19.12.2013 ENNAKKO: Vuoden viimeiseen otteluun Raumalle
17.6.2019 14:57 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Vuoden viimeiseen otteluun Raumalle

19.12.2013

Kampuksen Dynamon monin tavoin vaiheikas vuosi 2013 päättyy tulevana lauantaina 21.12 vierailuun Satakunnassa. Aiemmilta liigakausilta tutuksi tulleen Porin sijasta suunta maakunnassa otetaan nyt Raumalle, jossa ottelua isännöi paikallinen FC. Pitsin ja merenkulun kaupunkiin suuntautuva pelimatka on KaDylle laatuaan ensimmäinen, mutta joukkueet tuntevat toisiaan Palokan matolla syksyinä 2012 ja 2013 pelattujen varsin tasaisten harjoitusotteluiden verran.

Ennakkoasetelmat:

Päämäärätietoisella toiminnalla liigaan tälle kaudelle nousseen FC Rauman odotettiin olevan välittömästi kypsä kamppailemaan pudotuspelipaikasta, mutta elämä pääsarjassa on osoittautunut länsisuomalaisille ankaraksi, sillä yhdeksän ensimmäistä kamppailua tuottivat tappion ja plakkarissa oli ainoastaan avauskierroksen jatkoaikaottelusta tienattu piste. Kirvestä ei kuitenkaan ole vielä paiskattu kanaaliin, vaan raumalaiset järjestivät edellisessä ottelussaan kuluvan liigakauden kenties suurimman yksittäisen yllätyksen, jonka myös KaDyn valmennus luonnollisesti huomioi:

- Rauma voitti menneenä viikonloppuna Tervarit vieraissa, mikä osoitti, että joukkue kehittyy ja voi sarjasijoituksestaan huolimatta olla kenelle tahansa haastava vastustaja, toteaa pelaaja-valmentaja Kerkko Huhtanen lauantain vastuksesta.

Sarjassa edelleen viimeisenä oleva FC Rauma haki raporttien mukaan pisteet Oulusta erittäin puolustusvoittoisella taktiikalla. Mikäli joukkue jatkaa myös lauantaina kotisalissaan samalla pragmaattisella linjalla, vaaditaan Dynamolta jälleen paitsi kärsivällisyyttä ja variantteja maalipaikkojen avaamiseen, myös korostettua pallovarmuutta myrkyllisten vastahyökkäysten ehkäisemiseksi. Raumalaisten ydinkärki tiedetään: huippuvaarallinen triangeli Niila AsunmaaJere KyrkköJesse Wallenius läiski viime kauden Futsal Ykkösessä kasaan yhteensä yli sata tehopistettä ja samat nimet Aleksi Kanervan säestämänä ovat vastanneet pitkälti joukkueen tehoista myös liigassa.

KaDyn eilisiltainen esitys Tampereella ei ollut pelillisesti aivan niin synkkä kuin tilastoja lukemalla voisi kuvitella. Ilves FS kuitenkin blokkasi parhaat laukaukset suurimmilta osin pois ja vanha vainolainen masensi punamustat lopullisesti kahdella julmetun tehokkaalla maaliryppäällään. Dynamo sai onnistumisia maalien muodossa vasta ottelun viimeisellä neljänneksellä ja myönteisintä antia reissulta - Jere Keskisen (kuvassajekku2.jpg) ja Jarkko Ojalan viimeistelemien osumien ohella - olivatkin kaiketi koko pöytäkirjalle saadut peliminuutit, sillä ottelutahti vaatinee pientä kierrätystä peluutuksessa myös lauantaina:

- Pelaamme kolmannen ottelun viikon sisään, mikä saattaa heijastua väsymyksenä joidenkin pelaajien otteissa ja pakottanee miettimään peluutusvalintoja huolellisemmin. Pääsemme toki harjoittelemaan pudotuspelien pelirytmiä, mutta niihinkin otteluihin pääsemiseksi on vielä aika paljon töitä tehtävänä, eikä pelaajia kannattane tässä vaiheessa kautta tavattomasti ylikuormittaakaan, ”Georg” pohtii.

Tilanne sarjataulukon keskikastissa onkin erittäin tasainen ja jokainen piste arvossaan. Kärkikolmikko on lähtemässä omille teilleen, mutta joukkueet sijoituksilla 4-9 mahtuvat neljän pisteen sisälle KaDyn vetäessä yhä eilisestä tappiosta huolimatta ”pääjoukkoa” neljännellä sijalla.

Seuraa tätä:

FC Rauma on järjestyksessään seitsemästoista joukkue, jonka isännöimmässä liigaottelussa KaDy vierasjoukkueena esiintyy. Dynamo on kyennyt voittamaan kohtaamistaan liigajoukkueista vieraskentällä yhtä lukuun ottamatta jokaisen. Ruutupaidat onnistui lyömään KaDyn kotisalissaan Vaasassa joulukuussa 2009, eikä revanssiin ole avautunut sittemmin mahdollisuutta.

FC Rauma - Kampuksen Dynamo lauantaina 21.12 klo 14:00 Rauman kauppaoppilaitoksella. Olemassa olevan tiedon mukaan FC Rauma lähettää youtube-kanavallaan ottelusta maksuttoman livestreamin.

Aikaisemmat kohtaamiset:

Harjoitusottelu 15.9.2012 KaDy - FC Rauma 4-3

Harjoitusottelu 28.9.2013 KaDy - FC Rauma 5-3

KaDyn saldo: 2-0-0 Maaliero: 9-6


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat