06.12.2014 Suomi pelaa sunnuntaina Pohjoismaiden mestaruudesta
SeuraJulkaistu: 18.06.2019 00.00

06.12.2014

Suomen miesten futsalmaajoukkue voitti perjantai-iltana Tampereella pelatussa kamppailussa Ruotsin numeroin 1–5 (1–3). KaDy:n Jukka Kytölä ja Miika Hosio pelasivat suuressa roolissa ”Saliharrien” ykkösketjussa Italian-ammattilaisen Mikko Kytölän ja kapteeni-esikoiskirjailija Panu Aution rinnalla: molempien tehopistesaldona länsinaapuria vastaan oli yksi maali ja yksi maalisyöttö.saliharrien_ykkosketju_juhii.jpg

(kuva: Leo Hynninen)

Ruotsi aloitti ottelun tasaväkisesti luoden avausjakson avauspuolikkaan aikana maalipaikkoja lähinnä 1 vs. 1 -osaamisellaan ja mennen 1–0-johtoon Nikola Ladanin näppärällä seinäsyöttökuviolla. Jakson jälkipuoliskolla Suomi otti kuitenkin pelinkulusta hallinnan ja painoi vääjäämättä kolme maalia ruotsalaisten verkkoon: näistä kaksi oli Ilves-pitoisen kakkosketjun käsialaa, yksi syntyi Aution ja Hosion komealla hyökkäyskuviolla.

Toisella puoliajalla Ruotsi törmäsi suomalaisten hyvin organisoituneeseen prässiin ja oman pään puolustusnelikkoon eikä päässyt enää todellisille vaaranpaikoille. Hosio vei Suomen 1–4-johtoon hienolla neppauksella maalivahdin nenän edestä J. Kytölän syötöstä. Kytölä itse kaunisteli loppulukemat 1–5 sijoittamalla viimeisen minuutin alivoimapelissä pallon kaukaa omalta rangaistusalueelta Ruotsin tyhjään nuottaan.

J. Kytölä teki veljensä Mikon syötöstä myös Suomen ainoan maalin torstaina Hyvinkäällä pelatussa Tanska-ottelussa, joka päättyi tasan 1–1 (voittomaalikilpailu 2–0 Tanskalle). Sunnuntain päätösotteluun Suomi lähtee sarjataulukon jaetulta kärkisijalta niin ikään neljässä pisteessä olevaa Norjaa vastaan, joten ottelua voidaan pitää PM-turnauksen finaalina Tanskan ja Ruotsin ratkoessa häntäpään sijoituksia.

Huuhkaja-TV:n maalikoosteet on nähtävissä täältä.

Leo Hynnisen valokuvia Ruotsi–Suomi-matsista on Futsalistan facebook-sivuilla.

Suomi–Norja sunnuntaina 7.12. Hyvinkään Martinhallissa klo 14:30 alkaen. Ottelu lähetetään Veikkaus-TV:llä (vaatii 18 vuoden iän, rekisteröitymisen sekä henkilökohtaisen pelitilin, jolla on oltava vähintään 1 sentti rahaa). Katso Palloliiton tiedote.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.