25.04.2015 RAPORTTI: Ensimmäisessä finaalissa täpärä tappio
19.6.2019 13:28 Uutiset / Jaoston pääsivusto

RAPORTTI: Ensimmäisessä finaalissa täpärä tappio

25.04.2015

Sievi vei nimiinsä Futsal-Liigan ensimmäisen finaalin. Todellisessa trillerissä nähtiin kohtuullinen tukku maaleja: isäntäjoukkue Sievi meni ensin 3–0-johtoon, sitten Dynamo tuli ylivoimapyörityksellä varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla tasoihin, ja jatko-ottelun viimeisellä sekuntilla iskettiin viimeinen, ratkaiseva maali.

kaihlos.jpg

Pelistä osattiin odottaa kuumaa ja molemmille joukkueille vaikeata. Isännät olivat ahtaan kotisalinsa nihkeällä alustalla jonkinasteisia ennakkosuosikkeja, mutta KaDyn kurinalainen ja tehokas joukkuepeli tuskin yllätti pohjalaisia. Kummallakin joukkueella oli vahvemmat jaksonsa, ja vain yhden maalin ero vastasi tasaisen ottelun pelitapahtumia.

Ottelun tehopisteet jakautuivat melko ennakoiduille nimille, mutta Sievin maalit eivät olleet odotettuja kovia pommeja, jollaiset Niila-Ville Laitinen koppasi KaDyn maalilla. Isännät liukuivat pallon kolmesti maaliin, ja 2–0-osuman puski Dritan Stafsulapäällään. Toisessa päässä palloa pussitettiin tyypillisempään tapaan: ensimmäisen kavennuksen pohjusti Jere Keskinen, joka laukoi kuljetuksen päälle pallon tolpan kautta ”Maagi” Hosion ulottuville, Dynamon toinen ja kolmas maali syntyivät ylivoimapelillä Jussi Kaihlajärven (oik) ja Arash Muridiyazdin viimeisteleminä.

Ylivoimapelillä KaDy pyrki myös ratkaisemaan ottelun itselleen jatkoajalla. Yhteensä reilusti toistakymmentä minuuttia lentävällä maalivahdilla tarkoittaa kuitenkin sitä, että jossain vaiheessa vastustaja pääsee sohimaan palloa kohti tyhjää maalia. Tällä kertaa upporikas tai rutiköyhä kostautui, kun Sievin Jarmo Junno pääsi maalaamaan vain sekuntia ennen kuin summeri olisi soinut pilkkukisan merkiksi.

Kovaksikin yltyneessä mutta siistinä pysyneessä pelissä ei päästy kokeilemaan kymppimetrisiä, vaikka KaDy sai virhetilinsä täyteen ensimmäisellä puoliskolla ja Sievillekin merkittiin jatko-ottelussa neljäs virhe. Sen sijaan yksi ulosajo nähtiin, kun isäntien kokeneelle Timur Inapshballe nousi jatko-ottelussa toinen keltainen kortti. Se tarkoittaa, että Inapshba on poissa sunnuntaisesta toisesta finaalista.

KaDyn manageri Samu Kytölää tappio ei huolestuta:

– Materiaalin leveys vahvistaa huomista kotietuamme. Saamme taas mukaan Mikko Takalan ja pelikiellon takia poissa olleen Mikko Kytölän, kun taas Sieviltä lienee poissa Timur Inapshban lisäksi toisen puoliskon alussa loukkaantunut Radik Ahmetkhanov. Tänäänkin pelimme oli vakuuttavaa – etenkin toisen puoliskon lopun pitkä ylivoimapeli – ja finaalisarjassa nähdään varmasti ainakin neljä peliä.

Tilastot ja raportti täällä.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat