu kaatuivat vieläpä dramaattisilla 45. minuutin voittomaaleilla, joten Apian urheilutalolla on kotiyleisölle syötetty mannaa koko syksy.

Sen sijaan vieraissa ”Koirat” ovat keränneet mainitun KaDy-voittonsa jälkeen suorastaan patasurkean saldon: viisi tappiota, joista osa varsin rumin lukemin. Loppiaisena Mad Max kävi kuittaamassa Oulussa sellaisen 6–0-selkäsaunan, että lauantaina kotiparketille astelee varmuudella vihainen ja sisuuntunut ”koiralauma”. Useiden avainpelaajiensa loukkaantumisia Mäxit ovat paikanneet hyvällä taisteluhengellä ja nuorten tulokkaiden esiinmarssilla; maalivahtiosastoaan he vahvistivat kesken kauden Ilveksen Leo Rantasella, joka korvannee kokoonpanossa Monnarin-sankari Ananinin lauantainakin.

rage.jpgMyös Dynamon syyskierros oli vuoristorataa. Kahta nollan pisteen (ja nollan maalin!) matsia seurasi komea viiden ottelun voittoputki, joka katkesi marraskuussa varsin katkerilla vaiheilla maustettuna peräti kolmen tappiomatsin putkeen. Joulukuussa puna-mustat onneksi kokosivat rivinsä ja raastoivat keskinkertaisella pelillä kaksi niukkaa voittoa alakastin vastustajista; viimeiseksi kaatui Ruutupaidat Vaasassa luvuin 4–6.

KaDy on pienen jouluhuilin jälkeen treenannut laadukkaasti, joskin tavallista pienemmällä ringillä. Nuoremmista Markus ”Rage” Rautiainen(vas.) on osoittanut treeniaskissa sellaisia otteita, että on vaan ajan kysymys, milloin liigaotteluiden puolella jysähtää kunnolla. Dynamo pääsee Valkeakoskelle kelpo kokoonpanolla, joskin hyvävireinen Jere Keskinen joutuu jättämään väliin pari–kolme ottelua ja Jose Ikonen jää sairastamaan kotipuoleen. Kokenut Kimmo Tolvanen on vaihteeksi toipunut lukemattomista vaivoistaan ja nostetaan avausviisikkoon välittömästi.

Missään nimessä joukkueiden tämänhetkinen tasoero ei ole samaa luokkaa kuin parina edelliskautena, jolloin ne ovat miehittäneet aivan eri pykäliä sarjataulukossa ja loppusijoituksissa. Tällä hetkellä eroa on Dynamon hyväksi vaivaiset 3 pistettä, tosin yhden rästiottelun varauksella. Nyt on KaDylla kuitenkin verrattain hyvä sauma kasvattaa pistepottia, semminkin kun loppiaisena Mad Maxin otteista paistoivat lievät kriisijoukkueen oireet. Vaikka KaDy lokakuussa joutui tunnustamaan Mäxit paremmakseen, ei Valkeakoskelta ole kertaakaan seurahistorian aikana poistuttu tappio niskassa (1 tasapeli, 6 voittoa). Toivotaan, että tämä putki saa jatkoa lauantaina ehjän Dynamo-esityksen siivittämänä.

Seuraa tätä

kajuk-syys-2015.jpgSekä Mad Maxin pääkäskijä Jani Paananen että KaDyn Tero Kelhälä ovat viikonlopun yli Futsal-Liigaseurat ry:n tukemalla opintoekskursiolla Madridissa, joten päävalmentajien poissaolojen suhteen puntit ovat tasan. KaDya luotsaa Valkeakoskella luonnollisesti pelaaja-valmentaja-kapteeni Jukka Kytölä (oik.), kun Mäxien puikoissa Paanasta sijaistanee kokenut kehäkettu ja seuraikoni Timo Kopola.

Kun kissat ovat poissa, tanssivatko hiiret pöydällä? Kumpi pelaaja-valmentaja vetää pidemmän korren taktisella puolella? Kytölästä on joulutauon aikana tullut tuore isä; nähtäväksi jää siis myös, vaikuttaako onnellinen perhetapahtuma jo ennestään huikean pelaajan otteisiin lisäboostin tavoin. KaDyfutsal.net onnittelee joukkueen selkärankaa ”Kajukia” ja hänen perhettään!

Aiemmat kohtaamiset (Futsal-liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup)

12 voittoa, 2 tasapeliä, 2 tappio (maaliero 71–40)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat