13.02.2015 ENNAKKO: Vahvistunut KaDy isännöi PS Villaa
18.6.2019 21:58 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Vahvistunut KaDy isännöi PS Villaa

13.02.2015

Futsal-Liiga, 17. kierros
KaDy–PS Villa
La 14.2.2015 klo 14.00
Monnari, JKL
Liput: 7/4 €; kausikortit: 50/30 €. (Huom! Kaksi yhden hinnalla -tarjous alla)

Monnarilla isännöidään ystävänpäivänä PS Villaa Hyvinkäältä. Sarjanousijan kausi on mennyt tasaisesti taulukon loppupäässä, ja hyvinkääläisiä uhkaakin suora putoaminen. KaDy puolestaan on maajoukkuetauon aikana parannellut kolmen tappiollisen pelin haavoja: Dynamo menetti tammi–helmikuun vaihteessa sarjakärjen aseman ja putosi cupista. Dynamo-leirissä katsotaan kuitenkin eteenpäin: sarjataulukossa niukasti edelle menneitä Sieviä ja Ilvestä hätyytellään entistä vahvemman miehityksen voimin. Kevään uutispommi on tietenkin Mikko ”Komik” Kytölän (oik.) paluu Italian ammattilaisparketeilta. ”Komikin” siirtopaperit eivät välttämättä ehdi vielä lauantaiksi, mutta kahden muun uusvanhan vahvistuksen edustusoikeus on varma: Jaakko ”Yakub” Kinnunen ja LPK:sta lainaan tuleva maalivahti Aake ”Tico” Partio pukeutuvat jälleen punamustiin.komik.jpg

Ystävänpäivän kunniaksi otteluun pääsee yhdellä lipulla kaksi katsojaa, mikäli heillä on mukanaan jokin urheiluväline hyväntekeväisyyteen lahjoitettavaksi.

Ennakkoasetelmat

Ei ole epäilystäkään, etteivätkö isännät lähtisi peliin ennakkosuosikkeina. KaDy on voittanut 16 ottelustaan 13 ja tehnyt niissä 94 maalia, enemmän kuin yksikään kilpakumppani. Ilmiömäinen ykkösnyrkki – Sadeg Akhawanin, Miika Hosion, Jukka Kytölän ja Arash Muridiyazdin ketjulla on liigassa yhteensä 129 tehopistettä – on pysynyt kunnossa ja iskukykyisenä.

Hyvinkääläiset ovat puolestaan raapineet kasaan vain kuusi pistettä. Nekin ovat tulleet kauden alkupuolella sarjapaikastaan kamppailevalta Mad Maxilta, alemman keskikastin TPK:lta ja vasta myöhemmin nousukiitoon lähteneeltä SoVolta. Villan sitkeyttä ei kuitenkaan pidä aliarvioida: joukkue onnistui miltei niistämään tasapelit yleensä energiseltä Riemulta kotonaan (1–2) ja Suomen mestari Ilvekseltä vieraissa (1–0). Sievi antoi hyvinkääläisille todellisen selkäsaunan (13–0), mutta vauhdikas Leijona Futsal päästi heidät lähelle tasoitusta (9–7).

Edellisen kerran Dynamo kohtasi PS Villan Hyvinkäällä marraskuussa. Kyseessä oli kauden toinen vieraspeli, ja hirviölauma toi mukanaan täydet pisteet niin kuin kaikista syyskierroksen peleistä. Niila-Ville Laitinen piti maalinsa koskemattomana, ”Maagi” Hosio latoi hattutempun ja ”Kajuk” Kytölä sekä Mikko ”Roisto” Takala iskivät kumpainenkin yhden maalin. ”Roisto” on poistunut kevääksi rosterista ja ”Nippe” parantelee murtunutta varvastaan, mutta pelaajamateriaalin puolesta Dynamolla ei pitäisi olla ongelmia uusia voittoa.

Seuraa tätä

Mikäli tähdet ovat kohdallaan ja byrokratia suo, Monnarilla nähdään jälleen monivuotinen KaDy-kapteeni ja Suomen maajoukkueen ”Saliharrien” avainpelaaja Mikko Kytölä. Italian-ammattilainen tuskin tarvitsee pitkää sisäänajovaihetta vanhaan seuraansa, semminkin kun kansainvälisillä parketeilla on tullut runsaasti yhteistä peliaikaa KaDyn muiden maajoukkuemiesten kanssa. Voi kuitenkin olla, että siirtopaperit eivät ehdi lauantaiksi perille ja ”Komik” astelee kotiyleisön eteen vasta 4.3. Ilvestä vastaan.

Monnarin valistunut futsal-yleisö kiinnittänee huomionsa KaDyn peliin omassa päädyssä. Päävalmentaja Kelhälä sai alkukautta vaivanneet puolustuspään ongelmat kertaalleen kuriin, mutta alkuvuoden otteluruuhkan aikana vaarallisia pallonmenetyksiä nähtiin jälleen tuhoisin seurauksin. Voi kuitenkin olla, ettei altavastaajaksi leimattu PS Villa pyri luomaan erityisen tarmokkaasti painetta isäntäjoukkueen kenttäpuoliskolle, jolloin isänniltä nähtäneen pitkiä pallonhallintajaksoja.

Paluumuuttajia

yakub_allekirjoittaa.jpgDynamo-yleisölle vuosien saatossa tutuksi käynyt Jaakko Kinnunen allekirjoitti (ks. kuva) kuluvalla viikolla pelaajasopimuksen. Kulttipelaajan maineen hankkinut ”ruhtinas Yakub” on kulkenut KaDy-hirviön matkassa koko tämän liigataipaleen ajan. Vuosille 2008–2014 osui useita loukkaantumisjaksoja, mutta kuluva kausi oli ensimmäinen, joka Kinnusen oli tarkoitus jättää väliin. Toisin kuitenkin kävi: punamusta sydän veti takaisin Monnarille.

tico.jpg

Lainasopimuksella punamustiin liittyvä Aake Partio (oik.) puolestaan on keskisuomalaiselle yleisölle tuttu LPK:n paidasta. ”Ticô” on pelannut myös Ykkösessä U.S. Skädämin riveissä, ja Dynamon puiden välissä Partio nähtiin edellisen kerran kaudella 2012–2013.

Aiemmat kohtaamiset

PS Villa–KaDy (15.11.2014) 0–5 (0–2)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat