27.01.2015 ENNAKKO: KaDy ja Ilves vääntävät keskiviikkona cupin jatkopaikasta
18.6.2019 21:44 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: KaDy ja Ilves vääntävät keskiviikkona cupin jatkopaikasta

27.01.2015 8:00

Futsal Cup, 4.kierros

KaDy - Ilves FS
KE 28.1.2015 klo 19:30
Monnari, JKL
Liput: 7/4 €; kausikortti kattaa myös cup-ottelun

Kauden 2014-15 Futsal Cup käynnistyy viimein keskiviikkona myös Kampuksen Dynamon osalta. Futsal Cupin rakennetta on muutettu tälle kaudelle siten, että viime kauden liigan runkosarjasijoituksensa perusteella KaDy aloittaa kilpailun sen neljännesvälierävaiheesta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että paikka Espoossa 28.2-1.3 pelattavaan Final Four- lopputurnaukseen on lunastettavissa kahdella voitolla.

Palloliiton toimistolla heitetty arpa viskasi KaDyn ensimmäiseksi esteeksi yhden kovimmista mahdollisista vastustajista, sillä kumppaniksi Monnarin myöhäisillan tansseihin saadaan aina sytyttävä Ilves FS. Myös puolivälierien otteluparit on jo arvottu ja tämän kamppailun voittaja kohtaa tuolloin vieraskentällä Turun Pallokerhon.

ENNAKKOASETELMAT

KaDy pääsee valmistautumaan Ilves-otteluun positiivisissa tunnelmissa, kun tuloskurssi liigassa käännettiin avaustappion jälkeen viime viikolla taas nousuun. Niin Riemua kuin Tervareita vastaan pelattiin maalirikkaat ottelut, joista kumpainenkin puristettiin voitoksi tappioaseman kautta. Tilastollisesti ottelut noudattelivat koko kauden vallinnutta tendenssiä: hyökkäys takoo komeita tehoja, mutta vastaavasti omaan päähän menee yhä edelleen verraten paljon maaleja.

KaDyn meriittilistalta löytyy Futsal Cupin voitto vuodelta 2013, jolloin pokaali käytiin voittamassa Ruotsin puolella Haaparannalla järjestetyssä lopputurnauksessa. Cup onkin ollut Dynamolle perinteisesti tavoitteellinen kilpailu siinä missä liigakin ja Ilvestä lähdetään otteluruuhkankin keskellä kaatamaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Pelaajiston tiimoilta mainittakoon sen verran, että marraskuulta saakka sivussa olleen Jussi Kaihlajärven paluu kentille alkaa hiljalleen olemaan ajankohtainen.

Lähestulkoon pelkistä maajoukkueringin miehistä koostuva Ilves FS on tunnetusti maamme menestynein futsalseura. Cup-mestaruuksia tamperelaisilla on tilillään kolme kappaletta, joista viimeisin on voitettu joulukuussa 2011 Vantaalla. Perfektionistisella otteella oman maalinsa suojelemiseen suhtautuvan Ilveksen tavaramerkkinä ovat kuluvallakin kaudella olleet niukat, mutta varmat voitot. Joukkue pelasi viime viikolla Dynamon tapaan kaksi liigaottelua, ja näistä molemmissa se kukisti esimerkinomaisesti vastustajansa maaliluvuin 2-1.

Maalit olivat kortilla myös marraskuun liigaottelussa, jossa KaDyn onnistui hakea Kimmo Tolvasen ja Miika Hosion tekemillä maaleilla 0-2- voitto Ilvesluolasta. Todennäköisesti myös keskiviikkona on odotettavissa tarkkaa, pienten marginaalien futsalia. Cupissa tasapelin sattuessa pelataan liigan runkosarjasta poiketen 2x5 minuutin jatkoaika, jonka jälkeen ratkaisu haetaan tarvittaessa kuuden metrin rangaistuspotkupisteeltä.

KESKINÄISTÄ CUP-HISTORIAA

sadeg.jpg

Keskiviikon kohtaaminen on seurojen välillä kautta aikain toinen Futsal Cupissa. Marraskuussa 2010 oltiin vastakkain Tampereella ja sillä kertaa lopputuloksena oli Ilveksen 1-0- voitto. Hiemankaan pidemmän linjan KaDy-mieliset muistanevat myös kuinka edesmennyt KaDy II isännöi Ilvestä cup-ottelussa (niin ikään edesmenneellä) Huhtaharjulla. Tämän lokakuussa 2011 pelatun kamppailun Ilves vei nimiinsä numeroilla 1-7 ja tuolloin KaDy II:n kokoonpanossa olivat nykyisen liigarosterin miehistä Sadeg Akhawan (kuvassa) sekä Jere Keskinen.

KaDy vs Ilves FS kautta aikain (Futsal-liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup, Supercup):

7 voittoa, 1 tasapeli, 16 tappiota (maaliero 54-77)


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat