29.09.2013 Uusi kapteenisto valittu: ave Kimble!
17.6.2019 14:19 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Uusi kapteenisto valittu: ave Kimble!

29.09.2013

KaDy on päivittänyt kapteenistonsa alkavalle kaudelle. Uusi kapteeni on Kimmo Tolvanen, ja hänen adjutantteinaan toimivat varakapteenit Niila-Ville Laitinen ja Arash Muridiyazd.

kimble.jpgVastaleivottu kapteeni tunnetaan tinkimättömänä joukkuepelaajana, joka jättää joka pelissä sydämensä kentälle. Mielenkiintoinen tilastotieto on, ettei KaDy hävinnyt viime kaudella yhtään niistä 26:sta virallisesta ottelusta, joissa ”Kimble” (kuvassa) pelasi. Tämä tuskin on sattumaa. Yhteensä virallisia otteluita oli 33, joista kolme päättyi tappioon.

Millainen kapteeni on Kimmo Tolvanen?

- Arvostan seurajohdon valintaa ja yritän toimia sen mukaisesti. Näytän esimerkkiä kentällä ja sen ulkopuolella, autan uusia pelaajia sopeutumaan KaDy-perheeseen ja yritän tietysti täyttää ”Komikin” jättämät isot saappaat, ”Kimble” viittaa viisi vuotta kapteenina toimineen Mikko Kytölän perintöön.

Kapteenin vaihtumisen lisäksi vaihtui myös valinnan metodi. Aiemmin KaDy:n kapteeni on valittu demokraattisesti äänestämällä, mutta tällä kertaa valinnan suoritti meritokraattisesti valmennusjohto.

Näin päävalmentaja Kerkko Huhtanen perustelee muuttunutta käytäntöä.

- KaDy on jälleenrakennusvaiheessa, joten hetki vaikutti sopivalta muuttaa tiettyjä seuran vanhoja toimintaperiaatteita.

- Valmennus asetti viime kauden alussa tavoitteekseen lisätä harjoittelun suunnitelmallisuutta, tavoitteellisuutta ja kilpailullisuutta. Kauden mittaan kävi kuitenkin selväksi, ettei tämä muutos etene määräänsä enempää pelkästään valmentaja- tai seurajohtovetoisesti. Myös pelaajilla täytyy olla halua joukkueen harjoittelun ammattimaistamiseen. Tämän kauden kapteenistoon haluttiin pelaajia, jotka esimerkillään ja sitoutumisellaan edustavat tätä toimintalinjaa, mutta myös uskaltavat ja pystyvät sparraamaan valmennusjohtoa joukkueen toiminnan kehittämisessä.

Myös uusien pelaajien sisäänajoon aiotaan jatkossa kiinnittää enemmän huomiota, mikä lisää kapteeniston työsarkaa.

- Toisekseen, seuraan tulleiden uusien pelaajien ohjaaminen ja valmistaminen liigakauden ratkaisuotteluihin on prosessi, joka edellyttää työpanosta muiltakin kuin valmennusjohdolta. Etenkin kun joukkueen päävalmentaja on vielä aikeissa jatkaa omaakin peliuraansa. Kapteenistoon valituilla pelaajilla arvioitiin kokemuksensa ja palautteenantotaitojensa puolesta olevan tähän työhön parhaat edellytykset. Toimivan kapteeniston ympärille on helpompi rakentaa toimivaa joukkuetta, "Georg" linjaa.

Uusien pelaajien sopimuksista on tulossa lisätietoa alkuviikosta. Ennen sitä on syytä onnitella tuoretta kapteenikolmikkoa.

Ave Kimble, Nippe ja Ara!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat