18.02.2015 Kerkko Huhtanen Ilveksen leipiin
18.6.2019 22:04 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Kerkko Huhtanen Ilveksen leipiin

18.02.2015

johto-kerkko.jpg

KaDy:n monivuotinen valmentaja ja luottopelaaja Kerkko ”Georg” Huhtanen (kuvassa vielä komea Dynamo-paita yllään) siirtyy Tampereelle KaDy:n arkkivastustajan Ilveksen palkkalistoille.

Liikuntatieteiden maisteriksi viime vuonna valmistuneella Huhtasella on monipuolinen tausta ja osaaminen futsalista, jalkapallosta ja urheiluseuratoiminnasta ylipäätään. ”Georg” on ollut jo pitkään aktiivisena oman alansa työmarkkinoilla: mahdollinen lähtö Dynamosta olikin neuvoteltu osaksi kuluvan kauden 2014–15 valmentajasopimusta. Ennen tänään julkistettavaa sopimusta Huhtanen ehti toimia muutaman kuukauden Suomen Palloliiton futsalvalmentajakouluttajana.

Huhtasen nimikkeeksi Ilves-organisaatiossa tulee futsalkoordinaattori, ja hänen osa-aikaiseen toimenkuvaansa kuuluu erityisesti lasten ja nuorten futsalin kehittäminen. Tällä viikolla raukeavan KaDy-valmentajasopimuksensa mukaisesti Huhtanen ei saa siirtyä kesken kauden Ilveksen liigajoukkueeseen, mutta läheisesti Liiga-Ilvekseen kytköksissä olevien U20- ja reservijoukkueiden tiimeissä hänet nähtäneen jo aivan lähipäivinä.

KaDy:n kannalta tilanne ei aiheuta tarvetta suuriin organisaatiomuutoksiin, sillä Huhtasen valmistuminen ja työnhakuaikeet olivat tiedossa jo pitkään. Päävalmentaja Tero Kelhälän tukena ovat edelleen pelaaja-valmentaja Jukka Kytölä, fysiikkavalmentaja Jussi Kaihlajärvi sekä nyt omalla panoksellaan myös Italiasta palannut Mikko Kytölä. Huhtanen ripusti viime kauden jälkeen futsalkengät toistaiseksi naulaan eikä ole pelannut kuluvalla kaudella otteluakaan.

Totta kai on aina iso menetys seuralle, jos aktiivinen ja asiantunteva taustahenkilö muuttaa muualle. Erityisesti ”Grigorin” lähtö kirpaisee, koska hän sai pestin juuri Ilveksestä, KaDy:n puheenjohtaja Samu ”Smaug” Kytölä toteaa tyynenä.

johto-smaug.jpg

Huhtasen lähtöön oli kuitenkin varauduttu jo jonkin aikaa eikä hänellä tämän kauden joukkueessa ole ollut korvaamatonta roolia.
KaDy:n valmennustiimistä lähtee kuitenkin valtava kimpale asiantuntemusta ja osaamista, Kytölä jatkaa.

Kerkko on ollut tärkeä palanen menestystarinaamme viimeisen muutaman vuoden aikana. Ei ole poissuljettua, etteikö hän jatkaisi KaDy-taustoissa jossain roolissa; Georg perheineenhän on kotoisin Keski-Suomesta.

– Ilves on jämerä organisaatio ja varmasti houkutteleva työpaikka Georgin kaltaiselle tyypille, jonka erikoisalaa on nimenomaan futsal. – Meilläkin rekrytointi- ja palkkaussuunnitelmat erityisesti junioritoimintaan suunnattuna ovat tapetilla säännöllisesti; ehkä jo lähitulevaisuudessa eri rahoitusmuotojen kautta pystymmekin tekemään samankaltaisia satsauksia, ”Smaug” paaluttaa.

Vahinkoa Liigan ratkaisupelien suhteen ei KaDy:lle siirrosta synny, sillä Georg ei tule ”vuotamaan” Ilveksen edustusjoukkueen suuntaan minkäänlaisia KaDy:n sisäisiä tietoja, Kytölä vielä rauhoittelee äänekkäimpiä ”Juudas-huutelijoita”. – Huhtanen on tarkka, ajoittain jopa pedantti eettisistä ja sopimusoikeudellisista asioista – rautainen ja asiallinen ammattilainen.

Huhtanen pelasi KaDy:n edustusjoukkueessa kaudet 2008–14. Hän on ollut osa Dynamon valmennustiimiä koko KaDy:n liigataipaleen, josta kaudet 2012–13 ja 2013­–14 päävalmentajana.

Huhtasen haastattelu asian tiimoilta julkaistaan näillä sivuilla myöhemmin.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat